HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - november 5., csütörtök

2015.11.06. 17:10 Hazugságvadász

 

A Fidesz csütörtökön kiadott egy közleményt, amely a kormánypárti propaganda mélypontját jelenti: azt már tudjuk a fideszesekről, hogy nem szoktak igazat mondani, de az azért még náluk is unikum, hogy egy anyagnak egyetlen mondata se legyen igaz! Márpedig most ez történt….

 

Kezdjük rögtön a címmel: ebben felróják, hogy „a szocialisták kormányon bért csökkentettek, most emelést követelnek.” Hogy a szocialista kormányok, azaz Medgyessy és Gyurcsány kabinetjei bért csökkentettek volna? Érdekes, én máshogy emlékszem: nem Medgyessy alatt történt a közalkalmazottak 50 százalékos béremelése? Nem ekkor vezették be a 13. havi nyugdíjat? Amit ugyan Bajnai alatt a világgazdasági válság miatt meg kellett szüntetni, de addig is, jó néhány éven át jelentős könnyebbséget hozott az idős embereknek. S a Fidesz szerint mostanában már szárnyal a magyar gazdaság: akkor hát ők miért nem vezetik be újra? A Fidesznek ezek szerint nem fontos az idős emberek sorsa?
 

    A Fidesz szerint kormányon a szocialisták "magas adókkal büntették a munkavállalókat, elvették tőlük a családi adókedvezményt, félmillió embert tettek munkanélkülivé, tönkretették a gazdaságot és a hazai vállalkozásokat, akik a legtöbb embert foglalkoztatják". Ezek is hazugságok! Magas adók? A Fidesz alatt lett az áfa – amit mindannyian fizetünk, vegyünk bármit a boltokban – 27 százalékos, ami egész Európában rekordnak számít: büszke lehet rá Orbán. A családi adókedvezmény csak azoknak segít, akik tudnak adót fizetni: épp a legszegényebbek, akik a leginkább vannak rászorulva, semmit sem kapnak ebből. A szocialisták viszont összevonták a családtámogatás három elemét, többek között a gyermekek után járó adókedvezményt egy új támogatási formába, s láss csodát: a gyerekek alanyi jogon kapták meg az egységesített, de magasabb összeget. Félmillió embert tettek munkanélkülivé? Nem a szocialisták, hanem a világgazdasági válság miatt nőtt a munkanélküliek száma: de aki dolgozott, az normális munkát végezhetett, s nem kellett százezreknek éhbérért közmunkásként tevékenykedni, másoknak (szintén százezreknek) pedig külföldre menni, hogy egyáltalán meg tudjanak élni. A Fidesz-kormány alatt százezrek hagyták el az országot: hogy lesz így nyugdíja a mai középkorúaknak, fiataloknak? S ki fogja ápolni az időseket, ha gyerekeik már távoli országokban élnek? S a szocialisták tönkretették a gazdaságot? Hiszen épp Orbán Viktor ismerte el 2010 nyarán, már miniszterelnökként, hogy az ország gazdasági ügyei rendben vannak! (ATV-nak adott 2010 júliusi interjú.)     No de lássuk a Fidesz-közlemény folytatását: kormánypárti barátaink sajnos itt sem tudnak igazat mondani. Szerintük a polgári kormányzás óta a gazdasági növekedés és a munkanélküliség csökkentése Európa élén jár (azért ne nézzenek hülyének: 2012-ben 1,7 százalékkal csökkent – nem nőtt, hanem csökkent - a magyar gazdaság: ez is jó eredmény? S épp csütörtökön hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság, hogy az idei ütemhez képest jövőre csökkeni fog a magyar gazdasági növekedés: ez is pozitívum?) A munkanélküliség csökkenése? Persze, főleg a nem sok értéket létrehozó, ám szinte kényszermunkának számító közmunka miatt! S egyébként is: a lényeg itt nem a statisztika, hanem hogy vajon jobban élnek a magyarok, mint korábban? Dehogy!

A Fidesz szerint 2010 óta minden évben nő a minimálbér és töretlen a reálbérek növekedése; "az a célunk, hogy a magyar dolgozók fizessék Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját", ezért felére csökkentették és jövőre tovább mérséklik ennek kulcsát. Csakhogy hiába növelte Orbán a bruttó minimálbért, egyben meg is adóztatta azt: a lényeg a nettó bér, az, ami az ember zsebében marad, amit el tud költeni, s ez 2010-ben, a kormányváltáskor 60200 Ft volt, s 4 évvel később, 2014-ben is csak 66500 Ft. Négy év alatt 6000 Ft emelés: de hisz ez semmi! Ettől nem fognak jobban élni a magyarok! Különösen, hogy 2012-ben, azaz már szintén Orbán alatt Magyarországon volt Európa legnagyobb inflációja: abban az évben a pénz értéke 5,7 százalékkal romlott, azaz elvitte a 6000 Ft-os emelkedés több mint felét! Hát erre se lehetnek büszkék Orbánék.

S hogy a cél az, hogy a magyar dolgozók fizessék Európa egyik legalacsonyabb jövedelemadóját? De hisz más adóknál meg éppen hogy egyre többet fizetünk, még a bőrt is lenyúzzák rólunk! Az ÁFÁ-t már említettem: de egyébként is, Orbánék az eddigi öt év alatt nagyobb megszorításokat vezettek be, mint Gyurcsány és Bajnai. Távközlési adó, bankadó – ezt végül mind mi, a fogyasztók fizetjük. Chips-adó, hipermarket-adó, tranzakciós illeték emelése, cafeteria adójának emelése, s még folytathatnám napestig. Akkor hát mi van, kedves fideszesek? Ráadásul már Bajnai alatt 10-ből 9 adózó 17 százalékos személyi jövedelemadót fizetett (ezt kellett alkalmazni, ha az éves jövedelem 5 millió Ft alatt maradt) – ezt csökkentette Orbán 16 százalékra, 2016-ban pedig 15 százalék lesz. Tényleg óriási csökkentés: 6 év alatt 2 százalék. S még van képük a fideszeseknek azzal dicsekedni, hogy felére csökkentették a kulcsot! Ezek tényleg hülyének nézik a magyarokat!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr668055754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raczandris · http://antennaszerelés.hu 2015.11.08. 02:37:58

Az egyéni kisvállalkozók 2010 ben 32.000 Ft TB járulékot fizettek a vállalkozói minimálbér után.
2015 ben már a duplájára emelt 65.000 Ft járulékot kötelesek fizetni a min.bér után változatlan bevételek esetén is.
Ez évi 12x33.000= kb 400.000 Ft többlet elvonást jelent változatlan bevétel mellett .
Ja igaz közben csökkentették a jövedelem adót 18%-ról 16%-ra .
Ez 100.000 Ft esetén 2 ezer Ft csökkenést jelentett.
Éves szinten 24 ezer Ft adócsökkentés szemben a 400.000 Ft járulék növekedéssel !!!
Ügyes . Rosszabb mint a padlás lesöprés a rákosi időkben.
süti beállítások módosítása