HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - december 3., csütörtök

2015.12.06. 18:41 Hazugságvadász

- A párizsi terrortámadások egyik főszervezője "tudomásunk és feltételezésünk szerint" járt a budapesti Keleti pályaudvarnál és ott csapatot toborzott azokból, akik megtagadták a regisztrációt és velük távozott az országból – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

No de mi az, hogy „tudomásunk és feltételezésünk szerint”? Vagy tudjuk, vagy csak feltételezzük! Mi ez a mellébeszélés már megint? Csak nem arról van szó, hogy szükség esetén, ha kiderül, hogy már megint nem mondott igazat, ki tudjon hátrálni belőle? Hiszen „csak feltételeztük”… Ezt a gyanút egyébként az is alátámasztja, hogy ugyanezen a napon a párizsi merényleteket vizsgáló francia nyomozók – akik azért csak jobban tudják, hiszen éjt nappallá téve ezen az ügyön dolgoznak – az AFP francia hírügynökséggel közölték: egyelőre nem tudják megerősíteni, hogy Salah Abdeslam, a keresett terrorista (az a főszervező, akire Lázár utalt) valóban Magyarországon járt volna.

 

No de nézzük tovább Lázár közléseit. "A terrorizmussal kapcsolatban hírek láttak napvilágot, amelyek arról szólnak, hogy a párizsi merénylet egyik főszervezője járt Budapesten, ezt meg tudom erősíteni" - jelentette ki, hozzátéve: "tudomásunk és feltételezésünk szerint a Keleti pályaudvarnál is járt, tudomásunk és feltételezésünk szerint a magyar állami regisztrációt megtagadó bevándorlókból csapatot toborzott és azokkal távozott az országból".

Tehát itt járt (erről már írtam az imént), s „csapatot toborzott”. Mint kiderült, két olyan ember volt a merénylők között, aki a menekültek áradatát kihasználva jött Párizsba. Ez aztán a „csapat toborzás”! Óriási csapatról van ám szó! Vagy inkább Lázár füllentéséről, aki ezzel is rémületet, s menekültellenes érzelmeket akar kelteni a magyar lakosságban!

 

Lázár János a sajtóértekezleten aggályosnak és veszélyesnek ítélte, hogy mintegy 230 ezer ember ment át az országon ellenőrzés nélkül.

Hogy mondta? Ellenőrzés nélkül? De hiszen a magyar hatóságok eddig mindig azzal büszkélkedtek, hogy ők azután betartják az EU-szabályokat, mindenkit regisztráltak, s csak ezután engedték őket tovább. Akkor ez mégsem így történt? Sőt: ilyen óriási tömeget, 230 ezer embert nem sikerült még csak ellenőrizni sem? Akkor meg miért veri oly büszkén a mellét az Orbán-kormány, hogy ők azután minden szabályt betartottak, sőt: egyedül ők tartották be az EU-országok közül?

 

Lázár kiemelte, hogy az unión belüli kötelező szétosztás változatlanul él és a következő években több 10 ezer migráns betelepítését jelentené Magyarországra.

Ez is színtiszta hazugság: Egyelőre csak arról született megállapodás az EU-ban, csak arról van szó, hogy összesen 2000 embert kellene befogadnia Magyarországnak. Egy tízmilliós államnak!

 

Lázár János beszélt arról is, hogy szerinte Soros György pénzéből aláírásgyűjtést kezdeményezett egy civil szervezet Magyarországgal szemben, erre kapott lehetőséget az Európai Bizottságtól. Nem tudja, Soros Györgynek mi a gondja, hogy aláírásgyűjtést szervez szülőhazájával szemben – mondta.

Ez ismét csak hazugság: ugyan mutasson már Lázár bizonyítékot az állítására. Persze a bizonyíték hiánya nem zavarja a fideszeseket, köztük Orbánt, hogy már hetek óta Sorost szidják: azt az embert, aki a rendszerváltás idején egy csomó fideszesnek – köztük Orbánnak – segített, hogy Nyugaton gyarapíthassa nyelvtudását, megismerje, milyen is az a demokrácia. Hát szépen köszönik meg a jótevőjüknek!

 

Lázár úgy értékelte, hogy a csütörtöki, magyarországi helyzetéről tartott európai parlamenti vita érdektelenségbe fulladt. Megköszönte, hogy az Európai Néppárt kiállt Magyarország mellett, ugyanakkor nagyon sajnálta, hogy vannak, akik hazájuk ellen lépnek fel az EP-ben.

 

Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a vita szerdán volt: nagyon tájékozott a miniszterünk. Mellesleg ha nézte volna, vagy legalább a híradásokból tájékozódik, akkor tudta volna: a megszólaló EP-képviselők közül szinte mindenki ostorozta a magyar kormány politikáját: S hogy az Európai Néppárt kiállt Orbánék mellett? Akkor hol voltak – sűrű, tömött sorokban - a felszólalóik, akik védték volna a fideszesek politikáját? Sehol! Mellesleg nem a „hazájuk ellen” lépnek fel az Orbán-kormányt bíráló magyar képviselők, hanem az Orbán-kormány ellen: a kettő nem azonos, bár Orbánék az elmúlt öt évben mind több erőfeszítést tesznek azért, hogy a magyar hazában minden vagyontárgyat, pénzt megszerezzenek maguknak, s így lassan a haza is csak az övék legyen!

 

Lázár János kérdésre válaszolva azt mondta, minden idők legszigorúbb közbeszerzési szabályát fogadták el, amelyek egyben Európa legszigorúbb közbeszerzési szabályai is, hiszen az állami vezetők egy háztartásban élő hozzátartozóit kizárja az eljárásokból. - A kormány egy elvet fogadott el, hogy távoli hozzátartozót nem zárja ki Magyarország összes közbeszerzéséből - mutatott rá.  

 

No itt is álljunk meg egy szóra. Tiborcz István, a kormányfő veje nincs kizárva, sőt, ő még csak nem is közszereplő a kormányunk szerint, noha rendszeresen együtt mutatkozik apósával. S nincs kizárva Orbán Ráhel sem, a kormányfő lánya, mert nem él egy háztartásban apjával. („Mi saját lábunkon élünk” – mondta egykoron, a csodás gazdagodásukra vonatkozó bírálatokra válaszolva. No persze: inkább a mi, az adófizetők lábán: mi finanszírozzuk az Orbán-család és a többi fideszes gazdagodását, hiszen szinte minden beruházásban van magyar közpénz. No meg az EU finanszírozza a jólétüket: hogy ők kapják meg az EU-pénzből finanszírozott beruházások lebonyolítási jogát. Tiborcz ellen más már nem is mert indulni, tudván, hogy úgyis veszteni fog.) S akkor ezek szerint Tiborcz, meg Ráhel, meg a többi fideszes rokon továbbra is lenyúlhatja a pénzünket, s az EU pénzét, csak annyit kell teljesíteniük, hogy külön éljenek a kormánytag, vagy képviselő apucitól? Aki esetleg vesz is nekik egy kacsalábon forgó palotát: láthattunk ilyent eleget az elmúlt öt évben…No ne nézzen már minket hülyének Lázár!

 

A miniszter egy másik kérdésre beszámolt arról is, hogy a felügyelete alatt lévő állami vállalatok vezetőinek felemelte a fizetését, mert nehezen talál jó szakembert, ha nem adja meg a piaci béreket. Hozzátette: ez a bankszektorban 5 millió, az energiaszektorban 4 millió, a kisebb vállalatoknál 2-3 millió forintos vezetői fizetést jelent.

 

Ennek kapcsán eszembe jut, hogy a Fidesz annak idején hogy támadta a jegybank korábbi elnökét, Simor Andrást, mert a fizetése 8 millió Ft volt: s a támadást még akkor is folytatta, mikor Simor felajánlotta: kész akár 1 (azaz egy) Ft-ért is ellátni munkáját. S mi derült ki azóta? Simor utódja, Matolcsy György (Orbán jobbkeze – mint miniszterelnökünk annak idején volt kedves közölni) tízmilliárdokat költ hobbijára, különböző alapítványok működtetésére, persze nem a saját pénzéből, miközben Magyarországon egyre nő a szegénység. S a Matolcsy-vezette jegybankban immár fejenként havi 4 millió 950 ezer Ft-ot keres a hat ügyvezető igazgató, akik közül az egyik épp a Fidesz-kormányt mindenben kiszolgáló Polt Péter legfőbb ügyész felesége…

 

A minisztert kérdésre elmondta, folyamatban van a Századvég-szerződések kiadása, ugyanakkor az ügyet politikai támadásnak tartotta. Lázár János úgy fogalmazott: ez a kormány öt év alatt 5 milliárd forintot költött tanácsadásra, "a komcsik, bocsánat a szocialisták" 2006 és 2010 között 17 milliárd forintot, s ráadásul ők (Orbánék) magyarokkal, nem pedig külföldiekkel dolgoztatnak.

 

Ennek kapcsán reagálásként inkább a Fodor Gábor vezette liberálisok közleményét idézem: „A Miniszterelnökség vezetője téved az összegben. Az igazság az, hogy a magyar állam és a Magyar Nemzeti Bank 2010 és 2015 között összesen 16 milliárd forint közpénzt költött a Századvég-csoport tanácsaira.” (S akkor még hol van a többi tanácsadó – teszem hozzá én…)  

„S Lázár János téved a külföldiek dolgoztatásának kérdésében is. A kormánynak dolgozó Századvég-csoport szerződéses viszonyban van Connie Mack és Arthur J. Finkelstein amerikai állampolgárságú tanácsadókkal, akik ily módon dolgoznak a kormánynak. Connie Mack amerikai cégeit a kormány és a Századvég összesen 1,4 milliárdos szerződésekkel bérelte fel négy évre. Arthur J. Finkelstein és kevésbé ismert amerikai kollégája, George Birnbaum 2008 óta folyamatosan adott tanácsot Orbán Viktornak, amit a miniszterelnök maga is elismert. Az összefonódás és a külföldi kapcsolat olyan erős a kormányzati, a külföldi és a századvéges szereplők között, hogy Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője Finkelstein és Habony Árpád cégének igazgatója” – fogalmaz a liberálisok közleménye.

 

S a végére, ennyi hazugság után már tényleg csak két apróság! Lázár bejelentette: a kormány jóváhagyta, hogy „a szegedi Dorozsmai úton megépüljön az új labdarúgó stadion Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök vezetésével”.

Szóval a püspök fogja vezetni az építkezést? Vagy magát a labdarúgó stadiont? Most már értjük, miért ment szembe a pápa útmutatásával a menedékkérők befogadását illetően: pályamódosításra készül, új állást kapott Lázáréktól….

 

S a tájékoztatón több kérdésben is firtatták a tárcák költözését, mire Lázár jelezte, hogy a budai Várnak 1945 előtt is volt államigazgatási funkciója.

No persze, csak épp akkor még nem volt olyan járműforgalom, mint ma. Hogy fognak közlekedni a miniszterek, a minisztériumi alkalmazottak, s a hozzájuk érkező tárgyalópartnerek? Gyalog, vagy tömegközlekedéssel? Mert ha nem, akkor olyan hatalmas dugókat okoznak majd a várba jövet és menet, ami miatt egész Budapest rendszeresen megbénul majd. S hol fognak parkolni a várban? S arra vajon emlékszünk-e, hogy a Fidesz – még ellenzékben – milyen élesen támadta Gyurcsányék elképzelését, hogy a minisztériumokat egy központi negyedbe vonnák össze? Pedig Gyurcsány nem a várba akart költözni, nem az volt neki a fontos, hogy aranyozott stukkók között, csodás dunai kilátással tölthesse munkanapjait (így például nem is ment át a Sándor palotába, holott azt Orbán még az első kormánya idején miniszterelnöki palotának szánta, s ezért hozatta rendbe), hanem a Nyugati pályaudvar környéki, lerobbant övezetet hozatta volna rendbe az új minisztériumok felépítésével.

 

Hát ennyi! S mindez csak egyetlen egy fideszes sajtótájékoztató hazugságáradata volt: pedig napjában tartanak vagy tucatnyit….

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr598144126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása