HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - november 19., csütörtök

2015.11.20. 11:04 Hazugságvadász

Az Európai Bizottság a paksi atomerőmű bővítése ügyében a közbeszerzésre vonatkozó uniós szabályok megsértése miatt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország (azaz az Orbán-kormány) ellen – ezt jelentették be csütörtökön Brüsszelben.

A magyar kormány szokása szerint reagált: hazudozással. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: Magyarország „visszautasítja azt a politikát, amelyben Brüsszel megtiltaná, hogy kereskedelmi megállapodást kössünk uniós kívüli országokkal”. Nagyon helyes: egy ilyen tilalmat valóban vissza kellene utasítani. Csakhogy erről szó sincs, Brüsszel semmi ilyent nem mondott. Az EU azt kifogásolta, hogy Orbánék „versenyeztetés nélkül, nem átlátható folyamat részeként” ítélték oda a paksi korszerűsítésre, illetve új reaktorblokkok építésére vonatkozó szerződést. Lázár tehát olyan dolgot állít, ami nem igaz: ilyen alapon akár azt is mondhatta volna, hogy „Magyarország visszautasítja, ha Brüsszel minden magyart Ázsiába való visszaköltözésre kötelez.” Itt is jól hangzik a felháborodás, s egy ilyen lépést is joggal utasítana vissza – csak éppen szó sincs erről!

Mellesleg – hogy egy pillanatra visszatérjünk a brüsszeli indokláshoz – könnyen belátható, hogy az EU-nak igaza van: ha nincs versenyeztetés, akkor nincs esély arra, hogy a konkurens cégek ajánlatai csökkentsék az árat. S persze – a színfalak mögötti döntéshozatallal – annak is jóval nagyobb a kockázata, hogy az egész ügyletet korrupció, csúszópénzek, egyes kormányközeli oligarchák (sőt egyes politikusok) váratlan meggazdagodása kíséri majd. S mindezt természetesen majd nekünk, egyszerű embereknek kell kifizetnünk a megemelkedett adóinkkal!

Persze a Fidesz-frakció sem akart lemaradni a valótlan állítások terén! Reagálásában ugyanis azt állította, hogy Brüsszel döntése újabb támadás a rezsicsökkentés ellen!

No most egyrészt a világpiaci olaj- és gázárak csökkenése miatt más országokban sokkal nagyobb „rezsicsökkenés” volt az elmúlt években, mint amit Orbánék idehaza nagy hangon propagálnak: azaz nekünk magyaroknak nem csak a rezsicsökkentésről folyó folyamatos hazudozást kellett végighallgatnunk, de még anyagilag is kevesebbet nyertünk, mint számos más külföldi ország lakosai. Másrészt már milliószor elmondták a szakértők: Paks bővítése nagyon drága mulatság lesz, az ott megtermelt áramot olyan áron kell majd adni ahhoz, hogy az építkezések költségei megtérüljenek, hogy jelentős áramáremelések várhatóak. Szó sincs róla, hogy Paks bővítése garantálja Magyarország számára az olcsó áramot. Épp ellenkezőleg: a drága áramot fogja garantálni. Azaz megint mi, egyszerű emberek fogunk fizetni – csak azért, hogy valakik mások megszedhessék magukat.

Kedves fideszes barátaink: tudják, hogy mi garantálná az olcsó áramot? Ha Magyarország a megújuló energiaforrásokba, azaz mondjuk a napelemekbe, a szélerőművekbe fektetne. Ezek jóval olcsóbban telepíthetőek, nem kerülnének legalább 12 milliárd euróba, mint Paks. S a világ többi részén mindenütt ezek felfutása látható. No persze azokon a helyeken nem ilyen Orbán-félék irányítják az országot, azokon a helyeken tényleg a lakosság hosszú távú érdekei számítanak….

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr128094126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása