HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - november 20., péntek

2015.11.21. 11:43 Hazugságvadász

„Mára beigazolódott, hogy a terroristák a migránsáradatot felhasználva érkeztek Franciaországba, Svédországba és még ki tudja, hova” – ezt írta a Fidesz frakciója pénteken az MTI-hez eljuttatott, s a hírügynökség által kiadott közleményében.

„A terroristák”? Hát kedves fideszes elvtársak, ez megint csak duma, megint csak hazudozás: szó sincs róla, hogy a párizsi merényletek elkövetői mind-mind a menekültáradattal jöttek volna. Éppen ellenkezőleg: a Bataclan színháznál öldöklő 3 ember közül kettő francia volt, a harmadikat még nem azonosították. A Stade de France-nál akcióba lépett kommandó 3 tagja közül egy francia, kettőt még nem tudtak egyértelműen azonosítani, bár közülük kettőnek az ujjlenyomatait valóban regisztrálták Görögországban, a menekültek között. (De továbbra sem tudni, milyen állampolgárok, azaz például nem arról van-e szó, hogy Szíriába harcolni kiutazott nyugat-európai fiatalok jöttek vissza ilyen módon – ahelyett, hogy felültek volna a repülőre…) S a Párizs utcáin, különböző kávéházakra, vendéglőkre tüzet nyitó kommandó mindkét tagja francia állampolgár volt. Az egész akció kitervelőjének tartott Abdelhamid Abaaoud pedig belga. Szóval nem a menekültáradattal érkezők vitték a prímet a terrorakcióban! Nem véletlen, hogy az Európai Unió „legfőbb terrorszakértője” (terrorizmus elleni koordinátora), Gilles de Kerchove épp pénteken egy francia műsorban kijelentette: nem hisz abban, hogy az Iszlám Állam a menekültek révén szivárog be Európába. „Ha akad is egy-két eset – s ezeket még ellenőrizni kell -, az is valószínűleg az IÁ taktikai jellegű manővere, hogy kétségeket ébresszen, és elbizonytalanodást okozzon abban a kérdésben, hogy kell-e segítenünk a menekülteket” – mondta az uniós illetékes.

S mindezt a fideszesek ugyanúgy tudják, mint én: csak épp a kormánypárti politikusoknak semmi sem drága, ha a lakosság félelemérzetének felkorbácsolása a cél. Pedig Graham Watson, az európai liberális pártok szervezetének vezetője pénteken épp Budapesten emlékeztetett: „Az Európába érkező menekülteket nyitott szívvel kell üdvözölni, mert ők ugyanazon terrorizmus elől menekülnek, amivel Európának is szembe kell néznie. Ha hatvan éve a Nyugat nem zárta le a határokat 200 ezer magyar menekült előtt, akkor ezt ma nekünk sem szabadna megtennünk!”

Ha belegondolunk, hogy egykor a Fidesz is liberális pártként indult, s hol van ma már ettől! Az általa végrehajtotthoz hasonló, hatalmas pálfordulásra, egykori nézeteik elárulására kevés példa van a történelemben. A fideszes vezetők közül egyetlen ember van, aki még próbál tisztességes lenni ebben a kérdésben (is): Pokorni Zoltán, a korábbi frakcióvezető, aki mára kivonult a parlamenti politizálásból, egy pénteki fórumon kijelentette, hogy a migráció valódi dilemma elé állította a társadalmat, s ezért az erről szóló vitában bántó a kétely nélküli határozottság. Azaz – hogy lefordítsuk magyarra ezeket a szavakat – bántóak a Fidesz-vezetők kategorikus kijelentései a bevándorlók és a terroristák összemosásáról, a bevándorlók elleni félelem szításáról. Aligha véletlen, hogy Pokorni a következő Fidesz-kongresszuson immár végleg távozik a párt élvonalából, feladva eddigi pártalelnöki tisztségét is…

Pénteken egyébként Orbán is megszólalt: szokásos rádióinterjújában tett néhány „kétely nélküli határozottságot” tükröző kijelentést a menekültekről (nem térek rá vissza, az előbb írtam épp eleget ebben az ügyben), no meg Paksról, az Európai Bizottság csütörtöki lépéséről. Ezzel sem foglalkoznék bővebben (lásd előző napi bejegyzésemet), csak közlendőjének egy elemét említeném. Finnországra hivatkozott, ahol szerinte szintén nem tendereztették meg az atomerőmű építését, s ennek kapcsán kettős mércét emlegetett. Csak épp azt felejtette el megemlíteni, hogy Finnországban nem az állam építteti az erőművet, egy fillért sem ad hozzá (azaz nem az adófizetők állják a költségeket, mint minálunk) – a finneknél magánberuházásban épül az atomerőmű. Ha a vállalkozásban részt vevő cégek számítása beválik, ők nyernek rajta – ha nem, ők veszítenek. Nálunk viszont mindenképp mi, az egyszerű emberek fogunk fizetni. Micsoda különbség, Orbán úr!!!

S végül már csak két pénteki „apróság”. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt oly kedves, s azt állította, hogy „Magyarország Kína európai gazdasági expanziójának hídfőállása”. Hídfőállás: ez olyan terület, amelyen keresztül bejutunk, betörünk valahova, egy országba, vagy egy piacra. Tehát Magyarország lenne Kína számára az a terület, ahonnan egész európai expanziójukat végrehajtják? Innen kiindulva árasztják el árucikkeikkel egész Európát? Nem pedig a 80 milliós Németországból? Vagy a hatalmas tengeri kikötőkkel rendelkező Angliából, Franciaországból, esetleg Rotterdamból? Egyáltalán hogy jut el Magyarországra az a rengeteg kínai termék, amely azután a „magyarországi hídfőből” tovább áramolhat Európa összes többi országába? Szóval Szijjártó úr, ha már hazudunk, legalább meg kellene próbálni mindezt kicsit hihetőbben tenni!

S a másik téma: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken kijelentette: „az elmúlt fél évben a három nagy hitelminősítő cég mindegyike változtatott Magyarország megítélésén, mindhárom hitelminősítőnél pozitív kilátással szerepel az ország.” No most ez egyrészt nem igaz: csak kettőnél van pozitív kilátás, a harmadiknál nincs. Másrészt pedig a kijelentésből épp a lényeg hiányzik, ezt Varga „elfelejtette” hozzátenni: legyen bármilyen a kilátás, a mindent meghatározó tény egyelőre az, hogy mindhárom hitelminősítő továbbra is bóvlinak tartja a magyar papírokat. Bóvlinak, azaz befektetésre nem ajánlottnak! S micsoda meglepetés: a három hitelminősítő egyike, a Fitch Ratings épp péntek este jelentette be, hogy továbbra sem változott álláspontja, azaz marad a bóvli kategória.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr328096262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása