HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

Legyen egy csimpánz az új államfőnk!

2012.03.30. 17:12 Hazugságvadász

 

 

 

A Duna TV-n megy a Daktari című filmsorozat, főhőseként egy aranyos, imádnivaló csimpánzzal. S a Schmitt Pali körüli botrány kapcsán (most akkor lemond vagy nem mond le? ) rögtön bevillant: miért ne lehetne egy ilyen csimpánz a mi új államfőnk? Biztos siker: a gyerekek (és a felnőttek is) párthovatartozástól függetlenül szeretnék, ő pedig nem nyilatkozna soha hülyeségeket, nem lenne gond a helyesírásával sem (csak a nevét kellene megtanítani neki aláírni), s a doktorátusáról sem bizonyíthatna semmit az alávaló ellenzék, hiszen ezzel aligha rendelkezne….

Mindezt csak azért mondom, mert szemmel láthatóan Schmitt Pali kiválasztásánál főnökének, Orbán Viktornak egyetlen egy szempontja volt: olyan valaki legyen az államfő, aki mindent aláír, s soha nem mond ellent neki. Ezeket a feltételeket a csimpánz is teljesítené. Márpedig az biztos, hogy Orbán akarata ellenére továbbra sem történhet semmi a Fideszen belül: ha ez nem így lenne, a jobboldali politikusok, miniszterek, parlamenti képviselők már megszólaltak volna Schmitt-ügyben, nem pedig eszüket vesztve bujkálnának a sajtó elől, nehogy valami olyant mondjanak, amiből az tűnne ki, hogy még van bennük egy kis (egészen aprócska) nyoma a tisztességnek.

Itt van rögtön a péntek reggeli Orbán-interjú. Azt mondja a kis ember, hogy ő tiszteletben tartja az államfő személyének sérthetetlenségét, s Schmitt annyira független, hogy csak saját maga dönthet róla: megy-e vagy marad. Hát Orbán tényleg hülyének néz minket? Azt hiszi, nem emlékszünk, hogy ő tukmálta ránk Schmittet, ő üzente meg az új államfő nevét 2010 nyarán bulgáriai nyaralásáról, még a Fideszen belül is vitákat keltve, s az új államfő, a „nemzet golyóstolla” meg is hálálta neki ezt a bizalmat azzal, hogy minden törvényt szó nélkül szentesített, azokat is, amiket azután az EU, a Velencei Bizottság, vagy épp az Alkotmánybíróság bírált. Hogy nem tudjuk: ahogy felemelte a porból (Fidesz-alelnökké, az európai parlamenti Fidesz-delegáció elnökévé, főpolgármesterjelöltté, parlamenti elnökké téve), ugyanúgy azonnal le is léptethetné, ha akarná! Hiszen Schmitt néhány éve nyíltan kijelentette: mostantól kezdve csak Istent és Orbánt ismeri el maga fölött. S mivel Isten aligha fog ebbe az ügybe beavatkozni, maradna Orbán…

Ráadásul ez a visszafogottság, ez a törvénytisztelet csak most jellemzi kormányfőnket, mikor saját pojácáját kellene rendre inteni. Bezzeg 2006-ban, mikor még ellenzékben volt, akkor nem ódzkodott egyfolytában az akkori kormányfő, Gyurcsány Ferenc lemondását követelni! Ultimátumot adni, tiltakozó gyűléseket szervezni! Akkor nem hangoztatta, hogy csak Gyurcsány dönthet arról: megy-e, vagy marad. No persze, Gyurcsány nem az ő lakája volt, hanem épp ellenkezőleg: olyan ember, aki lemosta őt a választási vitában, aki bebizonyította, hogy Orbán szarhoz sem ért, csak a hazudozáshoz.

S itt érkeztem a gondolatmenet csattanójához. Az egy dolog, hogy Orbán menthetelen: annyira hazug, annyira kettős mérce szerint mér, hogy normális ember már nem hisz neki semmiben. Hozzá jónéhányan hasonultak (Szijjártó, Selmeczi - akik képmutatásból a mostani Schmitt-ügyben is nagyot alakítottak-, no meg Kövér, Szájer, stb.) – ők szintén az emberiség legaljához tartoznak. No de a többi jobboldali vezető? Martonyi, Réthelyi: akik azért a polgári életben is vitték valamire? Vagy azok a fideszesek, akik tudják, hogy nem lesznek életük végéig képviselők, miniszterek, s eljön az az idő, amikor egyszerű emberként kell majd a járókelők szemébe nézniük? Ők miért nem mernek szembehelyezkedni Orbánnal legalább egy ilyen ügyben, amikor azután tényleg egyértelmű, hogy hol van az igazság?

 

Ha Orbán továbbra is egyszerű bábként mozgathatja őket, akkor megélhetjük: lehet, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek közül még valóban a csimpánz tűnik majd a legkisebb rossznak az államfői posztra… S ne tévedjünk: még ha Schmitt le is mondana, a szégyen akkor is megmarad, tudniillik hogy ezt a tolvaj, csaló és hazug elnököt (s még mi minden mást!) Orbánnak és az őt szótlanul követő fideszeseknek, KDNP-seknek köszönhetjük!

P.s.: elnézést, most jut eszembe, hogy a kormánypárti politikusok között azért van kettő (a több ezerből), akik ebben az ügyben elismerést érdemelnek. Pokorni Zoltán, aki már hetekkel ezelőtt nyíltan megmondta: ha Schmitt plagizálása bebizonyosodik, akkor mennie kell. S a KDNP budapesti elnöke, aki tegnap azt közölte: kérjenek bocsánatot, s mondjanak le azok a politikusok, akik el akarták tussolni Schmitt csalását. Csak nehogy valami bajuk legyen e bátor kiállás miatt sajátjaik körében!

 

 

1 komment

Címkék: közélet orbán martonyi schmitt szijjártó selmeczi réthelyi

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr904350608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.30. 17:50:27

Szoláriumban az ország, vagyis ég a pofánk.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1977_schmitt_schnitt_sitt
Schmitt Schnitt sitt
süti beállítások módosítása