HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - augusztus 28., péntek

2015.08.30. 11:24 Hazugságvadász

Menekültügyben a magyar kormány részéről sajnos egyre csak hazudozás folyik: mintha valami tablettát kapott volna minden megszólaló, ami arra „kényszeríti”, hogy igazat soha ne mondhasson…

S most nem is arra gondolok, hogy a szörnyű ausztriai menekült-tragédia napján Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter rögtön megpróbálta a románokra hárítani a felelősség egy részét („román állampolgár váltotta ki a holttesteket rejtő teherautó rendszámát”) – miközben a román külügy ezt már aznap este határozottan megcáfolta, mondván: a magyar hatóságoktól kapott információja szerint nincs román érintettje az ügynek! (Ja, kérem, mikor az egyik magyar szerv nem tudja, hogy mit mond a másik, akkor nehéz „egyeztetni” a különböző változatokat…) S még csak nem is arra, amikor másnap az osztrák hatóságok bejelentették, hogy a magyar rendőrök három embert vettek őrizetbe az ügy kapcsán, s közülük az egyik magyar személyazonosító okmánnyal rendelkezik, a magyar hatóságok persze rögtön más számokat mondtak: négy ember, s közöttük nincs magyar állampolgár.

Ezek ugyanis a pénteki nap legnagyobb fideszes hazugságához képest csak „apróságok”. Hogy mire gondolok? Hát a kormánypártok közös pénteki országgyűlési határozati javaslatára, amelyben kezdeményezik, hogy „a magyar parlament szólítsa fel az Európai Unió vezetőit a kontinens és polgárai védelmére”. A többek között a fideszes, s a KDNP-s frakcióvezető által beterjesztett dokumentum szerint „a kialakult helyzetért az Európai Uniót terheli a felelősség”, s „mára odáig jutottunk, hogy Brüsszel felelőtlen politikája miatt emberek halnak meg.”

S az előterjesztők (például Rogán, az egyre csak bővülő Pasa-parki luxuslakás tulajdonosa) egészen odáig mennek, hogy kijelentik: „felelőtlen minden európai politikus, aki a jobb élet reményével kecsegtetve arra bátorítja a bevándorlókat, hogy mindent hátrahagyva, életük kockáztatásával Európa felé vegyék az irányt.” S biztosak lehetünk benne: amilyen szervilisek, szolgalelkűek a fideszes és KDNP-s képviselők, meg is fogják szavazni ezt a hazug förmedvényt…

Ez ugyanis az: hazug förmedvény! Vegyük csak sorra! A „kialakult helyzetért az Európai Uniót terheli a felelősség” – állítják a fideszes és KDNP-s előterjesztők. Tényleg? Nem az iraki, az afganisztáni és a szíriai háború miatt jött létre ez az új bevándorlási hullám? Nem amiatt, mert e 3 országban az emberi élet immár fabatkát sem ér, s aki csak teheti, menteni akarja saját családját? S ha már menekül, nyilván olyan helyre igyekszik, ahol utána emberi körülmények között, viszonylagos jólétben élhet: ezért nem Szudánba mennek, hanem Nyugat-Európa felé! S ugyan milyen szerepe van e 3 ország háborújában, gyilkos belviszonyaiban az Európai Uniónak? Hát nem sok! Rogánék talán még nem hallottak a tálibok és az afgán kormányzat közötti harcokról (Afganisztán), no meg az Iszlám Állam szélsőséges szunnitái és a helyi kormányzatok, meg a többi iszlám irányzat közötti konfliktusról (Irak, Szíria) ? Nem ezek a felelősek a helyi viszonyokért?

Azután jön a következő állítás: „Brüsszel felelőtlen politikája miatt emberek halnak meg”. Mire gondolnak fideszes és KDNP-s barátaink? Brüsszelnek (ha ezen az Európai Bizottságot értik) menekültügyben nem sok szava van: a tagállamok döntik el ezeket az ügyeket. Az Európai Bizottság javaslatokat dolgoz ki: a tagállamok meg vagy elfogadják, s végrehajtják, vagy elutasítják ezeket a javaslatokat. Jó példa erre, amikor néhány hónapja az EU-bizottság javasolta, hogy az Olaszországba és Görögországba a tengeren át érkezett menekültek egy részét a tagállamokra lebontott kötelező kvóta alapján fogadja be a többi ország, ezzel tehermentesítve az olaszokat és a görögöket: ezt a tagállamok nagy része (köztük az Orbán-kormány is) elutasította, s így a kötelező kvótarendszerből nem lett semmi. Szóval a fideszes és KDNP-s hazudozóknak nem kellene mindenért Brüsszelt hibáztatni: inkább saját kormányukat noszogassák az emberiesség szabályain nyugvó új politika kialakítására. Egyébként Jean-Claude Juncker, az EU-bizottság elnöke mintha csak jóstehetséggel bírna, hiszen éppen egy nappal a fideszes határozati javaslat előtt írta a következőket: „mindenki a másikra mutogat. Régi, megfáradt játszma ez, hogy ki kit hibáztat. Amivel népszerűséget lehet ugyan nyerni, talán szavazatokat is, de egyetlen problémát sem old meg valójában.”

Úgyhogy Rogánék állítását fordítsuk csak le „újmagyarra”: az egyes tagállamok (s nem Brüsszel) felelőtlen politikája miatt emberek halnak meg. Ez így már közelebb lenne az igazsághoz. Csakhogy a felelőtlen politikát folytató tagállamok között sajnos Orbánék viszik a prímet! Ki az, aki egyáltalán nem szolidáris a többi tagállammal (a kötelező kvótarendszer mindkét elemére egyedül Magyarország mondott dupla nemet), miközben követeli az EU-s pénzeket a helyzet rendezésére? (Ha a térkövezések, meg a szökőkutak helyett Orbánék a menekültügy kezelésére fordították volna az EU-ból érkező hatalmas összegeket, már nem lenne okuk panaszkodni.) Ki az, aki a menekültek ellen hergeli a közvéleményt (plakátkampány, „nemzeti konzultáció”, a közmédia hamis műsorai), aki rendőrökkel szedeti le a vonatra felült, s Hegyeshalom felé tartó menekülteket, s így szinte rákényszeríti a szerencsétlen afgánokat, szíreket, hogy embercsempészekhez forduljanak, csak hogy mihamarabb átjuthassanak az osztrák határ túloldalára? Ha ebbe belegondolunk, akkor bizony Orbánékat komoly felelősség terheli a csütörtöki ausztriai tragédiáért, a 71 menekült szörnyű haláláért.

S végül nézzük az utolsó állítást a „felelőtlen európai politikusokról”. Ugyan ki az az európai politikus, aki „a jobb élet reményével kecsegtetve arra bátorítja a bevándorlókat, hogy mindent hátrahagyva, életük kockáztatásával Európa felé vegyék az irányt”?

Pusztán elemi logika alapján is nyilvánvaló, hogy ha az illetők „Európa felé veszik az irányt”, akkor ezek – az állításban szereplő - bevándorlók nyilván nem lehetnek európaiak, hanem Európán kívülről jönnek. Azaz amit a fideszes képviselők felhánytorgatnak, az eleve nem vonatkozik a koszovóiakra, pedig ők adják az úgynevezett „megélhetési bevándorlók” túlnyomó többségét. Ráadásul a koszovóiakat egyetlen európai politikus sem biztatta soha arra, hogy addigi életüket feladva Nyugat-Európa felé vegyék az irányt.

Tehát Rogánék a maguk hatalmas eszével a szírekről, afgánokról, irakiakról beszélnek. Ők jönnek életük kockáztatásával Európa felé. De hát nem azzal kockáztatják inkább az életüket, ha otthon maradnak? Mit gondolnak ezek a magyar politikusok: az ember olyan könnyen dönt amellett, hogy mindenét, az élete során összegyűjtögetett dolgokat, a lakását, a javait hátrahagyva nekivág a teljes bizonytalanságnak? A több ezer kilométeres útnak? Amelynek során el kell majd viselni a teljesen idegen hatóságok packázásait, például azt, hogy étlen, szomjan várakoztatják majd egy számára teljesen ismeretlen, korábban soha nem hallott magyar településnél, Röszkénél? Nagyon erős ösztönző erő kell ahhoz, hogy valaki belevágjon ebbe a dologba! Mondjuk az, hogy különben, odahaza maradva meghal: mint ahogy Szíriában már több mint 250 ezer ember halt meg a polgárháború 4 évében.

S végül a legdurvább állítás: „felelőtlen minden európai politikus”, aki a bevándorlókat hívja. Ugyan kire gondolnak Rogánék? Mert én nem hallottam olyan politikusról, aki a szír, afgán, iraki embereket európai bevándorlásra ösztönözte volna. Aki sürgette volna, hogy „gyertek csak hozzánk, s nálunk mindent megkaptok.” Szóval ez is hazugság. Maximum olyan van, aki azt mondja: „az Európába megélhetési szándékkal érkező illegális bevándorlók előtt be kell zárni a kapukat, a politikai menekülteket viszont be kell fogadni” (Sandro Gozi, az olasz kormány európai uniós ügyekért felelős államtitkára – augusztus 28, péntek.) Vagy egy másik nyilatkozat: „a világ figyel minket, s nekem szilárd meggyőződésem, hogy Európa, amely egy gazdag kontinens, képes megoldani ezt a problémát.” (Angela Merkel német kancellár – augusztus 27, csütörtök.) Ők viszont nem „felelőtlen európai politikusok”, hanem éppen ellenkezőleg: felelősen gondolkodó vezetők, akik az uszítás helyett az emberiesség parancsát követik, s közös európai megoldást keresnek a problémákra.

Egyébként a talányt, hogy vajon kire gondol a Fidesz és a KDNP, amikor „felelőtlen európai politikusokat” bírál a határozati javaslatban, a kormánypárti hírtévé, a közmédia M1 csatornája segített megválaszolni: hát éppen Angela Merkelre! Az Európai Uniót vezető Németország kancellárjára, arra a politikusra, aki nem pusztán a kontinens vezetőjének mondható, de akinek jóakaratát elveszítve Orbánék azonnal lehúzhatják a rolót: hiszen Magyarországon minden fejlesztés uniós pénzból, azaz jókora német hozzájárulásból történik. Az M1 ugyanis megszólaltatta pénteken, a fideszes határozati javaslat ismertetésének napján Nógrádi György „biztonságpolitikai szakértőt”, aki közölte: Angela Merkel német kancellár azon nyilatkozata, hogy Németország valamennyi szír migránst befogadja, egyfajta meghívólevelet jelent a szíreknek….

A Nógrádi-közlés mellesleg nem fedi a valóságot: Merkel nem tett ilyen nyilatkozatot, hanem sajtóhírek jelentek meg arról, hogy a német bevándorlási hivatal ezentúl különleges eljárásban részesíti a szír menekülteket a sorsuk mielőbbi rendezése érdekében, azaz nem küldi vissza őket abba az országba, ahol beléptek az EU-területére. Ennek mondjuk Orbánék nagyon örülhetnének: ez az ország ugyanis gyakran éppen Magyarország lenne. Lázár csütörtöki sajtóértekezletén közölte: konzultáltak a német kormánnyal, amely azt válaszolta, hogy a Szíriából érkező menekültek kérelmét is elbírálják a német hatóságok, ezt csak időben halasztják el. Maga Merkel pedig egyértelműen kijelentette: nem szabad senkit azzal hitegetni, hogy Németországban maradhat akkor is, ha nem éri üldöztetés a hazájában.

Mindez azonban nem változtat azon, hogy Orbánék most ezzel a határozattal éppen Merkelbe fognak egy nagyot belerúgni. Ettől Magyarország külföldi megítélése (s érdekérvényesítő képessége) nyilván sokat fog javulni….

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr157745282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Killary Fucking Clingon 2016.03.16. 17:38:16

Faszkalap :)

Ebben az országban baloldali liberális nem alakít kormányt akkor sem ha Orbán elbukik :)

Namir 2016.03.16. 17:52:11

álmodik a nyomor :)

Egyallampolgar 2016.03.16. 20:43:36

Több ponton tévedében van a szerző. Szíria talán tényleg stabilizálódik egy időre, de ettől függetlenül a Közel-Keletről és Afrikábal a következő 50 évben egyre több menekült fog érkezni az EU-ba (így Magyarországra is ha addig ki nem hajítanak minket). Ez azért bizonyos mert a klímaváltozás miatt egyre kevesebb lesz az ivóvíz, az élelmiszer. Az érintett régiók demográfiai növekedése miatt egyre mélyebb lesz a nyomor a kilátástalanság.
Törökországnak egyetlen Euro centet sem szabad küldeni. A NATO fegyvereit ki kell onnan vonni és a török kormánnyal az EU-nak be kell szüntetni minden együtt működést. Ennek oka, hogy Törökország egy fasiszta őrület kezdetén áll, mely jelenleg a kisebbségek (pl kurd) határon belül és kívüli lemészárlásánál, jogfosztásánál tart. Erdogan elnök nem túl régen megszüntette a szólásszabadságot. Bebörtönzi azokat akik személyét becsmérlik. Féreg Orbánon állandóan számon kérik hogy az EUval nem vállal érték csupán érdek szövetséget. Erdogán maffiája rakéta sebességel távolodik az Európa értékeitől.

A FIDESZ és Orbán aljasságát illető sorok, a populizmusra épített kommunikáció és a intézményesített állami vagyon ellopására kiépült hatalmat illető mondatok helytállóak.
süti beállítások módosítása