HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - január 8., péntek

2016.01.09. 10:05 Hazugságvadász

Orbán Viktor a szokásos pénteki rádióinterjújában sok mindenről beszélt (hazudozott), de most csak egy részt emelnék ki: azt, ami a legfelháborítóbb, legarcátlanabb kijelentése volt. Szó szerint idézem a kiadott MTI-hírt:

„A magyarországi helyzetet értékelve Orbán Viktor azt mondta, az elmúlt öt év alapján azt látni: egyre inkább abba az irányba haladunk, hogy mindenki úgy érezheti, minden évben léphet egyet előre. Ez idén is így lesz – közölte, az intézkedések közül kiemelve az adócsökkentést, a minimálbér-emelést és az otthonteremtési programot.”

Tehát mindenki minden évben léphet egyet előre? Azaz – az ő politiukájuknak köszönhetően - mindenkinek egyre jobb a sorsa Magyarországon? Nézzük már meg egy kicsit alaposabban ezt a kérdést! Egyre jobb mondjuk a pedagógusoknak? Épp a héten jelent meg a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levele, amiben leleplezik, hogy a nyomorúságos fizetésemelés ellenében egyre több munkát követelnek tőlük, s ráadásul olyat, aminek semmi értelme. Miközben a Fidesz-kormány játszadozik a gyerekek sorsával, s a folyamatos átalakítások nyomán minden megy tönkre. Egyre jobb az egészségügy dolgozóinak? Hát erről kérdezzük meg a tavalyi „év emberét”, Sándor Mária ápolónőt, aki inkább otthagyta a pályát, mert nem tudta vállalni az egyre romló feltételeket. S vajon ha egyre jobb az életük, akkor miért mennek ki az orvosaink, ápolóink tömegével nyugatra? Lassan nem lesz, aki meggyógyítson minket – miközben ne feledjük, előbb-utóbb mindannyian megbetegszünk! Persze Orbánt és fideszes vezetőtársait VIP-körülmények között gyógyítják, őket ez nem izgatja.

Egyre jobb a hétköznapi embereknek? Ezt nehéz lesz bemesélni mondjuk azoknak, akik épp karácsony előtt kapták meg az értesítést a tervezett kirúgásukról a közmédiában. Ráadásul a Fidesz-rendszerben ma már annyi becsület sincs, hogy legalább a házaspárokat ne egyszerre rúgják ki, azaz hogy egy családban legalább az egyik kereső megmaradhasson. Orbánék mellesleg egyfolytában azzal büszkélkednek, hogy milyen jól állnak a munkafronton, hogy milyen nagy mértékben csökken a munkanélküliség! Csakhogy – mint a 444.hu a héten megírta – a munkanélküliség úgy „csökkent” az elmúlt években a felére, hogy eközben jelentősen megnőtt a közmunkások száma, s ez kompenzálta a munkanélküliség csökkenését. A két tábor, a munkanélküliek és a közmunkások együtt ugyanannyian vannak, mint 3 évvel ezelőtt. S a közmunkások ugyan hogy tudnak megélni a maguk nyomorúságos néhány tízezer forintos havi jövedelmükből? Hogy lesz nekik nyugdíjuk? S a magyar gazdaság számára ugyan milyen hasznot hajt az általuk elvégzett munka, mondjuk az ároktisztítás? Mint ahogy a Fidesz-rendszerben megszokhattuk, ez is csak szemfényvesztés, hazugság!

Adócsökkentés? Bajnai alatt az adófizetők 91 százaléka adózott az alsó, 17 százalékos kulcs alapján. Orbán a 2010-es választási kampányban egyszeri, nagyarányú adócsökkentést ígért – s azután a 17 százalékos szintet levitte 16-ra! Ez ám a hatalmas adócsökkentés! Majd most, 6 év után csökkentett újabb 1 (azaz egy) százalékot: lesz tehát 15 százalék. Újabb hatalmas lépés. Miközben ne feledjük: a mindenki által nap mint nap megfizetett adót, az áfát (amit minden termék vagy szolgáltatás megvásárlásakor kiperkálunk, legyen az kiflivétel, buszjegy, vagy kábeltv-csomag) azonnal felvitte 2 százalékkal, 27 százalékra. Azaz adócsökkentés helyett épp adóemelést kaptunk! Hát ennyit Orbán szavainak igazságtartalmáról. Ja és a minimálbér emelése? Az Orbán-korszak alatt ezt valóban megemelték – csak épp csodás miniszterelnökünk „elfelejtette” megemlíteni, hogy rögtön meg is adóztatták! Míg a szocialista kormányok alatt a minimálbér adómentes volt, Orbán alatt már személyi jövedelemadót kell fizetni ez után is. Így azután az a pénz, amit a minimálbéren foglalkoztatottak a kezükhöz kapnak, amiből vásárolhatnak, amiből élhetnek – hát ez bizony a minimálbér-emelés ellenére alig nőtt valamivel! (2010-ben, a kormányváltáskor 60200 Ft volt, s 4 évvel később, 2014-ben is csak 66500 Ft.)

Miközben mégis az lenne a lényeg, hogy az emberek egyre jobban éljenek! Hogy belátható időn belül elérjék mondjuk a velünk szomszédos Ausztria életszínvonalát! Ugyan hol vagyunk mi ettől? És sajnos, Orbán eddigi 5 éve alatt nemhogy közelednénk Ausztriához, de egyre távolabb kerülünk tőle! Egy tavalyi kimutatás szerint ha az elmúlt tíz év növekedési átlagát tekintjük, akkor Szlovákia 2025-re, Csehország és Lengyelország 2030-ra érné el az euróövezet egy főre jutó GDP-átlagát, szemben Magyarországgal, amely 2120-ra (IGEN, 2120-RA) érné el ezt. Immár mindhárom közép-európai riválisunk lehagyott minket, sokkal jobb helyzetben van, mint Magyarország! Ha tehát mindenáron próbálunk valami igazságtartalmat belemagyarázni Orbán szavaiba, akkor azt mondhatjuk: mindenki előrébb lépett egyet nálunk – csak épp a szakadék felé…

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr578253802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása