HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - október 21., szerda

2015.10.22. 19:40 Hazugságvadász

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly bejelentette, hogy az Ökotárs Aéapítvány nevű civil szervezet törvénytelenül kezeli a Norvég Civil Alap pénzeit. (Ezt Norvégia adja a magyar civil szféra támogatására.)

Ezt követően a kormányszervek valóságos hadjáratot indítottak az Ökotárs ellen: a szervezet székhelyén házkutatást tartottak, adószámát felfüggesztették, tevékenységét megpróbálták ellehetetleníteni. A cél nem pusztán az Ökotárs által kezelt pénzek elvétele volt (hogy ezentúl a kormányzat dönthessen erről is – miközben tudjuk, mi történik azokkal a pénzekkel, amikre Orbánék ráteszik a mancsukat, lásd a magánnyugdíjpénztárak 3000 milliárdját), hanem még inkább a civilek megfélemlítése. S ennek érdekében még az sem volt nagy ár a kormányzat számára, hogy nagyon megromlott Magyarország viszonya Norvégiával: az oslói kormány ugyanis teljesen törvényesnek ítélte meg az Ökotárs tevékenységét, s nem engedett a magyar hatóságoknak.

Közben persze kiderült, hogy Orbánék – szokásuk szerint – ezúttal is egyfolytában hazudtak és alap nélkül vádaskodtak. A bíróság ugyanis törvénytelennek minősítette a rendőrségi házkutatást, majd a héten még a kormány ellenőrzése alatt működő adóhatóság, a NAV is bejelentette: megszüntetik az ügyben zajló nyomozást, mert nem állapítható meg bűncselekmény.

Hoppá! Még a NAV szerint sem történt bűncselekmény – de ennek ellenére az Ökotársat, s a többi civil szervezetet meghurcolták. Hol vannak a felelősök, s milyen büntetést kapnak ezért? Hiszen az Ökotárs vezetői, munkatársai nem miniszteri bársonyszékből, havi 2 milliós fizetésért, juttatásért végzik munkájukat, ellentétben vádlóikkal. Ők tényleg sokat kockáztattak a hatósági vegzálás miatt – míg Orbánék minden kockázat nélkül vádaskodhattak. A minimum egy őszinte bocsánatkérés lenne, s a norvég pénzek ügyében a kormányzati kampányt irányító politikusok azonnali lemondása. Ám ennek épp az ellenkezője történt, hiszen Lázár – az egész vádaskodás kirobbantója, a kormányzati hajsza vezetője – szerdán azt közölte: a NAV döntése ellenére is kitart amellett, hogy az Ökotárs törvénytelenül működik, mert neki a dokumentumok áttekintése során az a meggyőződése alakult ki, hogy a szervezet nem tartotta be a magyarországi szabályokat és ugyanannak a körnek juttatta az összes forrást.

Hogy nem szakad le az ég ekkora pofátlanság nyomán! Mindegy, hogy a nyomozás mit derít ki, az Lázárnak nem számít? Még a saját kormányzati szerveknek sem hisz? Mivel a tények nem igazolták a vádjait, ez most már nem pusztán hazudozás, de egyenesen rágalmazás! Ráadásul az a Lázár beszél arról, hogy egy civil szervezet úgymond „ugyanannak a körnek juttatta az összes forrást”, aki a Fidesz egyik vezető politikusaként azután valóban ezt csinálja már öt éve: gondoljunk csak a trafikmutyira, a földpanamára, Simicska – majd hogy ő kiesett a pikszisből, most Vajna – gyors meggazdagodására! Hát ennek az embernek tényleg van bőr a képén. Ráadásul már régóta tudjuk róla, hogy hazudozó (csak egy példa: idén tavasszal többek között azzal indokolta az M4 autópálya építésének leállítását, hogy Brüsszel kartellgyanút fogalmazott meg az építők – így az Orbánék szemében új közellenséggé vált Simicska – ellen, de utóbb kiderült, hogy ebből egy szó sem igaz). Tudjuk róla, hogy lenézi az átlagembereket („akinek nincs semmije, az annyit is ér” – mondta még hódmezővásárhelyi polgármesterként). S azt is tudjuk, hogy szerinte ami az átlagembernek kötelező, azt ő nyugodtan megsértheti (hiába kötelezte a bíróság, hogy adja ki egyes külföldi útjainek elszámolását, a luxusszállókban közpénzen – azaz a mi adónkból – eltöltött napok költségeinek pontos részleteit, ő ezt semmibe vette. Másnak kötelező a bírósági döntések betartása, neki nem.)

Úgyhogy Lázár János az én szememben mostantól kezdve egy nagy nulla: mondjon bármit is a sajtótájékoztatóin, semmit sem szabad elhinni szavaiból, s az újságíróknak ezentúl csak egy kérdést kell neki állandóan feltenni, mégpedig azt, hogy „miért nem mondott már le sorozatos hazudozásai miatt”?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr228012979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása