HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - január 22., péntek

2016.01.24. 10:38 Hazugságvadász

 

Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában – szokása szerint – ismét meglepte hallgatóságát jónéhány hazugsággal. A hallgatóságát meglepte – de az interjút készítő újságírót a jelek szerint nem, mert ő egyszer sem kérdezett vissza, rámutatva a kijelentések valótlanságára. Akkor hát hadd tegyem meg helyette – egyben ismét csak szégyenkezve a közmédia működése miatt….

 

A kormány alkotmánymódosítási tervéről szólva - amely alapján

önálló tényállás lenne az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet - a

miniszterelnök úgy nyilatkozott: azt akarják, hogy a terror elleni

fellépésben Magyarországnak is legyenek meg azok a lehetőségei,

amelyekkel a legtöbb nyugat-európai ország rendelkezik.

Szerinte az ellenzéki kritikáknak nincs ténybeli alapjuk. Ha

csak a töredéke igaz lett volna az elmúlt években mindannak, amit a

baloldaliak diktatúraveszély-ügyben mondtak, "szügyig állnánk az

önkényben" - fogalmazott, kijelentve: "Magyarország Európa egyik

legszabadabb országa".

Hát akkor emlékeztessük egy kicsit a tisztelt Orbán urat a valóságra. Az összes fontos állami intézmény élére a saját embereit helyezte. Még azokra is, ahol a kormánynak semmi jogköre nincs: ha kellett, átszervezte, alkotmánymódosítással megszüntette és újra létrehozta az intézményeket, csak hogy mindenüvé olyan embert tehessen, aki szó nélkül teljesíti minden parancsát. A közmédiát – amely fontos eszköz lehetne a mindenkori hatalom ellenőrzésében, önkényének korlátozásában – teljesen megszállta a Fidesz-kormány. Minden fontosabb hírnél előzetesen egyeztetni kell a Fidesz-emberekkel, hogy megjelenhet-e, vagy sem. Ami Orbánék számára kínos, azt el kell hallgatni, vagy – ha nem lehet – lehetőleg órákig halogatni kell a kiadását, hogy késő este, amikor megjelenik, már senkit se érdekeljen. Jellemző, hogy ma már azért is kirúgnak embereket a közmédiából, mert fel mertek tenni egy teljesen ártalmatlan kérdést a „nagy embernek”, Orbánnak. Neki csak a „bólogató Jánosok” a megfelelőek. Az ellenzéki médiát pedig ki kell véreztetni (nem kapnak állami hirdetést, ellenben sújtsuk őket jó magas adóval: lásd az RTL Klub példáját.)

Vagy itt egy másik példa: Orbánék az összes pedagógust egy intézménybe szervezték, a Klikbe, hogy ha valakit valahol kirúgnak, mert ki merte nyitni a száját, akkor biztos lehessen benne: a Klik sehol sem fog állást adni neki. Így azután a pedagógusok eddig nem is nagyon mertek tiltakozni, miközben munkájuk egyre nehezebbé vált a sok elhibázott kormányzati intézkedés miatt, amelyek ráadásul az oktatás színvonalát is lerontották. Azután Orbán ellenzékben ódákat zengett a népszavazás fontosságáról, arról, hogy a népnek meg kell adni a lehetőséget a véleménynyilvánításra. Amióta kormányra került, azóta emberei mindent megtesznek, nehogy népszavazást lehessen szervezni az orbáni intézkedésekről, nehogy a nép elmondhassa a véleményét mondjuk a vasárnapi boltbezárásokról. No persze az ellenzék véleményét a Fidesz semmilyen témában nem veszi figyelembe. Jellemző, hogy még egy olyan alapdokumentumot is, mint az alkotmány, a Fidesz az ellenzéket (s így az azt támogató embereket) teljesen figyelmen kívül hagyva dolgozta ki. S még sorolhatnánk. Szóval igen: valóban „szügyig állunk az önkényben” Orbán alatt.

   A miniszterelnök a rádióinterjúban ismét kiállt Lengyelország

mellett. Szerinte a lengyel kormány nem tett olyat, ami miatt az

EU-nak kritikát kellene megfogalmaznia.

Dehogynem. Az új lengyel kormány egy az egyben Orbán útját követi, az ő antidemokratikus intézkedéseit másolja. Rögtön megpróbálta teletenni az alkotmánybíróságot a saját embereivel (Magyarországon is ez történt), s utána megszállta a közmédiát (Magyarországon is ez történt.) Ezen lépések miatt Orbán is sok kritikát kapott az EU-tól, de ő nem foglalkozott vele, abban bízván: az EU fogatlan oroszlán, úgysem tud vele mit tenni. S mivel valóban ez volt a helyzet, íme, a magyar példa ragályos lett…

   Orbán az interjúban úgy vélte, Közép-Európa semmiben nem marad el

a demokrácia követelményeit tekintve a kontinens nyugati felétől. Sőt vannak

olyan jelenségek, amelyek Közép-Európában nem fordulhatnának elő.

"Képzelje el, ha a magyar kormány elérte volna azt, hogy egy

közérdeklődésre számot tartó, az emberek biztonságát veszélyeztető

tömeges atrocitás esetén - mint amilyen a kölni volt - a magyar

médiának sem az állami, sem a magán része erről napokig ne adjon

hírt. Ön szerint én hány napig maradhattam volna hivatalban?" -

példázta.

Akkor hát erről is beszéljünk egy kicsit. A demokrácia „követelményeit” tekintve persze nem marad le Közép-Európa a kontinens nyugati felétől. De a demokrácia követelményeinek BETARTÁSÁT, a demokratikus intézmények tiszteletben tartását, egyáltalán a demokrácia működését illetően vannak közép-európai országok, amelyek nagyon is le vannak maradva: ilyen az Orbán vezette Magyarország. Lásd csak az előbbi megjegyzéseimet! S ami a média elhallgattatását illeti, csoda, hogy e szavaknál nem szakadt a mennyezet Orbánra. Először is a német média nem hallgatott el semmit a kölni attrocitásokról: eleve napok kellettek hozzá, hogy kiderüljön, milyen sok ilyen eset történt, s mihelyt kiderült, arról azonnal be is számolt. Ráadásul az események közzétételében, vagy „elhallgatásában” semmilyen szerepet nem játszott a német kormány, hiába sugalmazza ezt Orbán: Németországban nem úgy működik a sajtó, mint a magyar közmédia!

   "Hátrább az agarakkal, a nyugatiaknak semmilyen erkölcsi és

ténybeli alapjuk nincs arra, hogy demokráciakritériumokat kérjenek

rajtunk számon" - mondta.

De van! Erkölcsi alapot jelent számukra, hogy csatlakoztunk az EU-hoz és a NATO:hoz: mindkettőnél alapkövetelmény a demokráciakritériumok betartása. S ténybeli alap? Egész eddig erről beszéltem, s hány de hány példát lehetne még felhozni Orbánék demokráciaellenes politikájára!

 

A magyar miniszterelnöknek egyébként pénteken volt még egy fontos programja a reggeli rádióinterjú mellett: ellátogatott Szlovéniába. Persze – szokásához híven – ott is össze-vissza hazudozott, abban bízva, hogy a szlovének nem ismerik eléggé a magyar helyzetet, így hát hátha elhiszik a szavait. De mi, magyarok azért ne legyünk ilyen tudatlanok!

Orbán először is visszatért a kedvenc témájához: mint mondta,

kerítést kell építeni Macedónia és Bulgária Görögországgal közös

határán.

Igaz, hogy Európa vezető politikusai között nincs olyan, aki a kerítések építésében, az EU-országok közti közlekedés akadályozásában látná a menekültválság megoldásának módját (épp ugyanezen a napon, pénteken figyelmeztetett Federica Mogherini, az EU közös „külügyminisztere” ennek veszélyeire), de Orbán ragaszkodik ehhez a téveszméjéhez. Biztos sok kerítésdrót maradt a magyar raktárakban, s ezt akarja elpasszolni a bolgároknak…

 

A sajtótájékoztatót követő kérdésekre válaszolva Orbán Viktor a

migrációt érintően kifejtette: Szlovénia, Németország és Szerbia a

legnehezebb időszakban sem tett olyan nyilatkozatot, ami sértette

volna Magyarországot.

Hát ez sem igaz: a szerb miniszterelnök például azt követően, hogy Orbánék bejelentették a kerítés felhúzását a magyar-szerb határon, közölte: Szerbia nem fog ilyet tenni, Szerbia nem akar körbezárva, Auschwitzban élni. Azaz a magyar kormány lépését a náci haláltáborokhoz hasonlította. Persze lehet, hogy ez Orbán számára nem sértő….

Azután csodás miniszterelnökünk, a magyar Münchausen báró a szlovén-magyar üzleti fórumon, több száz üzletember előtt azzal büszkélkedett, hogy tízéves távlatban messze kiugró közép-európai fejlődés következik, miközben az Európai Unió egészét a helyben járás vagy legfeljebb a "tyúklépésekben" haladás jellemzi.

Nos ehhez csak két megjegyzést tennék: lehet, hogy Közép-Európa gyorsabban fog fejlődni, mint az EU nyugati részei, de ez nem nagy kunszt, hiszen eleve alacsonyabb bázisról indulunk, azaz könnyebb egy nagyobb százalékos arányú növekedést elérni. Gondoljunk bele: ha van 100 forintunk, akkor 10 forint bevételhez jutva ez 10 százalékos emelkedés. Ha viszont 200 forintunk van (a nyugatiak ugyanis nagyjából a magyar életszínvonal duplájánál tartanak), akkor ugyanaz a 10 forintos pluszbevétel csak 5 százalékos emelkedés. Lehet, hogy Orbán még ilyen alapvető, már az általános iskolában is tanított dolgokkal sincs tisztában? S a másik megjegyzés: miközben Közép-Európa várhatóan valóban gyorsabban fejlődik majd, mint az EU nyugati részei, Közép-Európán belül az orbáni Magyarország épp leszakadóban van a többi térségbeli államtól. Miközben Csehország, Szlovákia és Lengyelország 2030-2040-re várhatóan elérheti az EU-átlagot az egy főre jutó bruttó hazai terméket illetően, Magyarországnál erre még száz évet kell várni. SZÁZ ÉVET!

 

   Magyarország pénzügyi alapjai ma stabilak, újabb finanszírozási

források nyílnak, új külkereskedelmi irodák létesülnek, csökkentjük

az adókat, de ez mind nem arról szól, hogy a vállalkozók és az

állam zsebében elég pénz lenne. "Ha a nemzeti tőke képviselői nem

lesznek sikeresek, akkor az ország sem lesz sikeres", ezért minden

magyar embernek érdeke, hogy a magyar vállalkozók a korábbiaknál

jobb profittal gazdálkodjanak, mert e nélkül nem lesz sikeres a

magyar gazdaság sem - fejtette ki a kormányfő.

Persze! Ismerjük, hogy Orbán szerint kik azok a magyar vállalkozók, akiknek sikeresnek kell lenniük! A Mészárosok, Garancsik – ők azok, akik számolatlanul kapják a pénzt a magyar kormánytól, akik minden közbeszerzést megnyernek, évente tízmilliárdokkal gyarapítják vagyonukat (jelentős részben a mi adónkból.) Amikor még nagy barátok voltak, Orbán Simicskára is azt mondta, hogy nincs semmi gond a vagyongyarapodásával, ő is egyszerűen egy magyar vállalkozó, s inkább örülni kell a sikereinek. No és persze ne feledjük Orbán vejét, Tiborczot sem, aki nyilván olyan kiugróan tehetséges ember, hogy szinte az összes fideszes vezetésű önkormányzat csak az ő cégét látta képesnek a helyi közvilágítás korszerűsítésére. S ez a csere olyan jól sikerült, hogy ma már az ilyen utcákon alig-alig látni éjszakánként – de Tiborcz, a hatalomhoz (sőt személyesen a kormányfőhöz) közeli „magyar vállalkozó” persze jól megszedte magát. Miközben azokat a pénzeket, amiket az Orbánhoz közel álló oligarchák tettek zsebre, mondjuk a stadionépítések nyomán, lehetett volna például az egészségügy rendbetételére is fordítani: azért az csak fontosabb lenne, mint hogy Orbán kegyeltjei újabb milliárdokat tehessenek zsebbe…

S végül egy utolsó szlovéniai Orbán-idézet. - A magyaroknak

van egy rémálma, hogy eljön hozzánk a "történelem ura", és felteszi

azt a kérdést, hogy kik vagyunk és miért - mondta Orbán Viktor

miniszterelnök pénteken Ljubljanában, a magyar kulturális intézet

avatásán.

Hát kedves miniszterelnökünk, a magyaroknak sajnos ennél sokkal rosszabb rémálmaik vannak. Olyanok, hogy vajon miből élek majd a hónap végén? Hogy látom-e a gyerekeimet, akik külföldre mentek dolgozni, mert Magyarországon nem tudnak megélni? Hogy ha megbetegszem, lesz-e orvos, aki kezelni tud, vagy éppen ápolónő? Hogy egyáltalán eljut-e hozzám időben a mentő? (Épp most szombaton derült ki, hogy a mentőszolgálat szerint immár nem lehet elvárni tőlük, hogy 15 percen belül minden esethez kijussanak…) Vagy hogy ha munkanélkülivé válok, vajon találok-e állást 3 hónap alatt? (Mert hogy Orbánék egyik első intézkedésükként lecsökkentették a munkanélküli segély folyósításának időtartamát az addigi 9 hónapról 3-ra.)

Hát ennyit arról, hogy mennyire kell hitelt adnunk Orbán közléseinek….

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr368306348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása