HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

Orbán elindult a bukás felé

2016.03.16. 08:34 Hazugságvadász

 

Az idei március 15. eseményeinek van egy közös üzenete: megkezdődött Orbán Viktor végjátszmája, a miniszterelnök elindult a bukás felé.

Mire alapozom ezt?

Orbán Viktor fellépéseinek az elmúlt hat, vagy még inkább 22 évben, amióta 1994-ben végrahajtotta nagy köpönyegfordítását, s liberális politikusból hirtelen konzervatívvá (populistává) változott, van egy egyre erősödő jellemzője: mindinkább elszakad a valóságtól, magyarán egyre több dologban hazudik. E tekintetben nem hozott újdonságot a mostani március 15-i beszéd. Hogy csak egy elemet említsek: Brüsszel kényszeríti ránk a menekülteket? De hiszen Brüsszelben a tagállamok döntenek, a 28 ország állam- és kormányfői határozzák meg a követendő politikát. Vajon – saját bevallása szerint - nem épp Orbán, azaz az egyik tagállam vezetője „vétózta meg” pont egy hete azt a tervezetet, amiről az állam- és kormányfők a törökökkel tárgyaltak a menekültügy kapcsán? Hisz ez is ezt mutatja, hogy nem valamiféle ismeretlen brüszeli klikk, hanem a tagállami vezetők döntésén múlik minden. Akkor miért „Brüsszelt” támadja már megint Orbán? (Más kérdés, hogy az előbb említett vétóról persze azonnal kiderült, hogy Orbánék hazudtak: de ez nem a tagállamok döntéshozatali primátusát kérdőjelezi meg, hanem a magyar miniszterelnök és környezete szavahihetőségét…)

A tegnapi nap tehát nem Orbán hazudozásai miatt vált korszakhatárrá, hanem azért, mert vele szemben megjelent egy hatalmas társadalmi mozgalom, amely nem hajlandó elfogadni a félrebeszélést. A Kossuth teret betöltő tízezrek nem Orbánnak hittek, aki a menekülteket állította be a magyarságot fenyegető legfőbb veszélynek, hanem a saját szemüknek: annak, hogy nap mint nap tapasztalják, miként romlik az iskolák helyzete, hogy pusztulnak a kórházak, menekülnek külföldre az orvosok és az ápolók. Hogy látják, milyen hatalmas pénzeket tesznek zsebbe a kormányhoz közelállók (mondjuk az Andy Vajnák, a Habonyok, a Mészáros Lőrincek), hogy miként urizálnak fideszes-KDNP-s politikusaink (például Rogánék, Lázárék, s persze maga Orbán is, aki egész életét politikusként, azaz a mi adónkból élte, s közben rejtélyes módon egyre gazdagabbá vált…) – miközben a hétköznapi embereknek nap mint nap meg kell küzdeniük a megélhetésért. Hogy egyre többeknek jut eszébe: a magánnyugdíjpénztárak pénzének fideszes elrablása után vajon hogyan lesz nekem nyugdíjam? Miből fogok megélni öregkoromban? S tényleg: vajon miből fognak megélni azok, akik már évtizedek óta minimálbérre vannak bejelentve, s ennek megfelelően kapják majd a nyugdíjuk összegét is? Vagy a közmunkások százezrei (az értelmes munka megtalálását segítő továbbképzési programok helyett ezt találták ki Orbánék a munkanélküliek számára, csak hogy a statisztikákban büszkélkedhessenek, milyen jól sikerült csökkenteniük a munkanélküliséget…) A közmunkások havi bére már most is csak az éhenhalás elkerülésére elegendő: képzelhetjük, mennyit fognak kapni nyugdíjban… Miközben az Orbán által hanyatlónak mondott Nyugat egyik államában, Svájcban épp most vasárnap kezdődött meg a népszavazási kampány arról, hogy az emberhez méltó élet garantálására bevezessék-e a feltétel nélküli alapjövedelmet minden svájci számára, s a javasolt összeg havi 2500 frank, azaz 750 ezer forint!

Persze nem lehet kizárni, hogy a Kossuth téri megmozdulás végül nem vezet sikerre. Hogy a diákok, szülők, tanárok mozgalma kifullad, a kormányzat a szokásos „oszd meg és uralkodj” taktikájával kifárasztja őket, s a tervezett sztrájkok nem vezetnek eredményre. De akkor is: ezzel kiszabadult a szellem a palackból, az elégedetlenség szelleme, amit már nehéz lesz oda visszazárni. Hiszen vajon el lehet képzelni, hogy a társadalom megbékítése érdekében Orbán megtagadja az elmúlt hat év összes lépését? Gyökeresen megváltoztatja az iskolaügy rendszerét? Stadionok helyett az egészségügyi dolgozók bérére fordít százmilliárdokat? Visszaadatja Mészárossal és társaival az elmúlt években megszerzett hatalmas vagyont, hogy azt a köz javára fordítsák? Leváltja azokat a minisztereket, államtitkárokat és államtitkár-helyetteseket, a közmédia vezetőit, lemondatja saját politikustársait, akik végighazudozták a 2010 óta eltelt időt? Vagy – hogy a tanárok egyik tegnapi követelését említsem - kiáll a nyilvánosság elé, s bocsánatot kér az elmúlt hat évért? Ugyan!

Úgyhogy nem maradt neki semmi más az emberek manipulálására, mint a menekültügy. S ez a másik döntő ok, ami miatt szerintem Orbán a bukás útján halad: ugyanis immár ezen a téren sem számíthat győzelemre, bármit is állítsanak a kormányzat által fizetett századvéges, vagy nézőpontos „politológusok”. „elemzők”. Hiszen ahhoz, hogy továbbra is a menekültek veszélyével kábíthassa a magyarokat, Orbánnak szüksége lenne valamire: menekültekre! Méghozzá nagy tömegben: hogy legalább annyian jöjjenek a magyar határra, mint tavaly nyáron! Hogy lehessen rájuk mutogatni: íme, itt vannak a kapuinknál, már-már áttörik a kerítésünket, de én megvédelek benneteket!

Csakhogy – Orbán pechjére, de a magyarság nagy szerencséjére – a menekültválság nem ebbe az irányba halad! Először is ugyan hogy jutnának el a magyar határig a menekültek? Hiszen már a macedónok is kerítést húztak, oda sem tudnak átmenni a görög határon rekedt szerencsétlenek. S akkor még utána ott lenne Szerbia is! Másodszor: úgy tűnik, maga a szíriai válság is (aminek a menekültek legnagyobb részét köszönhettük) elindult a rendeződés irányába: hétfőn az oroszok bejelentették, hogy kivonják szíriai haderejük nagy részét, miközben Genfben megkezdődtek a béketárgyalások, magában Szíriában pedig immár hetek óta tűzszünet van, amit jórészt be is tartanak a szembenálló felek. Harmadrészt: minden emberi jogi aggály ellenére működőképesnek tűnik az a terv, amelyet Merkel német kancellár dolgozott ki a törökökkel, s amelyről a holnap kezdődő újabb EU-csúcson lesz szó: a törökök – persze egy csomó könnyítés fejében - megakadályozzák újabb menekültek tíz- és százezreinek átjutását Európába.

Szóval Orbán egyedüli fegyvere is kezd működésképtelenné válni. De OK, játsszuk el az ördög ügyvédjének szerepét, s tételezzük fel, hogy az előbbi 3 elem egyike sem igazolódik be, s idén ismét megjelennek a menekültek tízezrei a magyar határnál. Akkor vajon mi lehet a megoldás? Szemmel láthatóan a kerítés nem az (hisz csak úgy jöhettek ide, hogy áttörték a macedón kerítést.) Logikailag mindössze egy lehetőség maradna, a fegyverhasználat: de remélhetőleg még Orbán sem annyira elvetemült, hogy utasítást adna asszonyok, gyerekek lelövésére (s ha mégis, ezt az embertelen parancsot remélhetőleg nem hajtanák végre a magyar rendőrök és katonák – mert ha mégis, egyenesen mehetnének a Hágai Bíróság elé, emberiség elleni bűncselekmények vádjával, s persze Orbánnal együtt).

Ha tehát a menekültek már megjelentek a határainknál, akkor a kerítés – főleg ha már minden ország megépítette, azaz nincs kerülőút - egyszerűen működésképtelen. Nem véletlen, hogy Merkel, s Európa nyugati fele ehelyett arra törekszik: ne jöjjenek el a határainkig, maradjanak Törökországban. Ez az egyetlen lehetséges módszer, ami a siker reményével kecsegtet! S hogy ezért cserében Törökország is akar valamit, az teljesen természetes: hiszen így továbbra is rá hárul majd 2,7 millió szír menekült ellétásának gondja – egész addig, míg a szíriai helyzet rendeződésével az illetők haza nem térhetnek. Ha Orbán egy normálisan gondolkodó, felelősségteljes politikus lenne, akkor ezerrel támogatná ezt a megoldást. Különösen, hogy Magyarország számára – ellentétben az általa és beosztottjai által hirdetett hazugságokkal – ez nem jelentene semmilyen elviselhetetlen terhet. 1900 embert kellene befogadnunk! Ráadásul olyanokat, akiket előzőleg leellenőriztek az illetékes szervezetek, s bebizonyosodott róluk, hogy nincs semmi közük a terroristákhoz! Ez tényleg megvalósíthatatlan egy 10 milliós országban? Ahol már most is több tízezer arab él, teljes békében! De még ha néhány év alatt 10, vagy 20 ezren jönnének Magyarországra, az sem okozna nagy gondot!

Az a tény, hogy Orbán mindezt nem látja (vagy látja, csak épp saját belpolitikai érdekei, a lakosság uszítása végett elhazudja) mindenképp azt jelzi: immár eljutott abba a beszűkült tudatállapotba, amit mondjuk a Bukás című, nagy sikerű német filmben láthattunk. A youtube-on van egy csomó, a magyar valóságra aktualizált feldolgozás belőle: érdemes megnéznie, hátha magára ismer…

 

322 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr378486384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2016.03.16. 13:53:56

Mutyivikike! 1848-ban száz és ezerszám érkeztek migráncsok Magyarországra a magyar szabadságért harcolni!

exterminador 2016.03.16. 14:44:13

A törökökkel megkötött megállapodás elfogadhatatlan. Nehogy már az Unió engedjen egy ilyen Erdogan-kaliberű diktátorocska zsarolásának, aki közben sorban tartóztatja le a politikája ellen felszólalókat; és ez még csak a legkisebb bűne. Arról nem is beszélve, hogy nagy valószínűséggel semmit sem fog betartani az ígéreteiből. Remélem, meg lesz vétózva a tervezet, ha nem általunk, legalább a ciprusiak által.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.16. 14:45:20

Remek írás. Minden szava igaz. Ám sajnos Orbán nem az a fajta ember, akit a rugalmassággal meg lehetne vádolni. Szomorú események lesznek még itt...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.16. 14:47:20

@exterminador: Ok, de akkor pontosan mi a megoldás? Erdogan felismerte, hogy a kezében a kulcs. Ezzel most visszaél, mert tényleg ott van. De ha elfogadjuk a drága kulcsot, az még mindig jobb nekünk, mintha nem.

2016.03.16. 14:51:13

Na, megvolt a mai álmodozás is a bukásról...

Kár, hogy nincs tömeges kormányváltó hangulat, így aztán ábrándozás ez csak.

Amikor a zemberek élete javul, akkor nagy butaság kormány döntésről álmodozni.

halaloszto 2016.03.16. 15:00:24

@nonolet: a te életed javul? csak nagyjából áruld már el mivel foglalkozol, hátha tudok arra mozdulni.

Vajk

nu pagagyí 2016.03.16. 15:05:43

Fogy a karizma. A vezér úr már csak egy vizenyős szemű, szánalmas hazudozó. Ideje biztonságba helyeznie az arany WC-kefét és ellenőrizni a külföldi számláit, nem lopták-e el időközben a "haverok".

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.03.16. 15:07:15

kvvára elegem van orbánból, de azért ismerjük el, kb. hat éve álmodoztok a bukásról.hetente naponta véltek jeleket felfedezni...
unalmas na.

"Ha tehát a menekültek már megjelentek a határainknál, akkor a kerítés – főleg ha már minden ország megépítette, azaz nincs kerülőút - egyszerűen működésképtelen."
őőőő. itt gey kis logikai bukhangyát vélek felfedezni.
ha mindenütt megépül, akkor miért hatástalan?

de hogy egy barátomtól lopjak
öt dolog kell, hogy a dolgok normálisan menjenek-az az öt ami EDDIG működött ha az eu-ba akart ilyen bokorugró csapat utazni
határ, határőrség, határátkelő, útlevél és vízum.
mi ebben a rendkívüli? ez a normális. a kerités csak arra van, hogy a barom TUDJA hol nem lehet átgyalogolni. be akar jönni? határátkelő...útlevél és vízum.
kuvva egyszerű dolgok ezek.

2016.03.16. 15:08:50

@Jobban való teljesítés van:

Látod ez az alapvető tévedés az ellenzők részéről...

Vedd észre
- a növekvő reálbéreket
- a lejáró hiteleket
- a munkaerőhiány adta béremeléseket
- megnőtt kisker forgalmat
- az üzemanyagár és rezsicsökkentés adat pénzt...

Szóval,
aki szerint nem javul a zemberek élete
általában az vagy vaksi-hülye vagy hazudik.

A többségé bizony javult és javul és e za lényeg!
A lecsúszó-bánázó kisebbség ehhez képest kevésbé számít.

----

A tanárok is tévúton járnak, mert ők a NYERTESEK közé számítanak a tömegek szemében, ezért is fognak elbukni.
Nem állnak be mögéjük a tömegek, csak pár hibbant libsi...

Amikor egy diplomás-igazgató belekezd a bocsánatkérős marhaságba, mert NINCS ÉRTELMES KÖVETELÉSE és ezzel zsarol az meg egyenesen a balgaság csomborasszója.

Pont olyan hülyék a tanáraink, mint amilyen szarul oktatnak. Nagy pofa az van, csak ész nincs elég hozzá.

Szóval nyugi, nem lesz kormány bukta.
A nép nincs olyan hangulatban.
Csak pár tízezer libsi agyú balfék ábrándozik...

s 2016.03.16. 15:12:37

"Orbánnak szüksége lenne valamire: menekültekre! Méghozzá nagy tömegben"

Valóban a menekültek jelentik a legnagyobb problémát és ezek azért nem állnak rendelkezésre nagy tömegben, - sőt, egyáltalán nem állnak rendelkezésre - mivel ők már nyugatabbra vannak tőlünk, sokuk az USA-ba is kijutott és ott dolgoznak, mint menekült magyarok, akiknek elegük lett az orbán faszának szopogatásából és jobb életet gondoltak maguknak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.16. 15:16:13

@nonolet: Sajnos a lecsúszó / bénázó kisebbség (ahog mondod) a többség. Nem véletlen, az, hogy viktort tapsikolni a bér lengyelekkel együtt kimentek mondjuk 10 ezren. A tanár tüntetésre meg 30 ezren. A tömegek már beálltak a tanárok mögé. Én pedig az ország érdekében remélem, hogy a fidesz végre nem úgy viselkedik, mint egy 3 éves az oviben, hanem levonja a konzekvenciát.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.03.16. 15:18:51

"a miniszterelnök elindult a bukás felé."

Már megint?

Ez a vétó nagyon mélyre furadott szálka lett, látom. Nem érdekes, hogy egypár külföldi sajtótermék is megírta, biztosan ők is az MTI-től kapják a híreket. Végül még az Index is megírta, feltehetőleg könnyek között, hogy jó, tulajdonképpen vétónak számít, és nem is állította senki, hogy CSAK Orbán vétózott, de akkor is...

Ha mi hajlandónak mutatkozunk arra, hogy Németország - miért ők az EU? - ide toloncoljon ki menekülteket, akkor onnantól még kevesebb alapunk lehet arra, hogy az ide betörő menekülteket elküldjük. Páran nem értik, hogy itt az elvet kell védenünk.

"Először is ugyan hogy jutnának el a magyar határig a menekültek?"

Erőszakkal, tudod? Merthogy lőni még senki nem mer rájuk, akkor pedig puszta kézzel semmilyen kerítést sem lehet megtartani.

s 2016.03.16. 15:21:21

@halaloszto: Ő mészáros lőrinc. Nem tudtad?

2016.03.16. 15:23:12

Ugyanmár!

Az állítólagos 30 ezer résztvevő az még nem komoly tömeg egy ilyen ügyben, mondhatni: bolhafing.

Nagyon messze van attól, ami idegessé tenné a kormányt.

A tüntetés támogatottsága a választók körében, pláne gyengécske.

Amorphis 2016.03.16. 15:25:36

Igen, a kormány megbukott a Millás, netadós, székházas stb. tüntetéseknél is. Ja nem...
Azért mert pár ezer ember kimegy tüntizni valamilyen rétegtéma miatt, attól még nem fog megbukni a kormány. Ilyenek egy átlag demokráciában vannak, lesznek... Annyi várható - mint eddig mindig - hogy a megmozdulások hatására lesznek némi változások, a kormány valószínűleg engedni fog részben a követeléseknek, aminek amúgy nagy része újabb burkolt fizetés emelési/munkacsökkentési igény, a többi csak demagóg bla-bla.
Lásd. még amúgy netadó, illetve most is éppen a tárgyalások kellős középén van a pedagógus szervezetekkel a kormány, és néhány alapvető változás máris megvan (KLIK vezető leváltása, a szervezet átalakítása, jővőbeni megszüntetése.) Ez persze nem azt jelenti, hogy minden szép és jó, de ez a "kockásinges forradalom" is hamarosan okafogyottá, ha nem egyenesen kontraproduktívvá vállhat, ha még jobban elkezdik a tanuló ifjúságot poltikai célokra felhasználni. A Fidesz 2010 óta kínosan ügyel arra, hogy nagyon ne meneteljen szembe a közhangulattal, ha valamely intézkedése komoly népszerűségvesztést generálhat, akkor rendszerint visszakoznak, módosítanak kicsit az eredeti felálláson. Most is ez zajlik.

halaloszto 2016.03.16. 15:26:09

@nonolet: mondjál már tényleg valami helyet ahol most mennek fel a bérek. nem kell annyira emelkedjenek mint amennyire elszálltak a lakásárak, csak legyen szabad szemmel mérhető a reálbérnövekedés.

erol 2016.03.16. 15:27:18

@nonolet: Nem is olyan régen a Kossuth teret megtöltő tömeget 2 millióra becsülték, azóta összement a tér?

erol 2016.03.16. 15:30:58

@nonolet: "Amikor a zemberek élete javul, akkor nagy butaság kormány döntésről álmodozni."
Ez igaz, de most kinek javul? Ja, tudom, de ez engem nem vigasztal (és szerintem nem vagyok egyedül).

Tisztességes Természettudomány 2016.03.16. 15:31:19

Orbán utoljára 2014-ben indult el a bukás felé. Ja nem, mert 2015-ben. Ja nem, mert 2016-ban. Ha tényleg elindult volna, már rég ott lenne.

nniicckk 2016.03.16. 15:31:32

Szegeny Viktor mar megint megbukott, kb negyvenhatodszorra biztos nagyon szomoru.
ELMEBETEG LIBBANTAK ! Ezek 6 eve mindennap arrol halucinalnak, hogy Orban Viktor megbukik, a kormany megbukik, a fidesz megbukik. Ehhez kepest meg mindig megvan a ketharmaduk, pedig mar 6 evvel ezelott megbuktak. Ez mar nem politikai kerdes, hanem orvosi, a baloldalnak inkabb elmeorvosokkal kene konzultalniuk az ugyrol.

MACISAJT 2016.03.16. 15:33:11

Emlékszik még valaki "váccpáor" nevű élőlényre?:P
Na ahhoz is mennyi réményt fűztek a "civilek" és az Index:
index.hu/video/2011/10/23/megmutattak_a_civilek_hogy_vaccpaor/

Ezt az emléket csak azért hoztam fel, mert 2011-ben(is) a "civilek" meg élőlények ott hörögtek a nemzeti ünnepen hogy de aztán hú...
Aztán jött 2014..és ismét akkorát buktak mint az ólajtó.

Most meg új élőlények("váccpáverek"), új "civilek",új produkció...
Aztán jön 2018. Mondjam megint mi lesz?

Nyihihi.

norbert79 2016.03.16. 15:35:09

@nonolet: Hadd kérdezzem, mivel is foglalkozol, hol is dolgozol? Érdekelne, hátha szakmát kellene váltanom...

MACISAJT 2016.03.16. 15:37:53

Alapigazság: kormányoznia muszáj valakinek( különben itt is kijevi anarchia és káosz következne).
A jelenlegi kínálatból pedig( agyonvert ballibák, Fidesz/Orbán, operettnácik, majdnemzöldek) világos hogy az egyedüli kormányképes erő a jelenlegi.

Melyik manapság az agyonvert ballibák legvadabb rémálma?
Hosszú a lista (és unalmas) ezért aztán csak a legbanálisabbat említeném: a zsigeri, 1993 óta tartó Orbán gyűlöletükkel kapcsolatos .
Ami azóta veszi el a józan eszüket(ha egyáltalán valaha volt nekik ilyen), amióta Orbán szakított a sorosok által neki szánt, "szdsz ifjúsági tagozata" szereppel. Orbánnal kelnek és fekszenek, ő áll minden gondolatuk és cselekedetük középpontjában.Próbálkoztak itthon és külföldi cimboráikkal kinyírni, volt kendepéter és májeraranka meg debreczenijózsef és ferenczikrisztina, popperpéter és kohnbendit meg ronwerber..hadd ne soroljam.
És ennyi, idáig tart a tudomány.

Mert ha egyik ballibát is megkérded hogy jójó, Orbán nem, eddig világos, hanem mondd, mutasd fel akkor helyette a kormányképes alternatívát...akkor nagy kuss következik majd újra az jön hogy igen de az Orbán..:P
Most sem lesz másképp.

Érdekes az is , hogy egyik agyonvert ballibának sem jut eszébe az ami kézenfekvő.
Éspedig hogy azzal kéne kezdeni hogy egy valódi és magyar, nemzeti baloldalt kéne létrehozni.
Mert addig amíg az egész vircsaft nem egyéb mint egy sorosi, gyurcsányi, niedermüleri,újhelyi, jávorbenedeki és hasonlóak nettó hazaárulásaiból áll...
addig bizony annyi esélyük van(lesz) mint lendvai ildikó nénének a Miss Universe manilai döntőben.
A régi proletár internacionalizmus a mai globalizmusnak az elődje, azt a célt szolgálta/-ja hogy a háttérhatalom minél zavartalanabbul avatkozhasson be egy ország belügyeibe.
Viszont sok államban már a baloldal is kinőtte ezt és védi országa érdekeit.

Magyarországnak viszont idáig még ballib hazaárulókból is csakis a legalja jutott.
Kiknek csak az a céljuk hogy naponta azt hörögjék: most aztán tuti hogy bukik a Zorbán.

Nyihihi

s 2016.03.16. 15:38:39

@nonolet: "A tanárok is tévúton járnak, mert ők a NYERTESEK közé számítanak a tömegek szemében, ezért is fognak elbukni."
Hülye vagy. A tanárok nem a saját egzisztenciális problémáik miatt vannak az utcán. Ha így lenne, már húsz kibaszott éve kint kellene lenniük. A probléma az oktatással van, ezt látja mindenki, tanár, gyerek, szülő. Te nem látod, mert a tehenészetben a pofád elé zuhant a tehén tőgye, bazdmeg. Ja, nem is, az az orbán fasza volt. Szopjad ki gyorsan neki, nehogy eldurranjon.

s 2016.03.16. 15:44:24

@Amorphis: "A Fidesz 2010 óta kínosan ügyel arra, hogy nagyon ne meneteljen szembe a közhangulattal, ha valamely intézkedése komoly népszerűségvesztést generálhat, akkor rendszerint visszakoznak, módosítanak kicsit az eredeti felálláson."

Ezen kibaszott jót röhögtem. Feldobtad a napomat, ember. Mondok valamit. Vasárnapi boltbezárás. Teccikértenni?

V A S Á R N A P I
B O L T B E Z Á R Á S .

s 2016.03.16. 15:45:23

@halaloszto: Századvég. Egyéb kérdés?

nu pagagyí 2016.03.16. 15:45:57

@norbert79: Nonolet elvtárs nickje arra utal, hogy olyan helyen dolgozhat, ahol a "pénznek nincs szaga" (pecunia non olet)".

s 2016.03.16. 15:47:04

@nniicckk: orbán már megtetette. Vitathatatlan az előnye.

Amorphis 2016.03.16. 15:48:37

@halaloszto: Egy átlag gimnáziumi TANÁR fizetése: 2011: 132.000 nettó, jelenleg 192.000 nettó. A túlnyomó többség jól járt, csakhogy ezzel a kötelező óraszámot is emelték, illetve elvették a túlórapótlékot (pontosabban heti +8 órában kötelezhető a tanár egyéb munkavégzésre, így a rendszerszintü helyettesítésre is.). Egy átlag iskolában a tanárok nagy része nő, rendszerint kisgyerekkel, akik persze folyton gethásak, ezért anyu otthon van vele táppénzen. Ilyenkor helyettesíteni kell, mert óra ugye nem maradhat el. Na régen a helyettesítésre - amit munkaidőben, de a kötelező óraszámodon felül - csináltak járt túlórapótlék. Most nem. Ez a tanárhiszti alapja, a többi nagyrészt duma. Másik oldal: Tény, hogy a tanárok ezáltal túlterheltek lettek, ami miatt részben jogosak a követeléseik. Heti 26-30(napi 5-6) tanóra igenis leterhelő, adott esetben az órákra készülés, javítás, szakkör, ünnepségere készülés stb. még ennyi idő. Nyílván mást jelent ez egy torna vagy technika tanárnál, meg mást egy matek, vagy magyar, esetleg nyelvtanárnál. Mert abban a 30 órában nem 2 csavart kell meghúznod, hanem adott esetben a kovalens kötésről vagy a másodfokú egyenlet csodáiról kell olyan érdekfeszítő előadást tartanod, hogy a legnagyobb suttyógyerek is tátott szájjal figyeljen, mert hát ugye fegyelmezni azt nem szabad...

s 2016.03.16. 15:48:39

@MACISAJT: Megettél egy lovat? Tudom, hogy ünnep volt, bazdmeg, de ehettél volna mást is.

agarik 2016.03.16. 15:50:30

@nonolet: igazából
- a reálbérek csökkentek (kivéve a felső tízezernek, de az kit érdekel rajtuk kívül?)
- a hitelek ha lejártak akkor azt ki kell fizetni, kezdve a KLIK hiteleivel, amiket azért volt kénytelen felvenni, mert már februárban kifogyott a TELJES ÉVES keret
- a mukaerőhiány nem ad béremelést, egyfelől mert nem vesznek fel munkaerőt, másodszor ha felvesznek az közmunkás (amineka reálértéke durváncsökkent), harmadszor mert nincs szó semmiféle béremelésről
- a kiskereskedelem forgalma természetesen csökkent, lásd kimutatások a vasárnapi zárvatartásról, aminek nem véletlen 86%-os az ellenzése. Pont talán múlt héten jelent meg asszem az origo-n egy cikk mennyire a nagyker forgalma nőtt tőle.
- az emberek élete romlik, köszönhetően a jogbiztonság teljes megsemmisülésének, a szétlopott országnak, a megszűnő egészségügynek, oktatásnak, fölösleges stadionoknak.

A "lecsúszó-bénázó kisebbség" az úgy kb. a társadalom 80%-a.

A tanárok meg mitől lennének "nyertesek"? Amúgy ha végül nyernek,akkor ők az elnyomó hatalommal szembeszálló westernhősök lesznek, ezért nem tudnak elbukni.

---------

Az egy másik dolog hogy nem lesz kormánybukta. 3,000,000 "kettősállampolgár" (értsd: orbánilag teremtett külföldön élő potenciális migráns) szavaz szemben a valódi lakossággal. Úgy meg igen nehéz.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.16. 15:51:33

@nonolet: Nekem nem kell, hogy idegessé tegye. Csak ha lenne egy csöpp esze, akkor észbe kapna, abbahagyná a lopást és elkezdené a szervilis majmok helyett az emberek hangját is meghallani.

Mondhatnám, hogy neke mindegy, csak hát magyarként nem szeretnék még egy 2006-ot...

saks 2016.03.16. 15:51:49

@nonolet: Te melyik minisztériumban vagy államtitkár?

2016.03.16. 15:52:12

@nu pagagyí:

Bizony, tiszta pénz.
Nem bűzlik semmitől...

Amorphis 2016.03.16. 15:52:34

@s: Okozott komoly népszerűségvesztést? Nem. Persze ha megkérdezel akárkit, hogy legyen-e vasárnap bolt, akkor 10 ből 9 azt mondja, hogy jóhogy, a maradék 1 pedig valszeg a boltos lesz. Elég zökkenőmentesen átment a dolog, az ellenzék is hülye, hogy ezen rugózik, meg népszavaztat. Ez egy kényelmi kérdés, nem ezen múlnak a nagy dolgok.

ben2 2016.03.16. 15:53:55

@Jobban való teljesítés van:

Nem a tömegek álltak be a tanártüntetés mögé, hanem az ellenzéki pártok mozgósitható maximuma jelent meg civilre mázolva a tüntetésen. Azaz kb. annyira volt civil a megmozdulás, mint egy békemenet.

agarik 2016.03.16. 15:54:20

@Amorphis: a nemzeti fajelméletet azt el kell vetni, sürgősen és örökre.

A tanárok követelései pedig korántsem "csak anyagiak és óraszám", hanem még:
- tankönyvek
- tanítható tananyag
- megfelelő szakképzéssel az oktatási rendszerből kerüljön ki a diák
- kötelező hittanóra, állami oktatásban - ugyebár ez minden szempontból totálisan illegális.

laci_52 2016.03.16. 15:55:47

Lehet, hogy Orbán elindult a bukás felé, de ki és mikor fogja megbuktatni? Mert csak akkor bukik meg, ha valaki legyőzi '18-ban. Ki lesz az?

Arról ne álmodozzunk, hogy önként lemond.

agarik 2016.03.16. 15:56:36

@ben2: Ugyebár mindennek a teteje hogy a pártoknak semmi köze a tanársztrájkhoz. Egyáltalán. Nem sikerült odapofátlankodniuk.

Btw,arról hallottatok hogy az első fidesz-kormány az MDF-koalíció volt? Azaz a fidesz olyan képmutató kommunista hogy else hiszitek. Fölösleges szindniuk az MSZP-t, mert ők ugyanolyan komcsik.

2016.03.16. 15:57:02

@s:

El a kezekkel a gyerekeimtől!!!
Ne használják fel bénázó tanárok, önmaguk helyett a diákokat a politikai harcban.

Ez ugyanis és aljasság.
Ami persze nem meglepő a nagy köpönyeg forgató
azaz Pukli volt mszp-és elvtárs részéről.

Pukli régóta azt a nótát fújja, ami neki éppen jó!
Gerinctelen.

nu pagagyí 2016.03.16. 15:59:12

@nonolet: Abban biztos vagyok, hogy le van papírozva, kérdés persze, hogy a Polt utáni ügyészség mennyire lesz vele elégedett.

s 2016.03.16. 16:00:18

@MACISAJT: Köpd ki azt a kibaszott lovat. Csak zavar. Nyihogsz tőle, mintha anyádat baszta volna meg, pedig csak megetted.

Elmondom, hogy az "agyonvert ballibák" miért értelmesebbek nálatok. Okosodjál, bazdmeg, nem sajnálom tőled, mert alapvetően jó ember vagyok.
Amikor a gyurcsótányról kiderült, hogy egy kurva nagy szardarab, az "agyonvert ballibák" nem szavaztak többé rá. A hülye orbánod NEM AZÉRT NYER, mert ti rá szavaztok. Eddig is rá szavaztatok, aztán hol összejött neki, hol meg nem. Azért nyer, mert az "agyonvert ballibák" már nem szavaznak a szarra. A gyurcsótányra sem, meg a lótolvaj suttyó orbánodra sem. Ez a különbség. Hogy az "agyonvert ballibák" látják, hogy mi a szar és arra nem szavaznak többé. Ti meg látjátok, hogy mi a szar és mégis arra szavaztok. Tehát orbánt a ti butaságotok tartja életben, pedig lehetne itt jobb is, de nem lesz, mert ti hatalomban tartotok egy faszt. Az "agyonvert ballibák" nem teszik ezt, de ti igen.

Silbermann 2016.03.16. 16:01:23

Van egy rossz hírem a posztolónak: 2018-ban is lesz annyi agymosott birka, aki megszavazza vezérlő géniuszukat.
Sajnos az ellenzék harmat gyenge egy kormányváltáshoz.

Amorphis 2016.03.16. 16:01:45

@agarik: Több tucatnyi tanár ismerősöm van, családtagok is, naponta hallgatom a panaszaikat. Hidd el az elégedetlenségnek elsősorban anyagi okai vannak, a többit persze ilyenkor szépen hozzá kell tenni, hogy jobban mutasson, de önmagában a szabad tankkönyválasztás meg a tananyag miatt a büdös életben nem tüntetnének. A leterheltségük az valóban jócskán nőtt adott esetben, ezen célszerű lenne változtatni.

Sir Galahad 2016.03.16. 16:03:09

Megint megbukott Orbán. És még hányszor fog...

s 2016.03.16. 16:05:23

@Amorphis: Fingod nincsen a helyzetről, de azért pofázol. Nem baj ez, baszkikám. Majd amikor gyémánt árban vásárolod a hülye kölyködnek a természettudományos, gazdasági, technikai, és egyéb tudást, akkor rádöbbensz, hogy nem ennyibe került.
Kifizeted a magántanárt, bazdmeg. Amikor kisétálnak a mostani oktatási rendszerből, te meg csak lesel, mint béka a kocsonyából.

Fülöp van der Öregebbik 2016.03.16. 16:05:25

@agarik: > 3,000,000 "kettősállampolgár"

Ez egy nagyon durva csusztatas.

dual824 2016.03.16. 16:06:18

Szánalmasok azok szerencsétlen fidess tudatu hívők, akiknek az a félőrült ázott majom az istenük. Ezel már csak utóvéd harcok náluk.

Köldök_szösz 2016.03.16. 16:07:02

@nniicckk: csakhogy az elmeorvosok már kimentek külföldre :DD

dreamhotep 2016.03.16. 16:10:34

csak szeretnétek libsik. vona és vitya közt dől el 2018. ti meg mentek dékástúl, mszmp-stűl, együttestűl, lmp/szdsz-estűl oda, ahova valók vagytok. a történelem szemétdombjára, süllyesztőbe, börtönbe, emigrációba. lehet csaholni wallstreet-i bérencek, ugatásotok nem hallatszik a holdig

2016.03.16. 16:11:40

@Amorphis:

Okosabb lenne, ha nem nyomnád a politikai jellegű hazugságokat tanár témában.

"Több tucatnyi tanár ismerősöm van"
Aha! Szerintem több száz lesz az. :DDD
Tudod a több tucat azt jelenti, hogy minimum 30-40, hisz nem két tucatot írtál, ami ugye 24.
Ki az, akinek LEGALÁBB 30-40 KIFAGGATHATÓ tanár ismerőse van ember? A közvélemény kutató? Vagy te így rakod össze barátaidat, hogy az csak tanár lehet? :DD

Valamit írni kell ugye, hogy "alátámaszd" a saját baromságodat.

s 2016.03.16. 16:12:34

@Amorphis: "Okozott komoly népszerűségvesztést?"

Te konkrétan melyik fekete lyukban élsz? Nem érdekel igazán, csak gondoltam fenntartom az akadozó társalgást. Annyira okozott, hogy egy másikba ugrottak bele hirtelenjében. Rendeztek egy kis performanszt a NVI tájékán. Lehet, hogy lemaradtál róla. Nézd meg ipari kamerán. Vágatlan, rendezői változat. Oscar gyanús.

Brix 2016.03.16. 16:13:22

Az a poszt quintesszenciája a mai balliberális tévedéseknek/hazugságoknak, úgy is lehetne fogalmazni, hogy amit leírt, annak éppen az ellenkezője az igaz!

" Orbán elindult a bukás felé "
Milyen tényekkel tudja ezt alátámasztani? Inkább úgy tűnik, Orbán soha sem volt ennyire népszerű mint most. Nemcsak itthon , hanem világszerte is a jó értelemben vett populista politika és nemzeti szuverenitás jelképe lett!

"vele szemben megjelent egy hatalmas társadalmi mozgalom "
Mitől "hatalmas"?
Inkább egy kicsiny , de annál hangosabb törpe minoritás, akiket a DK-s és Együtt balliberális politikusai felhasználnak politiki céljaik érdekében , holott soha nem voltak olyan magas bérek, a köz- és felsőoktatásban, mint jelenleg

"Ha tehát a menekültek már megjelentek a határainknál, akkor a kerítés – főleg ha már minden ország megépítette, azaz nincs kerülőút - egyszerűen működésképtelen."
Nem működésképtelen, hiszen elég erős volt, hogy eltérítse a napi 10 ezres áradatot, az is bebizonyosodott hogy meg lehet állítani bármekkora tömeget, vízágyúval, , hanggránáttal, és a törvényi szigorításokkal.

"1900 embert kellene befogadnunk! Ráadásul olyanokat, akiket előzőleg leellenőriztek az illetékes szervezetek, s bebizonyosodott róluk, hogy nincs semmi közük a terroristákhoz"
1900 kezdődene... utána meg jönne a többi, szépen fokozatosan...Mindnyájan tudjunk, hogy nem mindenki terrorista, de elvi alapon nem fogadunk be senkit sem
MI nem akarunk kultúridegen muszlim néptömegekkel együtt élni! Az iszlám egy destruktív ideológia rendszer, amely kártékony hatású, és pusztító, ahol megjelenik mindenhol.
Ezek SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN nem lennének magyarok, bármit kínálnánk nekik, még 3 generáció múlva sem...
Nekik a taharrush-segélyvadászat-munkakerülés az alapkultúrájuk része, ezért ide ne jöjjenek!
Ez egy demográfiailag eltorzult tömeg, veszélyes , kiszámíthatatlan , akikkel NEM VÁLLALUNK KOCKÁZATKÖZÖSSÉGET. Nem a bőrszín , hanem a mindeki által ismert evidenciák miatt

s 2016.03.16. 16:13:54

@ben2: A békemenet nem civil? Ne basszál! Végig azt hittem pedig.

vajdasagi 2016.03.16. 16:14:33

@s: A 16:00:18-as válaszoddal nagyon egyetértek. Ez megmagyarázza a közelmúltat és a közeljövőt is sajnos.

Ezek a MACISAJT félék valóban retardáltak. Csak azt nem értem: miért nem mennek a stadionokba és miért nem ott drukkolnak? Nekik nem elveik vannak, hanem vagy érdekeik (trafikok), vagy van egy kedvenc csapatuk, és annak drukkolnak a választásokkor is, még ha belerokkan is a nemzet.

És a vicc: önmagukat "nemzeti oldalnak" képzelik.

Kivlov 2016.03.16. 16:15:49

Az a baj, hogy addig az országból nem lesz semmi, amíg az emberek jobbhíján a kisebbik rosszra szavaznak. Márpedig ha Orbánt elküldik, ez a dolog egyelőre még mindig itt tart.

Peetee 2016.03.16. 16:16:08

@nonolet: Milyen emberek élete javul? Ezt általánosságban kijelenteni bugyutaság. Az átlagnál jobban élők jóléte nő, az átlag alattiak pedig átlagon felüli sebességgel csúsznak lefelé.

czjanos 2016.03.16. 16:17:11

@norbert79: hogy mivel foglalkozik? Mosdatja a szerecsent.

s 2016.03.16. 16:18:53

@nonolet: "El a kezekkel a gyerekeimtől!!!"

Okés, Főnök. Tanítsd őket arra, amire akarod és ahogyan tudod. Aztán ha csak egy elítélt kőműves segéd lesz nyolc általánossal "eeemúútnnyoóóóócééév", akkor lényegében baszhatod is.
Igaz -e, farkasflórián?

Khonsu 2016.03.16. 16:18:58

- A többség élete nem javul.
- Migránsok nélkül hiteltelen a propaganda.
- A munkaerőhiány nem kényszerített ki komoly (sőt, inkább semmilyen) bérnövekedést, ellenben éveken belül működésképtelenné teheti az országot.
- A kormány egyre több ponton szembemegy a népakarattal, és nem hajlandó belátni, ha hibázott.
- Egyre inkább diktatúrákat idéznek a rezsim húzásai.
- Egészségügy, oktatás, szociális rendszer romokban (ok, ezt a ballibákkal együtt hozták össze).
- Míg tömegek csúsznak le, addig a haverok mesés vagyonokra tesznek szert, és közben a nyaloncok bicskanyitogató kijelentésekkel hergelik az amúgy se túl jó közhangulatot.
- Mindezekért a zemberek gyűlölik ezt a kormányt, nagyon, és egyre jobban.

de...

Ennek ellenére kormány nem fog megbukni, sőt, még talán tovább is erősödik, és csak legyint a tüntetőkre.

Hogyan hozzák össze ezt a bravúrt?

- Nincs széles körben ismert és elfogadott alternatíva. (versenytársak nélkül nehéz lenne alulmaradni)
- A zemberek félnek, a rezsimtől és a változástól egyaránt. Így aztán inkább tűrnek.
- A zemberek csalódtak a kapitalizmusban és a demokráciában.
- A bátrak kivándorolnak (Orbán)

Ez egy pszichológiai csapda, amiből nincs "királyi" kiút.
Csak egy komoly sokk tudná kijózanítani a társadalmat.

Brix 2016.03.16. 16:19:40

Az Uniós menekültpolitika megbukott!!!

index.hu/kulfold/2016/03/16/merkel_eu_onkentes_kvota/

Soha nem fog győzni a merkeli út, így Obránnak csak " hátra kell dőlni " és megvárni, hogy kivérezzenek politikai ellenfelei, akik az EU szétesését okozzák!
Hozzá lehetene tenni a Brexit Merkel és a migránsok miatt lesz realitás....

s 2016.03.16. 16:22:30

@Silbermann: Engemet ez nem zavar különösebben. Végső kompromisszumként képes vagyok elfogadni azt, hogy orbánt a saját választói kötik fel. Sőt, jobban belegondolva ez ad valami extra élményt is az ügymenethez.

s 2016.03.16. 16:25:59

@Túrós: orbán utánuk szaladt. Fogott is magának valami osztrákot, de nem jött rendbe teljesen.

leprecHaUN 2016.03.16. 16:29:01

@s: Hol a fszban van a lájk gomb? Nyomnám ezerrel. Imádom ahogy osztod ezeket a gyökereket. Beszarok a röhögéstől. :)

Csatlakoznék, ha nem tiltották volna ki alólunk a netet és nem a telefonról kellene beszenvedni a karaktereket.

S-t kormányfőnek!

G.Gambino 2016.03.16. 16:31:07

Ilyen dilettáns és demagóg cikket is régen olvastam. A tanárok (vagy inkább a háttérben álló elvtársak) valóban politikai célokra használják a gyermekeket, mint ahogyan azt a baloldali történelem során már sokszor csak ez kontrapruktív. Nem ártana arról sem megfeleldkezni, hogy számos szülő kizárólag amiatt nem vitte iskolába a gyermekét aznap mert félt attól, hogy a tanárok a későbbiekben azokon a gyereken fogják "elverni a port", lehúzva az érdemjegyeiket stb., akik aznap bementek. Emiatt a gerinces húzás az lett volna, ha a pedagógus szakszervezetek mereven elhatárolódnak a baloldali szülők által kezdeményezett "ne vigyétek a gyereket suliba" felhívástól. Ezt nem tették meg, hanem mélyen kussoltak és ezzel maguk a pedagógusok vonták bele a poltikába a gyermekeket. Ez pedig gusztustalan, megbocsájthatatlan és hiteltelenné teszi az összes többi - némely jogosnak is mondható - kritikájukat.

2016.03.16. 16:33:21

@Khonsu:

"A többség élete nem javul."

Ez az alapvető tévedésed...
Nyisd ki szemed és láss is, ne csak nézz.

A többség persze kevesli javulást, mert
nem csak jobban élni akar, hanem sokkal jobban.

De ettől még tény, hogy jelenleg bizony
könnyebben-jobban él, mint 6 éve élt.

Khonsu 2016.03.16. 16:34:24

@Khonsu:

+1:

Az EU fullba tolja a kretént a menekültkvótákkal, amikor a hülye is tudja, hogy a hozzánk, és más szegényebb EU országokba telepített menekültek azonnal visszaszöknének nyugatra. Kötözzük le őket? Hülyeség az egész, egy veszélyes hülyeség. Kiváló alapot szolgáltat a szélsőségesek megerősödéséhet, miközben kivitelezhetetlen.
A szegény országokat ki kéne belőle hagyni, mert különben olyan kergetőzés, szökés-visszatoloncolás lesz belőle, hogy már a Benny Hill Show zenéjét kell alávágni.

Merlot 2016.03.16. 16:35:00

@norbert79: Nonolet egy bértocsikoló.
Állítólag fix összeg, és nem havi 47 ezer. Amiből meg lehet élni. :))

2016.03.16. 16:35:55

@G.Gambino:

Pontosan

Gyáva-gennyes húzás volt.
Ahogy az a nem adok jegyet, meg nem tanítok egy órát is.

A diákokat tolják maguk elé.
Ez bizony nem tetszik a népnek.

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.16. 16:36:03

Kíváncsi voltam és elindítottam egy google fight -ot...

www.googlefight.com/orban+megbukott-vs-gyurcsany+megbukott.php

Az "Orbán megbukott" nyert 100 - 41-re a "Gyurcsány megbukott"-al szemben.
Az mindenkép érdekes, és levonhatunk több következtetést ebből.

Az első szerintem az, hogy a ballibek szeretik magukat becsapni.
És ez az önbecsapás szigorúan kitart a következő választásokig.
Ott megtorpan a dolog, de miután tisztázták magukkal, hogy a többség nem Orbánra szavazott, így már egy hát múlva újra és ismét, pláne végérvenyesen megbukik Orbán.

s 2016.03.16. 16:37:10

@vajdasagi: A demokrácia igényli és feltételezi a műveltséget és az árnyalt gondolkodást. Csak akkor működik, ellenkező esetben önmaga paródiájává válik. Nálunk (is) a hangos és bárgyú többségé a hatalom. Nincsen ellenemre a többség hatalma, hiszen demokrata vagyok, de azért ez a többség lehetne egy kicsit okosabb.

Szilárd Leó mondott annak idején valami hasonlót: "Azzal egyetértek, hogy egy fajankó véleménye annyit ér, mint az enyém. De hogy kettőé kétszer annyit érjen azt már nehezen tudom elfogadni."

2016.03.16. 16:38:20

@Merlot:

Je suis tanár.

Az átlag fölött keresek, az átlagnál kevesebb melóval.

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.16. 16:39:45

@G.Gambino:

Nálunk szinte minden gyerek ott volt, mert nem tudták megoldani.

Írt is vagy a szülők 10%-a körlevelet, hogy azért nem viszik a gyereket, mert nem tudják megoldani a gyerek megőrzését.

Erre írtam én is körlevelet, hogy azért nem viszem, mert rohadtul nem értek egyet azzal, hogy a gyerekeket bevonja bárki a mocskos Pukli féle politikai játszmákba.

Erre kb visszaírt a szülők 50%-a, hogy egyetért, igaz nem körlevelet, mert már túl sokan félnek a ballibek vélemény diktatúrájától.

Nem kell félni!

Nyugodtan mondja el mindenki a tanároknak a véleményét, meg a Pukli féle fajankóknak is !

Berni Balogh 2016.03.16. 16:41:12

Az orbáni maffia által kiépítés - és ünnepélyes átadás - alatt álló kommunista diktatúra hívei vezérükhöz hasonlóan nem érzékelik a címben szereplő határ átlépését. Sokszor bukott már Orbán, "semmi baj" - mondják.
Ehhez csak azt a friss "apróságot" teszem hozzá, hogy Magyarországon tegnap az elmúlt 25 év legnagyobb közéleti eseménye volt: SZÁZEZRES CIVIL TÜNTETÉS A KORMÁNY ELLEN! Amin a hivatalos közlés szerint 15 ezren voltak - bruhaha, azért ehhez a számhoz már pofa kell!!! -, de a "független" sajtó is csak 20 ezerről, vagy "több tízezerről" ír.
Nos, amikor a Kossuth térre már csak úgy férnek be, hogy az Alkotmány - pardon, Alaptörvény - utca is félig bedugul, akkor az minimum százezer ember! Amikor az Andrássy úton még hömpölyög a tömeg, miközben már a Nagykörút is teljes szélességében tele van és a Kossuth tér is ezzel egyidőben kezd megtelni, akkor ez már abban a pillanatban is százezer volt.
Azért lényeges erre, a számokkal történt hazug bűvészkedésre rámutatni, mert nagyon jól tudta ezt a propagandavirtuóz orbáb maffia megfelelő részlege már korábban is. Akkor is, amikor a békamenet központilag pénzelt, szerte az országból indított buszaiban már útközben idomították a leendő gyalogokat, hogyan kell "megfelelő térközt tartani" egymást közt, hogy minél szélesebbnek látszódjék a társaság.
Tegnap minden hasonló, hazug "oktatás" hiánya ellenére már a Hősök terén is láthatóan húszezres, később gyorsan és folyamatosan - sokszor még az Andrássyn is elakadó - duzzadó tömeg indult neki a több kilométeres útnak.
A szám-hazugság, a címlapok hazug szerkesztése után ma is folytatódik a putyindiktatúrát hazai környezetbe ültető orbáni gépezet alig leplezett manipulációja.
A százezres tegnapi tüntetést és az orbáni, hazug, rabló maffiaállam bukásának kezdetét nem nehéz észrevenni. Az a százezer ember, aki tegnap ott volt a Kossuth téren, az ennek lett a tanúja! Orbán és sleppjének mai, cinikus reakciója százezer ember felzúdulására oylannyira felháborító, hogy önmagában is biztosítja a folyamat következő állomását. Olaj a tűzre - ahogyan Gerő Ernő elvtárs pökhendi, hazug rádióbeszéde volt 1956. október 23-án este. Aztán tudjuk, mi következett.

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.16. 16:41:26

@Ballib cenzúrázók réme 4:
Boccs.. "nem viszik " = "viszik" és "nem viszem" = "viszem"

nemecsekerno_007 2016.03.16. 16:43:38

@s: Amorphis-nak teljesen igaza van. Egy vasárnapi boltbezárás szintű "téma" nem fog országos elégedetlenséget gerjeszteni.
Mi van ezzel szemben:
- Megyei matrica
- Egykulcsos adó
- Pozitív fizetési mérleg
- Stabil államháztartás

Nyílván ez nem azt jelenit, hogy most már hátra lehet dőlni, minden nagyon fasza. Csak nem biztos, hogy tüntetéssel lesz jobb.

Röhögni persze lehet.

Merlot 2016.03.16. 16:44:06

@G.Gambino: "Ez pedig gusztustalan, megbocsájthatatlan..."

Az nem, hogy az ország Gecije strómanként használja a gázszerelőt?
Az nem gusztustalan, hogy Rogán lakásának mérete havonta változik?
Az nem gusztustalan, hogy meglopta a Fidesz (nem a kormány, mert ők a Fidesz végrehajtó szervezete) a jövendő nyugdíjasait 3000 milliárddal?

Az nem megbocsájthatatlan, hogy 2010 előtt azt fröcsögte az egész mai maffia, hogy a szocik talicskával tolták ki a közpénzt?
A nem gusztustalan, hogy ehhez képest 6 év alatt ezek a tolvaj szemetek (igen, a Fideszről és a haverokról beszélek) kamionnál hordják el a közpénzt?

Amiből neked is juttatnak, hogy ide okádd a mocskos hazugságaikat...

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.16. 16:45:42

@Berni Balogh:

Nézzük a ballib index-et.:
index.hu/belfold/2016/03/15/esoben_unnepel_es_tuntet_az_orszag/

Másodpercenként legalább 10 ember haladt el előttem, a felvezető kamion valamint a záró biztosítás elhaladása között ezért legalább 15 ezer ember hömpölygött végig a Kodály Köröndön.
Az Oktogonnál is egy elég nagy tömeg csatlakozik be. A HVG tudósítója azt hallotta, hogy a rendőrök a rádión 30 ezerre teszik a tüntetőket.

Muzsikok közt 2016.03.16. 16:46:51

Hogyhogy elindult a bukás felé amikor 6 éve mindennap megbukik?

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2016.03.16. 16:47:42

Tudjuk-e már, ki az az 5, akit kitiltottak az USA-ból?

Sol Durka 2016.03.16. 16:50:45

Mindent Elqúr Orbánnál már rég nincsenek otthon. Saját világában él, egyetlen úrnak hódol: a hatalomnak, azaz a mindenek feletti uralkodásnak. Ha volt is erkölcse valaha, mára a hitelességének látszatával együtt azt is elveszítette.

Továbbiakban egyetértek Berni Baloghgal. És remélem, minél hamarabb kikiáltjuk a v a l ó d i köztársaságot, ahol a mostani urak - a mindenre és mindenkire kiterjedő elszámoltatás után - legfeljebb utcaseprő közmunkások lehetnek. Akik pedig világgá szaladtak az élhetetlenné tett orbáni Magyarországról, azok újra örömmel térhetnek vissza.,

Khonsu 2016.03.16. 16:51:17

@nonolet:

Nem látok javulást. Szerencsére részemről romlást se. Akkor is szarul éltem és most is.

Nyilván sok függ attól, hogy melyik részén élsz az országnak. Egy győri úgy láthatja, hogy jobb lett, egy miskolci, úgy, hogy rosszabb, és mindkettőnek igaza van. Ellenben a statisztikákból látszik, hogy bizony tömegek csúsztak le.

A rendszer minden tekintetben a jómódúakat támogatja, ennek egyértelmű következménye a vagyoni különbségek növekedése. Nincs ebben semmi meglepő, csak az nem látja, aki nem akarja.

Kettős játékot játszanak.

Miközben idehaza ostorozzák az EU-t, Brüsszelben aláírnak mindent.

Miközben szavakban harcolnak a neoliberalizmus ellen, a legdurvább neoliberális, szociálisan teljesen érzéketlen vadkapitalizmust valósítják meg.

Ne azt nézd mit mondanak, hanem, hogy mit csinálnak...

ui: Engem nem kell meggyőznöd, én már feladtam a küzdelmet. Beláttam, hogy nem változik itt már semmi.
Éljen Viktor!, meg minden, csak engem hagyjanak békén.

leprecHaUN 2016.03.16. 16:53:14

@Ballib cenzúrázók réme 4:

en.m.wikipedia.org/wiki/Gerrymandering
www.google.ie/search?q=changing+voting+borders&client=ms-android-sonymobile&biw=360&bih=512&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwib9t-8xsXLAhWIZw8KHVIFBGoQ_AUIBigB#imgrc=4oGa4_1MZQLhLM%3A

Csak hogy tudd, hogyan lett a ketharmad. Ahogy nagy tudású @s: kolléga már korábban kifejtette, a libsik nem szavaztak a bukott balosokra, mert nem volt hozzá gyomruk többet. Szavaztak Viktorodra, de mivel rájöttek, hogy ő is egy geci, már rá sem szavaznak. Ezért volt szükség 2014-ben a fenti trükközésre. És mivel már csak az őstulkok maradtak ismét Viktronak, még komolyabb trükközés lesz 2018-ban.

sas70 2016.03.16. 16:54:45

@G.Gambino: ÓÓÓ igen, szerencsétlen gyerekek nem mertek elmenni az iskolába, mert féltek a gonosz tanárok megtorlásától! Az összes gyerek hülye debil, főleg a 15-18-19 éves közép iskolások, akiknek fogalma sincs a világról, nincs önálló véleményük és akaratuk.
Te amúgy melyik világban élsz? Mikor láttál utoljára iskolást és főleg mikor beszéltél tizenévesekkel?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.16. 16:55:58

@nonolet: Mekkora bullshit-generátor vagy! Nem te vagy az Árpi? :-)

G.Gambino 2016.03.16. 16:57:20

@Merlot: Nem hazugság amit írtam, hanem tény. A normális lelkületű magyar emberek többségének a gyermeke az első és aki felhasználja a gyermekét politikai célokra az a legalja, annál csak feljebb lehet a másik politikai fél. A társadalom többsége tisztában van ezzel, ezért tartja a baloldalt azon a szinten ahová való és az ilyen húzásaikkal csak még mélyebbre kerülnek (megérdemelten). A baloldal még mindig nem jutott el arra a szintre, hogy legalább megpróbálja megismerni a választópolgárokat. Ez pedig az önzés csúcsa és ennek meg is van az eredménye.

hobb 2016.03.16. 16:59:18

@nonolet: Ideje volna visszatérni a valóságba, asszem.

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.16. 16:59:55

@leprecHaUN:

Némileg ellentmondanak azok a fránya számok az elméletednek.
Leginkább azért lett kétharmad, mert a ballib elkúrók kevés, a Fidesz memajdnem kétszer annyi szavazatot kapott.

hu.wikipedia.org/wiki/2014-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s#R.C3.A9szv.C3.A9teli_adatok

Listás szavazatok száma:
Fidesz 44,87%
Kormányváltás (Összefogás) 25,57%

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.16. 17:00:10

@Merlot: "kamionnál hordják el a közpénzt?"

Nem. A fidesz forradalmi fejlesztése nyomán már nem kell a közpénzt sehova hordani, a közpénz el tudja veszíteni közpénz jellegét Matolcsy mágus vajákja nyomán. Nem tudtad? Így nagyon sok nokiásdoboznyi közpénzt lehet magánosítani 1 nap alatt. :-)

mikerbiker 2016.03.16. 17:01:38

@halaloszto: Ha találsz 30-40 embert akik hajlandóak lennének havi 250-300 körüli összegért melózni(csomagolni és targoncázni,tehát nincs szó agymunkáról),Komárom-Esztergom megyében, akkor légyszi erre az emilcímre küldjék az önéletrajzukat : munkaeroforras@freemail.hu Fizetek neked emberenként 3000ft-ot.

Na ez a valós helyzet a munkaerőpiacon. Ma már csak az nem dolgozik aki nem is akar, és csak az igazán egysejtűek hajlandóak minimálbérért lapátolni.....
A Tanárok meg... tipikusan azok az emberek akiknek semmi nem elég. A Lányom most végzett a középsuliban,idéntől jár fősulira. Reggelig mesélhetném a baromságaikat,egy vicc az összes követelésük... előbb talán tanítani kellene és nem a gyerekek rovására béremelésért kuncsorogni. A tanításhoz leginkább hajlandóságra van szükség,minden más csak ezután jön.

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.16. 17:03:16

@sas70:

A középiskolások remélik hogy rendszer lesz a nem megyünk iskolába napból, mert akkor többet lóghat a suliból.

Miért te mire gondolsz ?

Hogy határozottan kiállnak az Orbán vagy a Gyurcsány mellett, esetleg politikai ideológiák mellett ?

Némileg ellentmond ennek a feltételezésnek, hogy a fiatalok körében a ballibek az utolsók, és a Jobbik az első népszerűségileg.

2016.03.16. 17:03:49

@hobb:

Hát tedd meg, végre!

halaloszto 2016.03.16. 17:04:34

te most át akarsz baszni? ha valaki hoz egy melóra embert, annak nem nagyon szokás félhavi bér alatt fizetni jutalékot. senki nem szereti ha hülyének nézik.

2016.03.16. 17:06:57

@Ballib cenzúrázók réme 4:

"mert akkor többet lóghat a suliból."

Amit aztán be kell majd pótolni, de mikor is?
Szombatonként?
Vagy tanév hosszabbításként?

Na akkor lesz anyázás a köcsög tanárok miatt...

2016.03.16. 17:07:52

@halaloszto:

egyhavi mostanság... a szalagmelósért
mérnök esetén több havi se gond

s 2016.03.16. 17:09:38

@Brix: "politikai ellenfelei, akik az EU szétesését okozzák"

Ehhez neki nem kell ellenfél. Elszántan dolgozik a témán maga is.

mikerbiker 2016.03.16. 17:11:14

@halaloszto: No lám... hát mégiscsak ismered a realitásokat.

halaloszto 2016.03.16. 17:12:07

@Amorphis: csakhogy ezek az adatok a nettó alapbérek, nem pedig a nettó jövedelmek. 2011-ben erre jött túlóra, kafetéria, ruhapénz. jelenleg meg nem jön rá lófasz sem, viszont magasabb a kötelező óraszám. az hogy több munkáért több pénzt adnak az nem reálbérnövekedés.

halaloszto 2016.03.16. 17:14:11

@nonolet: tehát át akarja verni a honfitársát.

@mikerbiker: perszehogyismerem. de ez téged nem ment fel. egy aljas kis nyerészkedő vagy.

Vajk

s 2016.03.16. 17:14:29

@G.Gambino: "azokon a gyereken fogják "elverni a port", lehúzva az érdemjegyeiket stb., akik aznap bementek"

Aljas tanárdiktatúra. Faszomat az egészbe. Aztán még a gyöktényezős felbontást sem tudom, de ez már csak hab a tortán.

leprecHaUN 2016.03.16. 17:16:21

@Ballib cenzúrázók réme 4: Nem bocsájtkozom vitába veled, mert nem feladatom a kimaradt iskolaéveidet pótolnom pár kommentben.
Azért annyit nem ártana még a százalékokkal kapcsolatban közölni, hogy minek az X%-a, mert ez így csak a szokásos fideszes félinformáció, ami csak a már korábban is emlegetett őstulkokat győzi meg.
Ugyanis ha a szavazati joggal rendelkezők kis hányada ment el szavazni - a kiábrándultak basztak az egészre -, akkor a 44% az ország lakosságár vetítve már egészen másképp mutat. Úgy 20-25% lehet. Ha sikerül valakinek a 2014-ben távolmaradottakat megmozgatni majd 2018-ban, akkor már nem lesz elég átrajzolgatni a választókerületeket. Sőt, akár ami eddig a fidesznek kedvezett, pont kinyírhatja őket.

Ha gondolod, elmagyarázom egyszerű óvodai példákon keresztül, hogy még te is megértsd.

Khonsu 2016.03.16. 17:16:57

@mikerbiker:

Nálatok...

Errefelé úgy néz ki, hogy akinek van rendes munkája, akár csak minimálbérért, és nem közmunkás, az már nagyon boldog.

Itt az Alföldön ez a valós helyzet a munkaerőpiacon.

s 2016.03.16. 17:17:00

@G.Gambino: "a pedagógus szakszervezetek mereven elhatárolódnak a baloldali szülők által kezdeményezett "ne vigyétek a gyereket suliba" felhívástól"

Ja, ja. Úgy van. Az orbán meg határolódjon el a köcsög szavazóitól. Ő nem akkora paraszt. Nagyobb.

norbert79 2016.03.16. 17:17:06

@nonolet: Azt kérdeztem, hogy te neked mi a szakmád, s hol dolgozol, nem terelés kell...

s 2016.03.16. 17:24:00

@nonolet: "Ahogy az a nem adok jegyet, meg nem tanítok egy órát is."

Te, figyelj már! A sztrájk nem azt jelenti, hogy nem csinálsz semmit? A vasútnál hogy van? Megcsinálnak mindent, de azért sztrájkolnak? Kurvára nem, baszod. Hiányzik a meló? Akkor kifizeted, bazdmeg! Különben nincsen meló.

nemecsekerno_007 2016.03.16. 17:24:58

@leprecHaUN: Jaja, @S-nek is elég jól megy a szájjal festés, csak abból nem lesz osztrák szintű gazdaság.

Alajka Bal 2016.03.16. 17:27:24

@nonolet: Te rohadt fidesz troll állat ! Szopd a kibaszott főnököd faszát addig amíg áll, mert nemsokára lógni fog baszd meg ! nyiííhhiiiihhii !

sas70 2016.03.16. 17:27:37

@Ballib cenzúrázók réme 4: Óriási tévedésben vagy! Az egyéni szimpátiájuktól eltekintve, tökéletesen látják, hogy milyen problémák vannak az oktatásban.

nemecsekerno_007 2016.03.16. 17:28:52

@nonolet: Ez igaz @nonolet, de az Kecskemét. Ott nincs is gond, símán elhúzott Szeged mellett. Szeged inkább egy jól felcicomázott szociális foglalkoztató, az aktívak kb. 60%-át az állam alkalmazza. Ez nem sokáig mehet így, és innen is lépnek az emberek.

Khonsu 2016.03.16. 17:28:52

@nonolet:

A gond a távolság. A munkahely nem ott van ahol a munkanélküli lakik.

Az idősebbek többsége nem megy sehova sehova, csak valahogy próbál elvegetálni a nyugdíjig. A fiatalabbak pedig inkább külföldre mennek a még magasabb fizetésért és a jobb közhangulatért és szolgéltatásokért, ha már mindenképpen költözniük kell.

s 2016.03.16. 17:29:53

@Ballib cenzúrázók réme 4: Azért XVI. Lajost is feltehetted volna. Kapott volna pár szavazatot, most komolyan, ez fájt annyira?

kommenter 2016.03.16. 17:30:00

Tisztelt "sötét agymosott fideszesek" és azok bér-trollnokai !! Hozzátok intézem soraimat. A "fényes (?) tekintetü vezíretek" napjai meg vannak számlálva a politikai életben. Ha elvégeztétek a 8 általánost, akkor a töri-könyvből tudnotok kellene, hogy a félkegyelmű diktátorok hogy végezték a múltban és mint ahogy a történelemben számtalanszor, most is így lesz. És ti --a klientúra részei-- se reménykedjetek semmi jóban. Valamint javaslom a Magyar történelem azon pszichológiai aspektusát is elemeznetek, hogy mi történik, amikor a Magyar megunja a hülyeséget a vezetés részéről és berág.....Joccakát fiúk-lyányok...

2016.03.16. 17:33:27

@nemecsekerno_007:

Talán cserélni kéne végre a balfasz szoci vezért Szegeden is?

Köldök_szösz 2016.03.16. 17:34:05

@Kivlov: igen de az emberek ezt nem értik meg vagy nem is akarják. Valahol titkon szeretnek egy "oldalhoz tartozni" és a másikat fikázni akármi is van/lesz ... -__-

s 2016.03.16. 17:36:27

@Ballib cenzúrázók réme 4: Összezavarodtál mi? Majd lebasznak a pártközpontból, hülyegyerek! Annyi eszed sincsen bazdmeg, hogy bérkommentelj. És még így is a legerősebbeket küldik harcba. Szánalom.

s 2016.03.16. 17:38:18

@nemecsekerno_007: "Egy vasárnapi boltbezárás szintű "téma" nem fog országos elégedetlenséget gerjeszteni."

Persze hogy nem fog. Már megtette.

Köldök_szösz 2016.03.16. 17:39:41

@Brix: Aztán ha kifingik európa mi meg itt leszünk az egyedüli túlélő, körbekerített játszótér? Persze ami eddig életben tartott az nem az eu-s pénz hanem a betonkemény saját gazdaság :D

Khonsu 2016.03.16. 17:40:42

@nonolet:

És attól mi változna?

Nálunk totális Fidesz uralom van, mégis úgy néz ki a helyzet mint Szegeden, meg még úgyabb.

Ahol nincs komolyabb munkáltató, ott így néz ki a helyzet.

nemecsekerno_007 2016.03.16. 17:42:39

@nonolet: Azt kell, hogy mondjam az nem lenne elég. Botka is már egy "tünet" Szeged mások pénzéből él és a bejövő EU-s pénzek miatt ez még nem feltűnő. 2020 után majd az lesz, de addig nem ártana valamit csinálni. Mondjuk kitalálni, hogy miben lehetnénk exportképesek, mert jelenleg kurvára semmivel.

nemecsekerno_007 2016.03.16. 17:43:19

@s: Ja persze, lett is eredménye.

2016.03.16. 17:43:47

@Khonsu:

Hát értelmes város/falu vezető is kell... sajnos.
Aki odaviszi!!!! a munkáltatót.

s 2016.03.16. 17:44:57

@G.Gambino: A gyerek a társadalom része. A szülőjével együtt. Nem egy kibaszott tárgy.

Khonsu 2016.03.16. 17:50:40

@Túrós:

Ha kifingik Európa, akkor azon nagyon sokan nagyon sok pénzt veszítenének. Ezért a veszteségek elkerülése/minimalizálása érdekében az EU helyére azonnal egy új képződményt léptetnének, pl bizonyos szervezetek, ideológiák, népvezérek hatalomra segítésével, akikről úgy vélik, rendet tesznek a káoszban, és mehet tovább az üzlet. Láttunk már ilyet.

Annyi változna, hogy onnantól nem levelet küldenének, ha valami nem tetszik nekik, hanem tankokat. Aki pedig kekeckedik/széthúz, azt nem megdorgálnák, hanem bebörtönöznék/lelőnék.

Aki az EU bukását várja, az gondolja át még egyszer...

s 2016.03.16. 17:54:50

@nemecsekerno_007: Nem rajtam múlik, öreg. A faszkirály orbán apád szétbasz mindent, amerre csak elhalad. Én jól élek "viszonylag", szerintem a te segélyedet is én fizetem, baszod. Tehát kussoljál, mert egyszer csak nem fizetem azt sem, meg matolcsy apád fékeveszett költekezéseit, aztán jól megszopjátok a buci faszt, bazdmeg.

Berni Balogh 2016.03.16. 17:57:49

@Ballib cenzúrázók réme 4:
Most akkor, ami "ballib", az a zsinórmérték szerinted? Természetesen az is hazugság, hogy ballib, meg az is, hogy ellenzéki. Csak az egyik nyíltan kommunista, ezért csak leplezetten védi Orbánt, a másik meg álnemzeti. Akkor szerinted melyik fogja ezek közül elismerni, amit százezer ember a saját szemével látott a Kossuth téren?
Egyik sem.
Ezért szükséges legelőször is egy puytin-orbán-kommunista befolyástól mentes sajtó Magyarországon!
Szabad, szabaddá tett sajtó, mint 1848-ban és 1956-ban! Akkor majd nem lesz mire hivatkoznod neked és a hozzád hasonlóknak, amikor el akarjátok hazudni a tegnapi tömeg százezres nagyságát.

nemecsekerno_007 2016.03.16. 17:58:03

@Khonsu: Jaja, ez nem pártfüggő, itt nagyjából a kádári idiotizmus vs. józan ész áll szemben egymással. És ha kevés a cég, akkor azt a keveset húzza le az önkormányzat. Szimpatikus amikor a rohadt burzsoákat sanyargatják :)

nemecsekerno_007 2016.03.16. 18:04:44

@s: Nincs már segély hülyegyerek! Közmunka van. Egyébként nem velem baszol ki ha nem fizeted :) Én sose kaptam segélyt, meg mást se :) Ezért mondhatom, hogy független vagyok tőled is, meg a Orbántól is. Anyagilag és mentálisan is. És ezért nem csipázom az olyan "programokat" ami az alapjövedelmet, a "szegényeket" emlegeti. Az ilyenek mindig le akarnak nyúlni és azért annyira nem élek jól, hogy a politikusok osztogassák a pénzem. Nem az a szitu, hogy "jajj akkor el kell adnom az egyik Bentley-t a háromból."

nu pagagyí 2016.03.16. 18:05:33

@nemecsekerno_007: Semelyik önkormányzat sem képes a nála hagyott pénzből normális működésre. A rendszer lényege, hogy lerabolják az önkormányzatokat, hogy zsarolni lehessen azokat. E tárgyban lásd Kövér fenyegetőzését a salgótarjáni választások előtt. A Fidesz elzavarása után vissza kell állítani az önkormányzatok anyagi függetlenségét is, például azért, hogy idejekorán kiderüljön, hogy idióta vagy tolvaj polgármestert választott a nép. A jelenlegi rendszer, ahol saját forrás híján még a napi működés is csak állami pénzből tartható fent, kontraszelektálja az önkormányzati szakembereket és a politikusi garnitúrát, mert nem a hozzáértést, hanem a seggnyalást díjazza.

G.Gambino 2016.03.16. 18:08:49

@s: Sanszos, hogy ezzel az alpári stílusoddal és arctalan mocskolódásoddal is jobbra tolod az embereket. Az már csak hab a tortán, hogy azzal az egyszerű módszerrel élsz, hogy nem egyben értelmezed a másik gondolatmenetét, hanem csak részeket emelsz ki belőle, melyekbe belemagyarázhatod a saját hülyeségeidet, sőt csattanóként még valami vulgáris agymenést is megfogalmazhatsz. Mindezt persze egy olyan országban teszed, ahol ugyebár nincs sajtószabadság. :) Az általad is képviselt ordenáré stílus az amely szintén hozzásegíti a romokban heverő baloldalt ahhoz, hogy a bebizonyosodjon: még a béka seggénél is van lejjebb. Köszönjük, hogy bemutatod azt nekünk választópolgároknak, hogy milyen is lenne az a másik alternatíva.

nu pagagyí 2016.03.16. 18:11:39

@nemecsekerno_007: Kevesebb "szegény" lenne, ha a "gazdagokba" több felelősségérzet szorulna saját nemzetükkel kapcsolatban. A szegények többsége ugyanis dolgozik, csak speciel éhbérért.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.16. 18:17:12

Hát, nem éppen. Orbán megerősödve fog kijönni ebből a meccsből.

Afrika steht an der Elbe 2016.03.16. 18:19:35

Gyerekek. Összecsinálom már magam rajtatok a röhögéstől.

grainos1 2016.03.16. 18:19:52

A "hazug vadász" cím találóbb lenne ehhez a bloghoz. Minden bekezdés tele van csúsztatással, hazugsággal.

Szerencsére van jobb dolgom is, mint ezeket tételesen cáfolni. Aki kicsit tájékozottabb a témában, az minden erőlködés nélkül tetten érheti a füllentéseidet.

De, ha ettől jobban érzed magad, akkor csak hajrá!

bloglegelő 2016.03.16. 18:20:37

ez valami masztikurzus ellenzékben ?

muszáj nyilvánosan ?

Csendestobbseg111 2016.03.16. 18:22:39

Helyzetértékelés elég jól megy már, de megoldási javaslat még nincs.
Na itt egy lehetséges megoldás, ami nem rövid de hosszú :-)
csendes-tobbseg.blog.hu/

lifecracker 2016.03.16. 18:22:44

Ugy latom, a cikk iroja nem fogta fel, amit Orbanescu mondott. A menekultek itt mar csak az egyik dolog. De nyiltan kimondta, hogy a jelenlegi brusszeli bolsevik vezetes letre akarja hozni az EUA-t. Es ennek csak egy eszkoze a menekultvalsag kirobbantasa.

Azt is mondta, hogy fel akarjak szamolni a nemzetallamok fuggetlenseget.

Ez az uj utem most, nem a menekultek.

nu pagagyí 2016.03.16. 18:24:08

@G.Gambino: Nem lehet mindenki olyan választékos, mint a főnököd, aki napi gyakorlatként űzött közpénzen való élősködés mellett leparazitázza az általa megkárosított és kifosztott embereket és hat évnyi bolsevista hatalomgyakorlás után még ő bolsevistázza le azokat, akik kiállnak mindannyiunk jogaiért.

nu pagagyí 2016.03.16. 18:27:50

@lifecracker: Szerintem már súlytalan, amit Orbán elmekegett. Nem érdekelnek már senkit az álproblémák. Van elég olyan valós dolog, ami kiverte a biztosítékot.

Nomante 2.0 2016.03.16. 18:28:55

Megint megbukott. Szamolni kene hanyszor vizionalta valami fuves avos pukliivadek mar.

nemecsekerno_007 2016.03.16. 18:32:16

@nu pagagyí: "A Fidesz elzavarása után vissza kell állítani az önkormányzatok anyagi függetlenségét is"

És ezt hogy képzeled? Mindenki éljen meg az iparűzési adóból? Ebből lenne csak a nagy tüntetés :) Én mondjuk támogatom, hátha megtanul a magyar rendesen gazdálkodni a pénzzel :)

nu pagagyí 2016.03.16. 18:33:31

@BircaHang Média:

"Orbán megerősödve fog kijönni ebből a meccsből".
- Ja, ha a börtönben lesz fitnesz terem.

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2016.03.16. 18:34:47

Kurva jó... :))) Szegény 0rbán világrekorder bukásban, ennyiszer még senki más se bukott errefelé. De a világon se!

Tudjátok mit? Maradjon is ilyen bukó 0rbanovics, a sikeres, győztes politikusok pedig folytassák az összeérő bal- és szélsőjobb oldalakon, okés?

Majmok :D

ember100 2016.03.16. 18:39:20

@nemecsekerno_007:
Helló !

Arra gondolsz hogy megyei matrica : idáig pestiként NEM kellett fizetnem hogy kimegyek budaörsre ,most kell ?
Csóró vagyok alig van fizetésem és ugyanolyan arányban adózok mint R:A : L:J M:L:.....
És ennek örüljek ?????

nu pagagyí 2016.03.16. 18:51:49

@nemecsekerno_007: Most is van mindenre pénz, csak éppen a felelősség és a visszacsatolás veszik el az agyoncentralizált rendszerben. Óhatatlanul kontraszelektálódik minden.

nemecsekerno_007 2016.03.16. 18:51:50

@nu pagagyí: Ki gazdag? Havi, nettó 200 000,- már gazdagnak számít? Ez így nagyon szépen hangzik addig amíg el nem kezdjük megcsinálni. Inkább azon kéne agyalni, hogy ki mennyire exportképes, mert abból van pénzünk. Az államnak annyi dolga lenne, hogy csökkentse a munkabért terhelő járulékokat és segítse, hogy a cégek, magánszemélyek szolidaritási törekvéseit. 50%-os elvonási szint mellett nem lehet elvárni, hogy a "gazdagok" adjanak pénzt a "szegényeknek" Elvárni el lehet, de a Mikulást is lehet várni.

nemecsekerno_007 2016.03.16. 18:54:26

@nu pagagyí: Persze, hogy van mert valakik megtermelik. A politika meg ezzel játszadozik kellő demagógia és populizmus mellett. Azon kéne dolgozni, hogy több pénz kerüljön a rendszerbe, de ne azzal, hogy mégjobban lenyúlják a cégeket, vállalkozásokat. És az oktatásnak is a piachoz kéne igazodni.

nemecsekerno_007 2016.03.16. 18:56:31

@ember100: Korábban meg az volt, hogy aki a Balatonról járt Bp-re, meg kellett venni 60 000-ért az éves matricát az egész országra. Akkor velük ki volt szolidáris? De mondhatnék sok példát.

s 2016.03.16. 18:58:15

@nemecsekerno_007: Add el mind a hármat. Egyébként most is a politikusok talicskázzák el a lóvádat. Csak még nem jöttél rá ezek szerint.

nu pagagyí 2016.03.16. 18:59:34

@Buday András: A TV székház felgyújtása felgyorsítaná a folyamatot, de így is látványos a Fidesz-tábor sorvadása. Már csak lengyel vendégmunkások és néhány agyhalott nyugdíjas hallgatta a dörgő közhelyeket és a kacagány bemutatót.

s 2016.03.16. 19:01:49

@G.Gambino: Leszarom a baloldalt, leszarom a fideszt, sőt, még téged is leszarlak. Remélem nem hagytam ki senkit.

nu pagagyí 2016.03.16. 19:07:21

@nemecsekerno_007: Az adónak annyinak kell lennie, amelyből fenntartható az a szolgáltatási szint, amit a polgárok elvárnak. Ha jóléti államot akarnak, ahhoz magasabb elvonás kell. Ha mindenki boldoguljon ahogy tud, rendszert szeretnének, ahhoz kevesebb is elég, de ehhez az dukál egy szociális forradalmat elkerülendő, hogy a lehetőségeket és jogokat nem lopja el egy szűk elit.

lifecracker 2016.03.16. 19:08:17

@nu pagagyí: Egyaltalan nem sulytalan. Orban politikajanak sulya a IMF hitel elutasitasa ota folyamatosan novekszik nemzetkozi szinten. A betolakodok jovetele erre csak raerositett.

A legutobbi nyilatkozata az eddigi legerosebb szembefordulas liberalizmussal-kulturmarxizmussal, sokkal-sokkal erosebb duma mint az illiberlis demokracia amint 2 eve sutott el. Ez a beszed gyakorlatilag haduzenet volt liberalis vilagrend fele.

Trackers 2016.03.16. 19:14:27

Orbán ki akarja ugrasztani a nyulat a bokorból.

„Én úgy vettem, hogy ez egy tréfa. Olyan viccesen hangzott az egész“

Olvasva a kommenteket fog neki sikerülni.

Vannak a ballibek, akik azon szorkolnak hogy a tanárokkal történő tárgyalásoktól függetlenül folytatódjona sztrájk.

Vannak a Fideszesek, akik a tanárok jogos követeléseit is rátolják a ballibek koncepciótlan zsigeri gyűlölködésére.

És megint mi esünk két szék között padlóra, akik egyikből se kérünk, azt szeretnénk, hogy tárgyaljon a kormány a szakmai szervezetekkel a megoldást keresve, és kölcsönös kompromisszumok árán, azt lefogadva.

Ennek a lehetőségnek megy elébe Orbán a mondatával, és a Pukli féle hergelők a cselekedeteikkel.

megtorolom 2016.03.16. 19:15:01

Tőszavakban.
A migránsügyben a poszt írója totál képzavarban van. Ha ez ilyen egyszerű volna akkor nem lenne ekkora zűrzavar.
Merkel biztatására kezdtek özönleni szerencsétlenek, és a háttérben működő toló emberek besegítésével.
Törökország a másik nagy probléma, mivel zsaroló helyzetben van. És ki is használja. Amire egyes tagállamok azt mondták, ha az EU belemegy ebbe, akkor többen kilépnének.
Szerbiából már többen átjöttek, ott ugyanis elég komoly tömeg jött össze. Amit Orbán állít róluk valós. Ha átjönnek nem tudjuk őket továbbadni, mert már mindenki bezárt körülöttünk.
Nem sikerült ezt röviden.
Az Orbán gyűlölőknek mondanám amit itt mások már kifejtettek, hogy ilyen alpári stílusban, az ő malmára hajtjátok a vizet. Uganúgy ahogyan Gyurcsány is kezdi újra az alpári stílust.Ezzel nem fogtok magatokhoz édesgetni normális embereket, csak akik vevők erre a stílusra.
Gyerekeket felhasználni politikai célokra, egyszerűen szemétség.
Hogy kezd elvadulni a fidesz holdudvara, ez sokunknak nem tetszik. De nem tetszett amikor a ballib oldalnál ugyanígy elpofátlanodtak. Egyenlőre 1:1 az állás. Nincs jogotok egymásra mutogatni, egyformán gáz a csapat, és ti még rátesztek az alpári stílussal.
Választáskor egyikre sem fogok szavazni ez már biztos.

nu pagagyí 2016.03.16. 19:17:00

@nemecsekerno_007: Ezzel egyetértek, csak hol van most a piac? Épp most teszik tönkre, pedig az lenne az egyetlen objektív értékmérő. Persze érthető, mert ha a piac mérné például az oktatási intézmények teljesítményét, mi lenne a sok félhülye seggnyalóval, akikkel telerakták ezt a területet is?

kószák egyike 2016.03.16. 19:22:21

@norbert79: Nem fog válaszolni. A fidess melletti bérfórumozóknak jól megy mostanában. Két típus van. Az egyik meggyőződésből teszi mert bekajolja, hogy Magyarország jobban teljesít és elhiszi amivel a bölcs vezető eteti őket lásd ezek: orbanviktor.tumblr.com/
a másik pedig fizetést kap érte. Nem tudom melyik a szánalmasabb.

nu pagagyí 2016.03.16. 19:22:49

@lifecracker: Azért még mindig nem KIm Dzsong Un. Van még hová fejlődnie, amíg ki nem basznak minket a liberális világból. Utóbbi esetben, azt hiszem én inkább disszidálok, mert sosem tudtam bekapcsolódni az ütemes tapsolásba és ezt nem igazán díjazzák a nem liberálisék.

midnight coder 2016.03.16. 19:25:02

@s: "A demokrácia igényli és feltételezi a műveltséget és az árnyalt gondolkodást. Csak akkor működik, ellenkező esetben önmaga paródiájává válik."

A többség mindig is segghülye volt, és az is lesz. Nem csak nálunk, de az USA-ban, az angoloknál, a németeknél, a svédeknél is. Sehol nem akadémikusok járulnak az urnákhoz, hanem mezei polgárok, gyakran még gyengébb színvonalú oktatással a hátuk mögött mint idehaza. De még nem is ez a legnagyobb baj. A szavazópolgárnak sem képzettsége, sem információja, sem erre allokált ideje nincs arra hogy egy-egy kérdésben döntsön. Ezért aztán a szavazópolgár a média alapján tájékozódik - legalábbis addig a pontig, amíg a fekália addig nem ér, hogy a saját szemével látja, hogy kaki van a palacsintában. Azaz minél nagyobb a jólét, a valódi döntés annál inkább a média tulajdonosainak a kezében van.
A másik probléma ezzel, hogy a szavazóknak nincs valódi beleszólása a dolgokba. 4 évenként választhatnak egy egységcsomagot, nálunk Pl. volt egy Orbán és egy Gyurcsány nevű egységcsomag. És amelyikben a nép a kisebb adag szart sejtette, azt az egységcsomagot választotta. Azonban a csomag tartalma csak időközben derül ki. A Gyurcsány egységcsomagban sem volt Öszöd, nem volt szemkilövés, haveri kutya, nem volt az a teszetoszaság amit ők kormányzásnak neveztek. Az Orbán csomagban sem volt Pl. vasárnapi boltbezárás, kötelező kamarai tagság, WC-be is stadion építés. Azt kb. mint a két csomagban lehetett sejteni hogy jókora korrupció található benne, ez ügyben egyik sem okozott csalódást. De a kibontott csomagot négy évig nem lehet visszaküldeni. Persze ennek vannak előnyei is - az olaszoknál volt egy vicces időszak, amikor félévenként új kormányt alakítottak, és az nem volt épp sikersztori. De én a magam részéről jobban örülnék egy olyan konzervatív pártnak, ami amellett hogy csökkenti a "társadalmi igazágosság" nevében a társadalom felszámolását még nem csinál olyan idiótaságokat mint Pl. a vasárnapi boltbezárás, chipsadó, stadionépítés, stb.

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2016.03.16. 19:25:22

@nu pagagyí: igen-igen, a kétharmad már rég elolvadt: olyan 2011 körül is megbukott 0rbán, na meg persze az államadósság elleni harc, és Európában bármilyen szalonképes politikus csak diszkréten hátat fordít, és a földre köp, ha magyar szót hall. Kivéve persze, ha MSZP-set.

azoli77 2016.03.16. 19:26:14

@kószák egyike: Baszki, addig, amíg csak saját magad (és a nézeteid, gondolkodásod, stb.) tartod normálisnak, mindenki más pedig hülye, agymosott, stb., addig rengeteg tanulnivalód van még az életben. Ez talán a legszánalmasabb. De ne add fel!

midnight coder 2016.03.16. 19:26:23

@nu pagagyí: A liberáliséknál 20 év múlva lefejeznek ha nincs övig érő szakállad, vagy ha csajként nincs rajtad csador. Szerintem azt még kevésbé fogod szeretni.

Krisz11 2016.03.16. 19:28:51

"Orbán elindult a bukás felé"

Na végre! Azthittem ezen a héten már nem is fog megbukni.

midnight coder 2016.03.16. 19:29:02

@megtorolom: Nagy igazságok. Plusz még egy: akkor legyen itt balliberális kormány, amikor Szíriában kitör a béke, és visszaköltöznek a németektől a migráncsok :-D

kószák egyike 2016.03.16. 19:32:40

@azoli77: Kérem beidézni hol írtam, hogy csak saját magam (és a nézeteimet, gondolkodásomat, stb.) tartom normálisnak, mindenki más pedig hülye, agymosott.

Szövegértelmezésben is lehet fejlődni! Ne add fel!

tomcsicsi 2016.03.16. 19:36:52

@s: " A demokrácia igényli és feltételezi a műveltséget és az árnyalt gondolkodást. Csak akkor működik, ellenkező esetben önmaga paródiájává válik."
Azt hiszem megfogtad a lényeget!!
Kis hazánkban (is) a faék egyszerűségű, könnyen megérthető üzenetek érnek csak-és kizárólag célba. Ezt Orbán Atyánk tökéletesen felismerte. Nem véletlen a véget nem érő populista és demagóg kommunikáció, ami mostanra arroganciával és a kihaénnem attitűddel párosul. Az ember legaljasabb tulajdonságát sikerült magáévá tennie; amit megtehet az meg is teszi.
Másrészt, a nem is oly régi rendszer sajátossága - miszerint a magyarnak vezető kell - sem kerülte el a figyelmét. Mindezt fűszerezte a folyamatos védelmező szerepében való tetszelgéssel; most épp a menekültkérdés a kiváló táptalaja ennek.
Ennyike és nem több.

nu pagagyí 2016.03.16. 19:38:04

@Buday András: Lenne néhány intő jel. Mondjuk a zsinórban elvesztett időközi választások. De tényleg előfordulhat, hogy nyer a Fidesz a papíron, hiszen masszívan költi az adófizetők pénzét saját fényezésére és gátlástalanul kihasználja a hatalmát minden alternatíva eltiprására, de nem biztos, hogy a választási eredmény jelent majd valamit. Szerintem durvább vége lesz a dolgoknak, mert a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás miatt (a maffiamódszerekkel lenyúlt vagyonok biztonsága végett) folyamatosan emelni kell a tétet, élezni a háborús helyzetet, fenntartani és fokozni a gyűlölködést. Hithű fideszes már nem nagyon van, cinikus mocsadékokra cserélődik a tábor.

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2016.03.16. 19:39:26

@nu pagagyí: Akkor viszont örülhetünk, hiszen alig 2 év, és végre jöhet egy tiszta, új, demokrata, civil erő, és vége ennek a rémuralomnak.

megtorolom 2016.03.16. 19:40:43

Ezt a videót nézzétek meg feltétlen, ámbár lehet hogy már láttátok, aki nem, az legalább tanul.
www.youtube.com/watch?v=WtQ-jdDwvns

midnight coder 2016.03.16. 19:45:30

@tomcsicsi: Ugyanez a vezető a németeknél is megvan: Merkel. Az amcsiknál pedig az aktuális elnök a Nagy Vezér. Most épp Barack Obama. A politika pedig mindig faék egyszerűségű üzenetekkel operál, minden oldalon. Lásd Pl. több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak, vagy jóléti rendszerváltás programja.

midnight coder 2016.03.16. 19:50:58

@megtorolom: Ez is csak egy nagyon leegyszerűsített politikai üzenet. Ennél a valóság picit kellemetlenebb.

2016.03.16. 20:43:30

Lássuk be ennek a Puklinak a bevonása a játékba zseniális húzás volt.

Kiherélte ez egész tüntetést.

Olyan témakörre fókuszálta, amiben a tanárok
tökéletesen esélytelenek a tömegeke támogatására.

A lényeg pedig elsikkad(t)...

tralalala 2016.03.16. 21:13:41

@kószák egyike: "a másik pedig fizetést kap érte."

Nekem személyesen a Miniszterelnök Úr szokott fizetni, óránként ötszázhetven forintot.

Az ugye persze nem lehet, hogy tényleg ennyi fideszes van, mert ha tényleg ilyen sok fideszes lenne, akkor a választáson is nyern....

hoppá.

tralalala 2016.03.16. 21:15:57

@Krisz11: Én is vakartam a fejem, hogy már szerda van, és még nem bukott, de szerencsére ma akkor megbukott, szerintem vasárnapig még kétszer megbukik, és akkor a heti három megbukása meg is van.

BéLóg 2016.03.16. 21:21:19

Köszönöm, köszönöm de tényleg, kedves blogger!
Régen röhögtem, mit röhögtem, ROFL ezen a bejegyzésen. Komolyan, bearanyoztad a mai estémet, de még a holnap reggelemet is!

De hát Orbán már rég mebukott!
Orbán MOST bukik!
Orbán meg fog bukni!

blasiuss 2016.03.16. 21:40:46

Kedves Hazugságvadász! A bejegyzésedet olvasva nagyon buta ember vagy. Buta és "bátor". Ez utóbbit arra alapozom, hogy a hazugságlistád (mert a felsorolt vádjaid túlnyomó része valótlan, de legalábbis csúsztatás) elé, illetve mögé nem mered a nevedet biggyeszteni. Mindenesetre találó a névválasztásod, csak épp visszafelé sült el. :-)
És buta is vagy, mert nem elég, hogy hazudsz és csúsztatsz (dehát végül is rosszindulatból jelesre vizsgáztál), mindezt olyan megalapozatlan módon, hogy még a felületes olvasó is érzi: kilóg a lóláb!
No, de érdekes olvasmány volt. Neked álom Orbán bukása, de ideje felébredni! :-)

Buchhalter 2016.03.16. 21:42:34

@s: kilinkeltem az összes beszólásod!Kulturáltan ember!A blog gazda megkapta minden firkálmányod.Visszaírt és közölte,hogy elhatárolódik az ilyen magatartástól és elgondolkodik a letiltásodon. Lehet normális szavakkal is kommentelni,nem igaz?

aetius70 2016.03.16. 21:59:45

@midnight coder:

Pontosan...
Kicsit árnyaltabban látva, a magyar, elsősorban vidéki városokban, falvakban élő választópolgárt nem is érdekli a politika annyira hogy akár utána olvasson, vagy komolyabb összehasonlítást végezzen az ,,egységcsomagok" között...
A magyar választó, nem intellektuális, hanem zsigeri választó...
Indulatból, dacból, szokásból, és sokszor napi érdekből szavazz...
Az átlag magyar, a hétvégéig, a kicsit szélesebb látókörű átlag pedig a hónap végéig gondolkodik előre...

Ez a szocialista rendszerben élt, abban a világban szocializálódott társadalom olyan ,,betegsége", aminek a változásához, ,,gyógyulásához" ennek a korosztálynak a kihalása szükséges...
Amíg a volt rendszer ,,ejtőernyősei", a társadalom minden rétegében jelen vannak, addig a beidegződésék nem változnak...
Volt TSZ elnökből lett földbérlő, illetve birtokos...
Pártitkárból KDNP-s parlamenti képviselő, KISZ tagokból multimilliárdos pártelnök, illetve jobb oldali népvezér...
Még szerencse hogy a magyar ,,köpönyeg", ennyire jól cserélgethető, és jól rejti el minden esetben az eltakarandót... :)
De, ez talán csak azért igaz, mert az országban valós rendszerváltás nem történt, a volt rendszer leamortizálódott karaktereit cserélték kicsivel frissebbekre, még a társadalom által nem ismertekre...
Ez az elsikkasztott rendszerváltás magyar valósága...

Nevoeiro66 2016.03.16. 22:01:43

Már megint bukik Orbán? :DDDD

Merlot 2016.03.16. 22:03:56

@kommenter: Van egy emlékem arról hogyan végezte egy mocskos, magyarellenes diktátor a szomszédban.
Ott ültem a TV előtt 89 karácsonyán, és döbbenten figyeltem a romániai eseményeket.
Temesvár, Bukarest.
A magyar 1-e KÖZSZOLGÁLATI televízió egyik legjobb, legizgalmasabb helyszini tudósítsa ment órákon keresztül.
Egyszer csak szólt az eseményeket kommentáló vezető riporter, hogy megdöbbentő képek következnek.
Megtalálták és elfogták a menekülő Ceausescu házaspárt.

..és bejátszották, ahogyan a rögtönítélő katonai bíróság ítélete után falhoz állítják őket, és több sorozattal szitává lövik mindkettőt.

Orbán Viktor gondolkozzon el!
Ne így akarja végezni földi pályafutását.
Mert akkor rövid úton kerül a történelem szemétdombjára...

lifecracker 2016.03.16. 22:08:58

@nu pagagyí: Szived joga disszidalni. De a helyedben azert meg maradnek par evet. Manapsag a Harvardon a fekete diakok mar nyiltan szolitanak fel a feher emberek kiirtasara.

www.youtube.com/watch?v=RC-Cqkq6zWc

"S nem uvolt a sajto, kortars egy sem tuntet"

Netuddki. 2016.03.16. 22:15:32

Nem most indult el a bukás felé. Már akkor megbukott amikor először lopott a közösből, az meg nem most volt. Csak sokan még mindig nem fogták fel ésszel ez mit jelent...

Merlot 2016.03.16. 22:16:18

@nu pagagyí: "Hithű fideszes már nem nagyon van, cinikus mocsadékokra cserélődik a tábor."

Soroljuk: Tahóvári Kósa Lali, Titkárnőjétb@szó Deutsch Tompika, Arrogáns Lakásnégyzetméter Tóni, az összes ügyeletes Fidesz szóvivő ("imádom" azt a baltával faragott arcú Tuzson Bencét), aztán Zsidó (bocsesz) Zsigó Robika, a bácsalmási rém stb.)

Ezek seggnyalásig, izé...mindhalálig hithűek. :)))))

Netuddki. 2016.03.16. 22:18:01

@Buchhalter: Azt hiszed okos vagy. Nem vagy.

aetius70 2016.03.16. 22:51:12

@megtorolom:

,,...Tőszavakban.
A migránsügyben a poszt írója totál képzavarban van. Ha ez ilyen egyszerű volna akkor nem lenne ekkora zűrzavar.
Merkel biztatására kezdtek özönleni szerencsétlenek, és a háttérben működő toló emberek besegítésével..."

Az internet elterjedésével, a világ kinyílt...
Már általánossá vált az okos telefon a közel-kelet olyan régióiban is, ahol pár éve még nem volt...
Az ember gyarló...
Ül Musztafa a sátor előtt...
Azért ott, mert a házat aholélt a szír kormányerők, lázadók, orosz, amerikai légierő lebombázta...
Vagy egyszerűen sosem volt olyanja...
A kezében egy átlag okos telefon...
Nézi a videómegosztót, az amerikai, európai reklámokat, a csinos alig ruhás lányokat, és tele boltokat...
Utána ránéz a csadorban vonuló nőkre a sátra mellett, közben kap az egyik üzenő alkalmazásban 2 selfi-t a már Európában élő Abdul-tól, amin egy parkolóban álló szuper sportkocsi mellett áll...
Valóban hívni kell Őt Európába?!?
Vajon ő ott tudja hogy ezek csak reklámok, hogy bár minden eladó, de mindennek olyan ára van amitől
Európa számára ,,mindent a szemnek, semmit a kéznek" világ lesz?!
Vajon tudja hogy Abdul nem a saját autójával fotózta magát, és Abdul napi 10 órában egy takarító cégnél dolgozik, majd napi 20-25 euróért bérelt közösségi szálláson él, sehová nem utazik, nem jár szórakozni, nincs még annyi élete sem mint otthon volt...
Nem, Musztafa nem tudja ezt...
Ő a csillogást, a nagy tévét, jó autót, és azt az életet akarja amiről úgy gondolja hogy megérdemli...
Mert Ő sem kevesebb mint bármelyikünk...
A menekültek között így keverednek össze a gazdasági menekült Musztafák, a valóban a halál, éhezés, nyomorult sors elöl elindult Musztafákkal...
A munkanélküli halász hajó kapitányok, motorcsónak, bárka, dingi, tutaj, szörfdeszka tulajdonosok minden embert felvesznek, és minden embertől súlyos dollár kötegeket gombolnak le...
Az embercsempészek pontosan ugyanezt teszik, esetleg eladják a gyerekeket közben, megerőszakolnak pár nőt, akiket már otthon is megerőszakolt a férjük, a szomszéd, a szír lázadó, a kormány katona, esetleg még pár iszlám harcos is...
Ők is vajon miért is vágynak más életre?!
Stb...Stb...még ragozható lenne miért most, miért ennyien indultak el...
De sosem voltam oda a ragozásért, szóval elnézést hogy alkalmatlankodtam... :)

$pi$ 2016.03.16. 23:02:45

"Másodszor: úgy tűnik, maga a szíriai válság is (aminek a menekültek legnagyobb részét köszönhettük) elindult a rendeződés irányába"

húúú, az nagyon elindult ám, az annyira elindult a rendeződés irányába, hogy csak na. nem is értem miért nem bontják a kerítést a franciák meg az osztrákok. még a végén nem tudnak hazamenni a szírek a kerítés miatt. :)

Willkommenskultur 2016.03.16. 23:42:37

Orbán helyzete stabil. A hazai ballibé is stabil, annyi esélyük van jelenleg választást nyerni, mint 2014ben volt.

Az európai ballibek helyzete ingatag, a brüsszeli rezsim helyzete ingatag, az amerikai demokrata párt helyzete ingatag, az angol EU-tagság és a görög EU-tagság ingatag. Ukrajna(a nyugatbarát kormány) helyzete ingatag.

Tehát ballib oldalról semelyik törekvés sem áll nyerésre jelenleg az egész világon.

V.János78 2016.03.16. 23:44:42

Ez az Orbán bukása megkezdődött- szöveg olyan szánalmas, mintha azt mondanánk,válságban van a Fradi, mert pár pontot vesztett,és már "csak" 20 ponttal vezet a 2.előtt... Hasonlóak a mai magyar politikai erőviszonyok.
Orbánról már 10 éve is ez a röhejes szöveg ment,hogy 2 választást is bukott, és örökre megbukott...
Korábban Fidesz-szavazó voltam, de már én se szavazok rájuk a sok korrupció miatt, és a felcsúti fociba nyomott milliárdok miatt.De az ezerszer lejáratódott baloldalra sem fogok soha! Kit akarnátok Orbán helyére? Megint Gyurcsányt? Vagy a tragikomikus Mesterházit,Tóbiást, Nyakót?

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.16. 23:47:35

@Willkommenskultur: te is stabilan egy darab csótánykula vagy :)

2016.03.17. 01:40:34

"eljutott abba a beszűkült tudatállapotba, amit mondjuk a Bukás című, nagy sikerű német filmben láthattunk"

Szerintem ennek a beszűkült tudatállapotnak az egyik legbiztosabb jele az, amikor valaki annyira elvakultan utálja orbánt, hogy képes lenne akár a saját hazáját is odadobni koncnak, ha azzal borsot törhetne az orra alá, és ellentmondhatna neki.

"1900 embert kellene befogadnunk!"

Elegem van már ebből az örökös picsogásból, mint a toporzékoló hülyegyerekek a játékbolt előtt, akinek se szépszóval, se halkan, se erélyesen, se észérvekkel nem lehet elmagyarázni miért NEM, sőt minél jobban próbálsz hatni rá, annál hangosabban hisztizik. Én már nem érvelek. Legyen annyi elég, hogy nem akarok senkit befogadni bazdmeg! Miért? Mert csak, kisnyúlért! Ez is egy vélemény, kérlek toleráld.

áéjlasdfj 2016.03.17. 01:43:40

@nonolet:
A reálbérek nem nőnek.
Az üzemanyagárak csökkenéséhez pedig semmi köze a kormánynak, baromka. Sőt, ha a kormány nem lett volna olyan pofátlan 2011-ben, hogy az addigi százalékos érték helyett fiksz összeget szab meg járulékként az üzemanyagokra, akkor az üzemanyagárak jóval nagyobb mértékben csökkentek volna.

A rezsicsökkentés pedig akkora, hogy a család évente egyszer étteremben vacsorázhat belőle. A központi fűtést használóknak meg semmi (pedig az ő vizüket és lakásukat is gáz fűti, csak nem a saját lakásukban égetik el).

Szóval hazudozol csak, idióta.

áéjlasdfj 2016.03.17. 01:44:17

Mellesleg a cikk legalább annyira hazugságokkal van tele, mint Orbán megnyilvánulásai.

áéjlasdfj 2016.03.17. 01:50:40

@Amorphis:
"Egy átlag gimnáziumi TANÁR fizetése: 2011: 132.000 nettó, jelenleg 192.000 nettó."
Már az összeg is hazugság, messze nem keresnek ennyit, másrészt elvették a cafeteriát, a túlórapótlékot, a helyettesítési pótlékot, de túlórázni és helyettesíteni ugyanúgy kötelező. Valamint jelentősen megnövelték a heti óraszámot.

Menj máshova hazudozni.

áéjlasdfj 2016.03.17. 01:52:10

@nonolet:
Megmostad, mielőtt elloptad?

midnight coder 2016.03.17. 05:36:28

@aetius70: A gond alapvetően a rendszerrel van. Hiába akarna a polgár mást választani, ha a választék nagyjából úgy néz ki, hogy MSZP és kisbolygói, FIDESZ vagy Jobbik. Ráadásul bármelyik egységcsomagot választod, semmi garancia arra, hogy azt fogják művelni amit vársz tőlük. Sőt, szinte biztosan nem fogják azt tenni.

Erre a legszebb példa anno Öszöd volt. Fletó az egész kampányát arra építette, hogy a FIDESZ-nek nincs programja, ők pedig mindent előre megterveztek. Aztán jött a beszéd, amiben egyebek között olyanokat mondott, hogy

"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."

Azaz nem hogy programjuk nem volt, de egyenesen titkolták a választók előtt hogy mik azok a lépések amiket szerintük meg kellene tenni a 4 éves kormányzásuk után.

Kis hazánkban - és nem csak ott - a nagy demokráciában a választó zsákbamacskát vesz. Ha egy webáruház árulna így terméket, két hét alatt bezárnák a fogyasztóvédők.

midnight coder 2016.03.17. 05:42:37

@aetius70: A probléma ott kezdődik, hogy Musztafa ugyan akarna szép kocsit, színes tévét, meg jól megdugni a miniszoknyás szőke nőket, de a saját családja nőtagjait továbbra is csadorban járatná. A másik gond, hogy Musztafa leginkább a kecsketenyésztéshez ért, arra pedig Európában viszonylag kicsi a kereslet. Ezért aztán Musztafa itt előbb-utóbb nyomorogni fog, ez pedig oda vezet hogy Európa gazdagabb lesz egy rakás fanatikus iszlamista harcossal.

$pi$ 2016.03.17. 07:14:05

@midnight coder: "Ezért aztán Musztafa itt előbb-utóbb nyomorogni fog"

Az csak egy dolog, de ha Musztafa véletlenül jól élne, akkor is gond van, mert Musztafát úgy nevelték, hogy ne gondolkodjon, hanem higgyen, azt viszont erősen. Persze logikus, hogy hamar megjelennek azok a Musztafához hasonló alakok, akik önként jelentkeznek arra, hogy Musztafa azt higgye, amit ők mondanak.

Namost ezek az alakok olyanokat mondanak, hogy:
(1) Akik nem hiszik ugyanazt mint ő azok állatok.
(2) Ezeket az állatokat ki kell nyírni.
(3) Ha Musztafa segít kinyírni ezeket az állatokat, akkor a halála után csodálatos új életben lesz része.

Musztafa tehát eleve abből indul ki, hogy elképzelhetetlenül jó buli kinyírni mindenkit, aki nem hiszi azt, hogy elképzelhetetlenül jó buli kinyírni azokat... na jó, ez itt végtelen, de legalább konvergens.

$pi$ 2016.03.17. 07:22:15

@midnight coder: "Azaz nem hogy programjuk nem volt, de egyenesen titkolták a választók előtt hogy mik azok a lépések amiket szerintük meg kellene tenni a 4 éves kormányzásuk után."

Tegyük hozzá, hogy a nyilvános vitában pedig azt mondta Gyurcsány, hogy az Orbánék hazugságra építik az egész kampányukat, amikor olyanokat állítanak, hogy gyógyszerfelírási díjat akarnak bevezetni.

Valószínűleg ezért lett "vizitdíj" a neve, de ez nem lényeges. A lényeges az, hogy az egész ország előtt gusztustalan módon lehazugozta a politikai ellenfelét, miközben ő hazudott és amit az ellenfele mondott, az igaz volt. Azaz a gusztustalan taktika megint előjött: vádold azzal az ellenfeledet, amit te tettél...

Jah, és a mai napig nyomják a Gyurcsány hívek, hogy hogyan "felmosta az Orbánnal a padlót", hogy azóta sem mer kiállni vele nyilvános vitára. Na ettől behidalok.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.17. 07:29:21

Most már csak a birkabatyugéza féle néhány full agyhalott hülyével kell megértetni, hogy az anyjukról lemászó orbán a valóság amit a saját szemükkel látnak, nem az amit a rajtakapás után a csúti génselejt bemesél nekik.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.17. 07:32:31

@$pi$:

Csak szólok, hogy a 2010-ben havi 2000 forintba kerülő vérnyomáscsökkentő a teleszart gatyával a függöny mögött bújkáló geci hatékony csatározásának köszönhetően mostanra havi 5000-re lett "rezsicsökkentve". De azért tapsolj agyhalott, hogy ellopott tőled is havi több tízezret, és nagy kegyesen visszadobott belőle a hülyéknek szóló rezsicsökkentéssel havi 1-2 ezer forintot.

midnight coder 2016.03.17. 07:35:00

@$pi$: Ami igazán ciki, hogy ez után még simán a helyén maradt, amit azért egy fejlett nyugati országban aligha tehetett volna meg. Ja, és hogy mindezek után a demokrácia védelmezőjeként próbál fellépni.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.17. 07:35:05

@$pi$:

Nálunk migráció sem kell a Mustafához hasonló alakok megjelenéséhez, van helyette fideszes agymosott hívő állat.

fideSSjobbikkdnp = az emberiség genetikai selejtje, akiknél még Mustafa is értelmesebb

midnight coder 2016.03.17. 07:39:09

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: A gyógyszerek támogatása a piac függvényében folyamatosan változik, ez nem Orbánék találmánya. Egyik gyógyszert jobban támogatja a gyógyszerkassza, a másikat kevésbé. Igyekeznek a polgárokat az olcsóbb, generikus gyógyszerek irányába nyomni. De ez már Fletóék idején is így volt.

midnight coder 2016.03.17. 07:40:19

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: Akkor menj ki szépen hozzájuk, ha már annyira szereted őket. Az IS szeretettel vár, kimondottan az ilyeneknek van kitalálva.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.17. 07:41:10

@Amorphis:

Te is valami nagyon agymosott barom lehetsz, amelyik elhiszi, hogy a közszférában netto 200000 a kezdők fizetése, és minimálbérből tengődve minden második héten wellness fürdőben áztatod a buta agyadat.

Segítek, bértábla a varázsszó, olvass utána mit jelent, tanulj, okosodj, talán még ember is lehet belőled ha kinövöd a fideSSjobbikkdnp-s tudatlan korszakot amin mindenki keresztülesik, de a nálad okosabbak aztán bekerülnek az óvodába, és utána még iskolákat kijárnak, egyetemeket is elvégeznek.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.17. 07:44:18

@midnight coder:

fidesjobbikkdnp selejtek féle rezsicsökkentés:

2010 2000 Ft - 2016 - 5000 Ft.
Havi 3000-el "csökkent" csak ez az egy tétel.

Meséidet az arra fogékonyaknak, az egybites fideSSférgek között keresgélj.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.17. 07:45:59

@midnight coder:

Neked menni sem kell, agyhalott barmoknak itt a fideSSjonbbikkdnp. Mint példád is mutatja minden selejtet felvesznek, csak annyit kell tudnotok, hogy a napi megküldött mantrát legalább százszor leírjátok.

bkkzol 2016.03.17. 07:49:41

Azok latjak a bukas biztos jeleit akik Merkel erosodeset lattak par hete? Azutan 3 tartomanybol kettot elbukott, ugy megerosodott az NDK-s oregasszony.
Ki jonne helyette? Az egymas hajan bucsuzo MSZP? Vagy az Egyutt a 50 tagos biciklis egyetemista bazisaval? A Jobbikot ne akarjuk inkabb!
Ne legyeken az EU demokraciarol se illuzioink! Amikor a penzmoso (gyakorlatilag koztorvenyes bunozot) betette az oregasszanyon elsoszamu EU vezetonek. Evek ota nem felel meg pl. Franciaorszag a financialis kriteriumoknak... szankciok nelkul.
Kozep-europat szivatjak a ciganysak integraciojaval, szegregaciot emlegetnek. Kozben saria rendorsegek mukodnek francia, nemet,belga varosreszekben... Torvenyen kivul/felul van a bigott muszlim lakossag.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.17. 07:49:56

@midnight coder:

Csak azért, hogy lásd a valóságot is:

"február 29. | 05:09

támogatott gyógyszerek
oep
elutasít

Rákgyógyszerek támogatását utasította el az OEP
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) négy-öt éve nem fogad be új készítményt a támogatott orvosságok listájára, mert a humán- és a gazdasági tárca nem módosítja a támogatott gyógyszereket felsoroló jogszabályt.

A Népszaabadság szerint február közepén 18 új rákgyógyszer támogatását utasította el emiatt az OEP. Ezek közül a gyógyszerek közül 7 egyáltalán nem érhető el a magyarok számára, 11-hez pedig 867 beteg egyedi méltányosság alapján juthat hozzá, a méltányosságot az orvosnak kell kérvényeznie.

Az OEP szerint az elmúlt évben mintegy 6,5 milliárd forintot fordítottak csak e 11 készítmény támogatására; az elkezdett terápiákat nem szakítják meg, az érintettek egyedi kérelmek alapján továbbra is hozzáférhetnek a gyógyszerükhöz, ha nincs számukra alternatív terápia. A szükséges összeg az OEP becslése szerint 10-20 milliárd forint lenne a következő 3 évben, ekkora összeget kellene a kormányzatnak biztosítania a támogatásra."

Remélem nagyszüleid, szüleid aztán majd te magad is a saját bőrödön tapasztalod meg a hazugságaiddal szemben a fideSSférgek valós világát.

Kivlov 2016.03.17. 08:34:56

@Túrós:
A magyarok alapvetően mindig, mindenért mást okolnak. Az könnyebb, mint tenni a saját maga boldogulásáért.

2016.03.17. 08:44:31

Nos, levonom a tanulságot.

Ennyi ostobát ritkán látni egy rakáson,
mint az itt hozzászóló fidesz utálók körében.
...és még tahók is.

Nem csoda, hogy nehezen pörög fel az ország.
Hisz még mindig tele van libsi agyú hülyékkel.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.03.17. 09:45:10

@nonolet: Nem tudom melyik voltál azelőtt,de ezen az új neveden is elküldelek a retkes telibebaszott kurva édes anyádba.te elvtelen szarházi gerinctelen hazug féreg!

nemecsekerno_007 2016.03.17. 10:03:55

@s: "Egyébként most is a politikusok talicskázzák el a lóvádat...."

Ja persze. Akkor nem a nyugdíjrendszer, meg az egészségügy, meg az oktatás. Számojjá már te szerencsétlen:

www.amipenzunk.hu/#/~/koltsegvetesi-kiadasok

Nem azt mondom, hogy ez jó, de ha a számokat nézem, akkor sokkal jobb mint a korábbi rendszer. 3 év alatt 250 Mrd-t költöttek stadionokra. Ebből kb. 2 hónapig lehetne finanszírozni az egészségügyet. Csak azért, hogy lásd a nagyságrendeket.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 10:10:50

@nu pagagyí: "Az adónak annyinak kell lennie, amelyből fenntartható az a szolgáltatási szint, amit a polgárok elvárnak."

Nem. A szolgáltatási szint olyan lesz amilyet a befizetett adóból finanszírozni lehet. És ezt le kell bontani az egyén szintjére. Amennyivel hozzájárulok a finanszírozáshoz, olyan szolgáltatást kapok. Aki meg nem tud kellőképpen hozzájárulni azt meg a társadalmi szolidaritás fogja kisegíteni. De egyénileg és egyedi esetekben. Nem játszhatjuk a szocializmust a globális piacon. Az összes hiányunkat a nyugdíjrendszer, az eü. és a szociális rendszer termeli ki. No meg persze a korábbi hitelek amiket szintén ezek miatt vettünk fel. Szociális forradalom nagyon szép dolog, de abból még sose lett működő rendszer. Kipróbáltuk, nem működik. Aki korábban kiváltságos volt, nehezen változik, de a demokrácia egyik ismérve az is, hogy nem mások költik el a pénzem. Tök mindegy milyen ideológia mentén teszik is.

nzk 2016.03.17. 10:12:59

@nonolet: jézusmáriaatyaúristen, te mégis hol élsz?!? legalább 1 percre vedd már le a narancssárga szemüvegedet... elképesztő, komolyan. o.O

citrix 2016.03.17. 10:17:27

Az ostoba fajankó svájciak: a javasolt összeg havi 2500 frank, azaz 750 ezer forint! A bölcs és prudens Zsiga Marcell (fidesz-kdnp) érthetően megmondta a frankót miszerint havi 47000 (szart se érő) forintból is meg lehet élni. Micsoda ostoba a haldokló nyugat, bezzeg a mi bölcs (és szeretett) vezérünk Orbán elvtárs okos és roppant együttérző... Két szóval jellemezve: gátlástalan gazember.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 10:17:33

@nu pagagyí: "Ezzel egyetértek, csak hol van most a piac? Épp most teszik tönkre..."

Ugye nem azt akarod mondani, hogy 2010 előtt minden fasza volt. Hol van most a piac? Hát sehol, meg korábban se volt sehol. A bértábla szerinti fizetés egy agyrém, semmi köze a piachoz. A legnagyobb gond, hogy a felsőoktatásban is így fizetnek. És mi az egyik panasza a tanároknak? Nem akarják, hogy a teljesítményt mérjék, azt meg pláne, hogy az alapján kapják a fizetésüket. Na ez aztán remek. Ezzel biztos nagyon nagy társadalmi támogatottságot szereznek. Az emberek nagyobb része 15-20 éve úgy dolgozik, hogy van összefüggés a teljesítménye és a fizetése között. Meg aközött is, hogy van állása v. nincs. Ja igen és még azt is mondják, hogy "meg akarják osztani a tanárokat" Hát b***d meg aki csak lébecol tanárként az ne keressen már többet mint aki jól dolgozik. Ez lenne a diszkrimináció?! És nem az ha a léhűtő többet keres?!!! Az eszem megáll az ilyenektől.

s 2016.03.17. 10:36:20

@Buchhalter: Te ilyen gyűjtögető gyerek vagy? Nem lehetek eléggé hálás, hogy valaki az életművem összeállításán fáradozik. Ha saját költségeden sajtó alá rendezed, akkor valóban mindent megtettél értem, ami emberileg lehetséges volt.

Doubledeceker 2016.03.17. 10:37:21

Azért az tényleg vicc már, hogy Orbán 6 éve minden nap megbukik.
Én nem szeretem a csávót, na de mégis.

n azt gondolom, hogy recseg ropog a rendszer, sok a hazugság, a félre magyarázás, de ez a rendszer még kitart úgy 2-6 évig.

Amúgy ha a mérhetetlen korupciót, az arroganciát, a haverokat ( Vajna, Habony, Mészáros ) kivonnánk a történetből még maradhatna is.

1 baj van útóbbi időben nem nagyon kormányoznak, csak tűzet oltanak és mutyiznak. Tehát tényleg düledezik a rendszer, de egyrészt nincs jobb, másrészt a rendszer repedéseit a közmédia remekül eltakarja és még mindig sokan nem látják, hogy a baj nagyobb, mint hitték.

s 2016.03.17. 10:39:56

@Merlot: "Ne így akarja végezni földi pályafutását."

Ő nem is akarja. Mi akarjuk.

s 2016.03.17. 10:59:24

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: A matolcsy gecifasz ennek az összegnek a többszörösét talicskázza ki a kibaszott mnb alapítványaiba. Jelenleg törvénytelenül, de hamarosan átírjatják a törvényt és akkor már törvényesen.
Remélem üvöltve pusztul el az a rabló szarcsimbók gyógyíthatatlan agydaganatban, bár anatómilag kétséges, hogy lehet -e egyáltalán ilyen betegsége.

s 2016.03.17. 11:10:16

@nemecsekerno_007: Bekajoltad a fidesz gecit. Nyald meg szépen a szájacskád szélét, cuppogjál pár egészségeset, büfizzél, pukizzál.
Aztán ha ezzel végeztél, akkor nézzél már utána, hogy mennyi pénzt lapátolnak ki az mnb-ből az euró árfolyam mesterségesen 310 forinton tartásával. Ez mára közel 800 milliárd lehet, de nem állnak le vele a fiúk, tolják kifelé a pénzt rendületlenül. Aztán ha már képtelenek lesznek az euró árfolyamot 310 forinton tartani stabilan, akkor a költségvetés kötelezően befizeti a buktát az mnb-be. Törvény szerint, seggarc. A mi adónkból. Ahelyett, hogy az oktatásra, egészségügyre költené.

Andy73 2016.03.17. 11:20:26

2010 és 2014 között is egy csomószor megbukott Orbán, aztán kétharmad lett a vége. A legutóbbi felmérések szerint is meglenne a kétharmad, de azért persze mindig lehet reménykedni. Azért elég régóta tart már ez a végjátszma, és reálisan egyelőre nem látni a végét.
A tanárok egyes követelései ettől függetlenül jogosak lehetnek, de ők maguk is kérték, hogy ezt ne kössék pártpolitikához.
Az arabok melletti kampány pedig aligha hozza el Orbán bukását, ez eddig se jött be.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 11:38:22

@s: A szöveged első részét a kezeletlen mentális problémáid számlájára írom.

Mennyi pénzt lapátol ki az MNB? Erről én nem tudok. Az euro árfolyamát a jegybanki kamatszint befolyásolja. Azt alacsonyan tartja az mnb, mert az jó az exportnak és nem száll el az infláció. Ez a többi valuta jegybanki kamatszintjéhez igazodik, ha a FED v. az EKB emeli akkor majd nekünk is kell mert másként elszáll a 3%-os inflációs cél.

Egy ilyet találam ezzel kapcsolatban:

privatbankar.hu/szemelyes_penzugyek/mit-okoz-az-alacsony-kamatszint-eltunnek-az-eurobetetek-282820

Nem annyira hisztérikus mint te, de talán közelebb áll a valósághoz.

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.17. 11:56:36

@nemecsekerno_007:

Ne etesd a Gyurcsnyista trollokat !

Mit érdeklik őt a grafinkonok ?

Millió van itt is, amiből tisztán látszik, hogy a ballibektől EU szerte nem volt gazdasági értelemben vett szarabb kormány, mégis hazudnak folyamatosan:

https://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp

https://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployment

Google data explorer, Eurostat adatok.

Peterpapo 2016.03.17. 12:15:34

Srácok!

Orbán elindult a bukás felé, de sajnos még várni kell két évet, hogy ez valósággá váljon. Ne türelmetlenkedjetek! Mindent a maga idejében. Előbb lemondani úgysem fog, majd 2018-ban lesz nagy meglepetés a fidesznykikeknek! Persze az is lehet, hogy addigra kinevezteti magát Köztársasági Elnöknek Áder helyére. Mindegy, majd onnan is ki lesz rugdosva és mehet a vérvörös picsába.

Peterpapo 2016.03.17. 12:19:59

@nemecsekerno_007:

"3 év alatt 250 Mrd-t költöttek stadionokra. Ebből kb. 2 hónapig lehetne finanszírozni az egészségügyet. Csak azért, hogy lásd a nagyságrendeket."

Igazad van! De inkább költsék gyógyszerre! És az oktatásra mennyi ideig lenne elég? Vagy mondjuk más normális dologra? Egyébként az pont 250 milliárddal több, mint amit stadionokra kellett volna költeniük.

Peterpapo 2016.03.17. 12:25:42

@Doubledeceker:

"n azt gondolom, hogy recseg ropog a rendszer, sok a hazugság, a félre magyarázás, de ez a rendszer még kitart úgy 2-6 évig."

Tévedsz, nem 2-6 évig, csak 2 évig, mert utána jönnek majd a választások. Ezek a mocskos, hazug, korrupt férgek meg mennek a levesbe.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 12:33:32

@Peterpapo: "És az oktatásra mennyi ideig lenne elég?

2 hónap 3 nap kb.

"Vagy mondjuk más normális dologra?" Gondolom normális dolog alatt a szociális, oktatási és egészségügyi kiadásokat érted.
Ez nagyon szép, de ez mind állami "szolgáltatás" ill. kiadás.
Nem a kiadásainkkal van gond, hanem a bevételeinkkel. Vagy szerinted 50%-os elvonási szint nem elég, kicsit kéne még emelni? Az USA-ban ez a szint kb. 35%, de nem is látnak el ha nincs biztosításod és állami nyugdíj csak az állami alkalmazottaknak jár. Nem csak a demokráciával kapcsolatban kellene az USA-ra hivatkozni.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 12:35:39

@Ballib cenzúrázók réme 4: Nem etetem, csak próbálok valami értelmes beszélgetést folytatni.

Az a baj, hogy nem látják Orbántól az erdőt. Mert a 2020 utána eu-pénz mentes időszak őket sokkal jobban fogja érinteni mint O.V. v. Gy. F.-et. Ezért felesleges 4 évig fűrészelni a sz***t, inkább azon gondolkozzanak, hogy milyen eladható terméket, szolgáltatást tudnak addig összehozni. Már külföldön eladhatót.

Peterpapo 2016.03.17. 12:54:02

@nemecsekerno_007:

"Nem a kiadásainkkal van gond, hanem a bevételeinkkel."

Tudod a nagyvállalatok is úgy működnek, hogyha hozni kell a számokat, akkor nem csak a bevételeiket szokták növelni, hanem van egy olyan varázsszó, hogy költségcsökkentés. De honnan is tudná egy olyan kormány, amelynek a vezetője egyetlen egy napot sem dolgozott normál munkahelyen?

"...állami nyugdíj csak az állami alkalmazottaknak jár."

Húúú! Ez nagyon komoly érv egy olyan kormány védelmére, amelyik lenyúlta a teljes lakosság magánnyugdíj pénzét!! :)

Szerintem ezen dolgozz még egy kicsit. ;)

2016.03.17. 13:07:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Íme egy libsi értelmi színvonala...

Ezeknek drukkoltok libsik?!

Bobby Newmark 2016.03.17. 13:18:17

@nonolet: Hát vannak élethelyzetek, amikor a dolgokat nevén kell nevezni. Ez most egy ilyen volt.

Peterpapo 2016.03.17. 13:25:26

@nonolet:

Nem. Én speciel annak drukkolok, hogy az a hazug féreg (ezt a szóhasználatot a nemzet Bayer Zsoltikijától tanultam) Orbán eltakarodjon végre a politika színpadáról.

2016.03.17. 13:27:51

Nos, ha jól látom a válaszokból,
akkora libsi közösségben elfogadott
az ilyen szintű bunkóság.

Sajnálatos.

...és mindent elmond rólatok.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 13:36:55

@Peterpapo: " hanem van egy olyan varázsszó, hogy költségcsökkentés..."

Gondolkozz már te lángész. A költségcsökkentés az állam részéről a következő lehet: szociális kiadás, kormányzati működés, egészségügy. Ez mind állami vagyis ha költséget akarunk csökkenteni akkor ezeknek a költségeit kell.
Nyílván ide jöhet a szokásos mantra: dehát a stadionok. 3 év alatt 250 Mrd. Azt már egyszer leírtam, hogy ez mennyire elég az eü-ben v. az oktatásban.

"Húúú! Ez nagyon komoly érv egy olyan kormány védelmére, amelyik lenyúlta a teljes lakosság magánnyugdíj pénzét!! :)"

Igen a magánnyugdíj vágott alá a nyugdíjrendszer finanszírozásának, ezért kellettek az IMF hitelek. Amúgy meg ez az egész manyup egy vicc volt, nem igazi reform. Az igaz az lett volna ha lehetett volna választani, hogy magán v. állami. És aki csak magánt fizetett, az nem kapna most állami nyugdíjat. De mindegy, hagyjuk, már fárasztó.

s 2016.03.17. 14:05:33

@Ballib cenzúrázók réme 4: Kurva anyádat basszad már szájba nekifutásból, te buzeráns kisköcsög, úgy hogy a műfogsora kibaszódik a Tejútrendszerből.

s 2016.03.17. 14:13:54

@nemecsekerno_007: Hülyegyerek. Multinál dologozom és olyan terméket reszelgetek, amit gyémánt árban fizetnek. Nem magyarok, hanem többnyire multi cégek itteni vállalatai. Egyéb kérdés?
Tehát leginkább az orbán csicskáknak kellene félni a 2020 utáni időszaktól. Én elvagyok, köszi. De hogy például a telibebaszott századvég mi a kurva rohadt buzeráns faszszopó anyjából fog megélni, azt gecire nem tudom. Szerintem ők sem, ezért emelik át markológéppel a közvagyont a saját szaros zsebeikbe. Lopnak, amennyit tudnak, mert utána jön a szódás. Tudod, a megbaszódás.

s 2016.03.17. 14:16:30

@nonolet: Pedig szerintem eléggé jól nyomja.

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.17. 14:16:38

@s:

Ritka tüneteket produkálsz a tények és grafikonok láttán.

A színek nem tetszenek, vagy a számok ?

s 2016.03.17. 14:17:29

@nonolet: Le vagy szarva, te kis buzi orbán köcsög.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 14:17:52

@s: 200 Mrd. És még nem biztos, hogy nem közpénz, majd kiderül mit mond az AB.

De ebből a pénzből is kb. 2 hónapig lehet működtetni az eü-t.

Az már 4 hónap.

Gyüjtögessétek még, hátha összejön egy félév.

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.17. 14:18:56

@s:

Tehát már 2020-ra teszitek Gyurcsány uratok visszatérését ?

Az ember azt hinné a remény most éled újjá, erre elköpöd magad.

Nem szép tőled !

nemecsekerno_007 2016.03.17. 14:19:43

@s: Jól van, ez derék. Ne szívd magad mert megüt a guta. Én se a közszférában vagyok, nyugi.

s 2016.03.17. 14:20:05

@Ballib cenzúrázók réme 4: Ne rázzad magad, mert szétesel, faszökör. Arra vagy olyan kibaszott büszke, hogy bekjálsz mindenféle szart?
Érteni mi a faszt értesz?

Peterpapo 2016.03.17. 14:22:07

@nemecsekerno_007:

Gondolkozz már te lángész! Az egészségügyet hova az anyámba csökkentsék még le? Így sem működik rendesen. És csak ez a három lehetőség van? Nem hinném. Ráadásul egy cégnél az is költségcsökkentés, ha az írószereket, naptárakat nem adják ingyen a dolgozóknak. Filléres tételek egy nagy vállalat életében mégis meglépik. Ki nem szarja le, hogy mennyi az egészségügyben az a 250 milliárd? Máshol viszont nagyon jól jönne. Na meg azok a pénzek, amiket lenyúlnak, úgy hogy ne csak ezen a 250 milliárdon lovagolj! Vagy ez nálad valami becsípődés?

A magánnyugdíjak meg nagyon jól jönnének pár év múlva, de azt is lenyúlták, eltőzsdézték.

Igazad van, hagyjuk.

s 2016.03.17. 14:23:19

@nemecsekerno_007: Te menthetetlen vagy. Mindegy, megpróbáltam.
Ezek szerint az sem zavar, hogy ellenkező irányú árfolyam mozgásnál ezt veled fogják kifizettetni? Tehát a nyereséget elteszik ők, a veszteséget te állod. És tapsolsz hozzá. Bámulatos. Nincs miről beszélgetnünk, mert hülye vagy.

s 2016.03.17. 14:33:29

@Ballib cenzúrázók réme 4: Te fasz! Semmi közöm gyurcsótányhoz. Nyald meg a szaros seggem hálából, hogy nem megyek el szavazni, mert orbánod ezért pojácáskodhat még mindig egy elmebeteg faszmajomként. Ha nagyon begurulnék, akkor sem szavaznék a gyurcsótányra, inkább csákányt ragadok és szétbaszok mindent, amerre csak megyek. A parlament felé fogok menni egyébként, előre szólok.
A 2020 az az év, amikor már nem tudjátok elbaszni az eu pénzeket, mert nem lesznek. Kénytelenek lesztek dolgozni, de az nem megy, mert megszoktátok, hogy elég az orbán faszából kilefetyelni a punnyadt csapadékot és van minden. Gecire szegények lesztek, de orbán apátok addigra már lényegében ellop mindent és elhúz a véres picsáb Bogotába. Nem is nagyon mehetne máshová, mert utána mennek egy tolólapos Krazzal és belegyalulják a földbe azért, amit ezzel az országgal művelt. Te azért tapsikoljál, mint a megelvenedett hülyeség életnagyságú hologramja, baszod.

s 2016.03.17. 14:52:32

@nemecsekerno_007: Tőled azért ennél többet vártam, nemecsekerno_007.

"A költségcsökkentés az állam részéről a következő lehet: szociális kiadás, kormányzati működés, egészségügy."
LÓFASZT! Korrupció, letelepedési kötvény, mnb pénzek, túlárazások, stadionerdők, stb. Végtelen a sor. Egy tisztességes ügyészség 500 év fegyházat is kiszámlázna ezért fejenként.

"Igen a magánnyugdíj vágott alá a nyugdíjrendszer finanszírozásának, ezért kellettek az IMF hitelek."
LÓFASZT! Hitelek azóta is kellenek, tehát NEM EZ VOLT AZ OK. Az hogy nem az imf adja, attól még kell. A Templeton most éppen eladott egy talicska magyar államkötvényt, de a magyar lakosság volt akkora fasz, hogy csúcsra járatta az állam hitelezését. (Én is vettem, de csak egy kicsit, hogy baszódjon meg mindenki. :-) ) Ha majd nem fizetik vissza, akkor lehet nyávogni, mint a devizahitelnél.

"aki csak magánt fizetett, az nem kapna most állami nyugdíjat"
Télleg, pubi? Ezt mégis hogy a kutya ferde faszába gondoltad? És az az idő, amikor CSAK ÁLLAMIBA LEHETETT ÉS KELLET IS FIZETNI már nem is számit? Fiatal, tejfeles szájú kis pöcsnek teccik lenni? 1997 előtt is volt ám élet. Akkor is dolgoztunk, még ha kegyelmed nem is, mert az iskolai retyóban teccet szívni a drága cigarettákat, amitől mára ennyire hülyének teccik lenni. Teccikértenni? Baszomalássan!

Bobby Newmark 2016.03.17. 14:54:37

@nonolet: Hjah, hát ez bizony ilyen, van, aki az őszinteséget értékeli, más meg a aljadék geci sunyiságot, ha az közben udvariasan van előadva.

Azt már látjuk, te melyik fajta vagy, mihez vagy szokva.

bobijub 2016.03.17. 15:24:35

@G.Gambino: bemutatkoztál. mivel nincs értelme cáfolni olyasmiket, amiket a nagyvezír még csak nem is titkol, sőt büszkén vállal, ezért nincs más lehetőséged, mint stílusértékelést tartani arról, aki merészel valamit is nehezményezni. akármilyen elfogadhatatlan, alpári stílusban, akármilyen sok, általános iskolában is elfogadhatatlan nyelvtani hibával fogalmaz is valaki, az semmiféleképpen nem teszi elfogadhatóvá azt, amiről szól a rossz szöveg.

2016.03.17. 15:30:12

@Bobby Newmark:

Tudod ahol a bunkóság a normális, ott nekem nincs helyem.

Nem gondoltam volna, hogy ennyi és ekkora bunkó él az országban.

Sajnálom, hogy azt hittem normális emberekkel fogok itt szót váltani.

Tévedtem.

Többé nem fordul elő, hogy
ilyen szégyenletes társaságba keveredek.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 15:41:47

@Peterpapo: "Gondolkozz már te lángész! Az egészségügyet hova az anyámba csökkentsék még le? Így sem működik rendesen."

Úgy működik ahogy tudjuk finanszírozni. Azt nem vagy képes felfogni, hogy a nyugdíjas, meg a köztisztviselő eü ellátását másnak kell finanszírozni (nyílván a sajátján felül) "Dehát ők is fizetnek TB járulékot" szöveg szokott ilyenkor jönni. Na és azt honnan kapják? Az államtól. És úgy gondolod, hogy ez a pénz a gazdasági minisztérium udvarán terem egy kurva nagy fán mi?! Nem vazze, valaki befizeti adóba. És nem, nem rosszul gondolod. Ha közalkalmazott fizeti be, akkor az ugyanúgy nincs, csak egyik zsebből a másikba pakolgatjuk. De mindegy, nem tudom ennél egyszerűbben mondani.

"És csak ez a három lehetőség van?..." Ez a három pont elég, mert ezeken lehet legtöbbet spórolni, ezek a legnagyobb tételek. Nyílván emellett a "lopási" "mutyizási" meg egyéb faktorokon is lehet majd spórolni, de a nagy tétel az ez a három.

s 2016.03.17. 15:44:17

@nonolet: A kormányt láttad már? Az elítélt, hazug, nőverő szar fasz gecinyaló politikusokat láttad már? A végzettséget, doktorit hazudozó seggfej faszszopókat láttad már? A pénzsikkasztó bájgúnár rogántóniót láttad már? Ezek mind okés gyerekek? Nálad csak a nem Kazinczy-díjas hozzászólások baszták ki a biztosítékot?
Gyanítom, hogy kibaszott hülye lehetsz ebben az esetben.

Bobby Newmark 2016.03.17. 15:44:17

@nonolet: Aztán mégis ezt teszed, hazug geci!
Na akkor takarodj is a véres hányásba! Faszt rontod itt a levegőt, ha nem érzed jól magad? Hülye is vagy, nem csak sunyi faszgeci?

nemecsekerno_007 2016.03.17. 15:44:27

@s: ? Az majd akkor lesz. Akkor is az lesz a lényeg, hogy mennyi adót kell fizetni. Aztán meglátjuk. Remélem egyre kevesebbet. Az infláció meg annyira nem érdekel, mert úgyis úgy váltják majd a dollárt v. az eurót ahogy épp a forint áll.
De téged ez hasonlóan fog érinteni.

Bobby Newmark 2016.03.17. 15:46:30

@nemecsekerno_007: Abból fizetik, amit NEM LOPNAK EL. De mivel egyre többet lopnak a gecik, egyre kevesebb megy az állami feladatok ellátására. És mivel a politikus szopadék szenny kapzsisága határtalan, szépen kezd is összeomlani az egész.

s 2016.03.17. 15:55:24

@Bobby Newmark: Nem értik a lényeget. Ennek a nemecsekerno_007-nek is hiába ugatok. Csak nyomja a saját szövegét, hogy annyit lehet elkölteni, amennyit befizetünk. Én meg hiába mondom, hogy nem így van. Annyit lehet elkölteni, amennyit befizetünk mínusz amennyit ellopnak. Mivel a lopás mostanra már költségvetési tétel nagyságrendben mozog, ezért ez lényegében nemzetgazdasági hatással bír. Eddig is egy harmatos lófasz volt a magyar gazdasági teljesítmény, de megfejelve az ekkora mértékű sikasztással ez már egyenesen tragédia. Remélem halottak is lesznek a végén, magam már jelöltekkel is rendelkezem, amit hajalndó lennék egy fogadási irodában nagy tétben megjátszani. Ne csak bukjak ezen a kibaszott faszszopáson.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 16:00:52

@s: "LÓFASZT! Korrupció, letelepedési kötvény, mnb pénzek, túlárazások, stadionerdők, stb. Végtelen a sor."

Írd már ezeket össze számszerűen.
Egyébként meg:
- korrupció: milyen korrupcióra gondolsz? Hálapénz? Vagy Habony Árpi LV táskája? Ez így eléggé általános.
- mnb pénzek: számok, számok
- stadion: ez a klasszik mantra. 250 Mrd 3 év alatt = 2 hónap eü

"LÓFASZT! Hitelek azóta is kellenek, tehát NEM EZ VOLT AZ OK. Az hogy nem az imf adja, attól még kell. A Templeton most éppen eladott egy talicska magyar államkötvényt"

Az állampapír piac így működik, mi ebben a különös. Ha majd csökken akkor eladják, én is eladom. Nyílván mindig abba kell fektetni ami jobban megy. Ezek szerintem nem garantált kamatúak, nem kell csilliárdokat visszafizetni, de mindegy.

"Télleg, pubi? Ezt mégis hogy a kutya ferde faszába gondoltad? És az az idő, amikor CSAK ÁLLAMIBA LEHETETT ÉS KELLET IS FIZETNI már nem is számit?"

Úgy a kutya ferde faszába, hogy az akkori járulékokból, az akkori nyugdíjakat fizették. Vagyis járni jár, csak nem jut. Ezt az egész fost görgetjük magunk előtt, ezért magasak a járulákok, mert azokból a mostani járulékokat fizetik. Meg a közfaszom járulékait is. Olyan mintha nem gyereked lenne hanem egy rokkantnyugdíjasod.
Továbbra se tudok mást mondani mint, hogy számolj.Van egy nagyon jó könyv:
Mong Attila: Kádár hitele:
bookline.hu/product/home.action?_v=Mong_Attila_Kadar_hitele_A_magyar_allamadossag_tortenete_1956_1990&id=117127&type=22

Itt jól leírják, hogyan vett fel Kádár hiteleket szocialista országoktól (Észak-Korea, Kína, SZU :) ,hogy stabilizálja a hatalmát, kiépítse a csendestársak rendszerét, kialakítsa a kiváltságosok tömegeit. És a kiváltságosok közé olyanok is beletartoznak akik a panelban átalányt fizettek a gázért, miután a tanács kiutalta neki a lakást. Szóval így mennek itt a dolgok, ezért nehéz szolidaritásról csak beszélni is.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 16:08:15

@Bobby Newmark: "Abból fizetik, amit NEM LOPNAK EL."

Számojjá mán' te szerencsétlen. Mennyit lopnak el? Hol van az a pénz?!!! Befalazták Rogán lakásába?? Vagy svájci bankokban tárolják???? És ha ez ilyen sok pénz, akkor korábban hol volt ez? Egyszerűen nem értem, ennyire demagóg gondolkodással nem tudok mit kezdeni. Arra kurvára jó, hogy kattintsanak, aztán lehet eladni a bannereket. De ahogy ezeknek a témáknak a tetejét valaki egy kicsit megkaparatja, egyből látszik, hogy vaskos csúsztatás az egész. Klasszikus történet a műkörömépítő földtulajdonos.

De amúgy meg ítt egy kis segítség, mert gondban vagy a nagyságrendekkel:

www.amipenzunk.hu/#/~/koltsegvetesi-kiadasok

Bobby Newmark 2016.03.17. 16:13:34

@s: Nem beszélve arról, ami meg úgy lopódik el, hogy az állam sosem látta, pedig állami vagyon, vagy állami bevétel lenne alapból. Pl letelepedési kötvények, belvárosi ingatlanmutyi. Azok az ellopott pénzek sehol sem jelennek meg, így látszólag nem is hiányoznak, pedig iszonyat mennyiségű kiesés.

Bobby Newmark 2016.03.17. 16:14:43

@nemecsekerno_007: Kitolták offshore számlákra, te fasz. Szerinted miért kellett meggyilkolni az offshore-osító szakembert amikor éppen elindult a rendőrségre hogy kipakoljon, te baromarcú?!

Peterpapo 2016.03.17. 16:19:45

@nemecsekerno_007:

Még egy uccsó dolog, aztán részemről befejeztem, mert ahogy látom, kár minden szóért:

divany.hu/raktar/2016/03/15/heim_pal/

www.blikk.hu/aktualis/belfold/az-apa-halabol-kifestette-az-orvosok-irodajat-mert-meggyogyitottak-a-kislanyat/6q8svsr

www.borsonline.hu/20160312_egy_egesz_korhazi_osztalyt_felujit_a_halas_apa

Én az ilyenekre gondoltam a 260 milliárdól, te lángész.

Meg arra, hogy van ahol már teát sem tudnak adni a betegeknek. Ezekre azért azt gondolom futná a stadion pénzből.

$pi$ 2016.03.17. 16:21:52

@nemecsekerno_007: Szerintem feleslegesen erőlködsz, egyszerűen magas ez az indexes közönség elsöprő többségének.

A minap volt itt egy pali, méltatlankodott, hogy nem olyan az egészségügy mint a németeknél, pedig ő háromszáz forinttal többet, havi hétezer forintot befizet minden hónapban. Konklúzió: csak az lehet, hogy az orbán ellopja.

Évek óta mantrázzák ötezren csak itt az indexen, de eddig még egy sem volt képes számokat mondani... vagyis dehogynem, százalékokat. "Ellopnak 80%-ot, 90%-ot." Mikor megkérdezed, hogy minek a 90%-át, akkor azt nem tudják, csak a 90%-ot, mert azt "megsaccolták".

Halvány gőzük nincs mennyi a költségvetés bevétele, mennyi a kiadás, de azt tudják, hogy a nagy része focira megy el meg korrupcióra, mert azt mondták nekik. :(

Ja, és mindegyik "rengeteg" adót fizet, mert szörnyen pazarló az állam. A legtöbbjük úgy két- háromszáz dollárt havonta. :(

$pi$ 2016.03.17. 16:24:11

@Peterpapo: "Én az ilyenekre gondoltam a 260 milliárdól, te lángész."

A kórház kifestésére akarod pazarolni a pénzt, amikor nincsenek lélegeztetőgépek? A közmunkások meg 60000 forintból éljenek meg? Gyerekek éheznek?!

Látod lehet ezt csinálni, bármire ad ki az állam pénzt lehet találni valami hangzatos dolgot amire valaki szerint többet kellene költeni.

s 2016.03.17. 16:48:53

@$pi$: Seggfej, ne akard megtudni, hogy mennyi adót fizetek. Most csináltam meg az adóbevallásomat, mert nem volt kedvem a négy szabad nap egyikén sem az orbán szófosását hallgatni. Hát azt hittem bazdmeg, hogy legurulok a székről. Tudtam, hogy nem kevés, de ezzel így szembe nézni sokkoló élmény volt. Meg a járulékok. Plusz amit a munkahelyem fizet, arról elvileg én már nem is tudok, pedig tudok. Az én bruttóm az már egy letarolt összeg.
Elmegy mindenki a buzi kurva rohadt anyja vérvörös picsájába, bazdmeg. Ebből éppen lehetne itt eü. meg oktatás, meg még nyugdíj is talán. Azt meg nem mondhatod a népeknek, akiket azzal kábítottál hogy lesz nyugdíjuk miközben építgették a szocializmust, hogy húzzanak el a retkes faszba, nincs pénz. Amit orbán apátok most is énekel. Nem kell manyup megtakarítás. Kicsengessük. Fussa rája. MIBŐL, BAZDMEG? Azt sem tudja kifizetni, amit most kellene. Ez a szerencsétlen balfasz ökör. Ti meg elhisztek neki mindent, idióta barmok.

s 2016.03.17. 16:55:21

@$pi$: lézerjani, habonyárpi, szíjjártópetike, rogántónió és még sorolhatnám vég nélkül. semjézsótika. Szerinted ezek a figurák értékarányosan kapják a juttatásaikat?
Az orbán egész hegyvonulatokat lop el. A fura szemű matolcsy azt hiszi, hogy ami pénzt lát, az már mind az övé. Pedig sokat lát, mert olyan helyre ment dolgozni, ahol sok van. De nem az övé. Sok, de nem az övé. Egy ízzó piszkavasnak a végbelébe csúsztatásával ezt majd el fogják neki egyszer világosan magyarázni. Érted, gyurika? Sok bazdmeg, de nem a tied.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁAaaaaaaaaAAAAAAAAÁÁÁuuuuuuUUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAÁÁÁÁÁ.

Ez már a válasza lenne.

Bobby Newmark 2016.03.17. 16:57:16

@$pi$: Nem az a lényeg, hogy mire lehetne többet költeni, hanem hogy mire kellene _kevesebbet_, és hogy mit kellené még átláthatóbbá tenni, hogy ne _lehessen_ ellopni.

De ez már magas a hozzád hasonló barnaorrúaknak.

Egyébként meg pont leszarom, hogy az okosba' megoldás után mit mutatnak a számok. Gyurcsányék is kibaszott ügyesen megoldották, hogy ne látsszanak a "trükkök százai", ők azt az egyet baszták csak el, hogy ez kiderült.
Ebből a Fidesz kurvasokat tanult, és most már úgy intézik a dolgokat, hogy esélyed se legyen belelátni a számokba, és nagyon figyelnek arra, hogy nehogy elszólják magukat.
Egy kibaszott ostoba gyökér vagy, ha ezt még csak észre sem veszed.

Külön véreres lófasz a seggedbe, hogy erről dokumentumokat vársz tőlünk, mikor ha lenne, akkor nem egy elbaszott blog kommentjei közt lenne erről szó, hanem egy bíróságon.
Éppen a mai napon tüntetett el a rendőrség egy adag bizonyítékot Rogán ellen, meg titkosítják a Magyar Nemzeti Kibaszott Bank működését. Vagy amikor egy-egy nagyobb mutyit titkosítanak félmillió évre, mint Paksot, az olajügyeket, az ügynökaktákat?
De mondok még jobbat, a szájbakúrt Gyurcsány kormányból sem sikerült senkit semmivel megfognia a Fidesznek, mert már az MSZP is kurvára ügyelt arra, hogy ugyanígy eltüntessen mindent.
Hogy a jó kurvaéletbe vársz így számokat, te gyökér?

s 2016.03.17. 16:57:21

@nemecsekerno_007: "Vagyis járni jár, csak nem jut."

Erre a standard válasz az, hogy egy csákánnyal addig verem az illető fejét egy betonlapon, ameddig szét nem mállik. A betonlap.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 17:01:35

@$pi$: Én eközben melózok azért :) Csak néha írkálok, hátha felfogják mennyi az annyi. Gondolkoztam rajta, hogy csinálok egy átfogó infografikát az egész költségvetésről, de az rohadt sok munka és a KSH adatok nincsenek ingyen.
Meg amúgy a tisztelt újságíróknak az oknyomozás valami ilyesmi lenne.
Mert egyébként borzasztó sötétség van, csak azt látják, hogy "dehát én fizetek adót" azt már nem, hogy azt is az államtól kapták néhány nappal korábban :) Mindegy :)

2016.03.17. 17:02:58

@s: Látod a bankossal nem kellett volna ölre menni, mert amúgy a nézeteitek, a célotok és még a korotok is kb ugyan az.:)

nemecsekerno_007 2016.03.17. 17:05:39

@s: "Erre a standard válasz az, hogy egy csákánnyal addig verem az illető fejét egy betonlapon, ameddig szét nem mállik..."

Igen, ezt úgy hívják, hogy bolsevizmus.

De mondok cizelláltabbat:

"Az a baj a szocializmussal, hogy egyszer kifogyunk mások pénzéből." Margaret Teacher

$pi$ 2016.03.17. 17:41:17

@nemecsekerno_007: "Meg amúgy a tisztelt újságíróknak az oknyomozás valami ilyesmi lenne."

Hát ja, de sokkal könnyebb megkeresni a pénzt valami hangzatos marhasággal mint leírni az igazat. :(

"dehát én fizetek adót"
Saját maguk által befizetett adóval meg a közösből kapott pénzzel sincsenek tisztában. Sokak családi pótlékot kapnak, iskolába/ovódába jár a gyerekük, adókedvezményt kapnak, aztán a végén kiderül, hogy alaposan mínuszba vannak, mégis méltatlankodnak, hogy miért kell ilyen sokat fizetniük.

Persze vannak olyanok is, akik tényleg sokat fizetnek, sokkal kevesebb jut nekik mint amennyit befizetnek és persze valamilyen szinten jogosan méltatlankodnak, de mindig az a leghangosabb, akik keveset keresnek és keveset is adóznak.

@Bobby Newmark: "Nem az a lényeg, hogy mire lehetne többet költeni, hanem hogy mire kellene _kevesebbet_"

Ez aztán az elmés kifogás. Tehát te beszélhetsz, mert azt mondtad, hogy mire kell kevesebbet költeni, nekem meg kuss, mert arról nem lehet beszélni, hogy mire kell többet költeni.

Azért szerintem ne ilyen érvek alapján legyen már eldöntve a költségvetés jó?

s 2016.03.17. 17:51:49

@Diorella Queen: Nem mentem ölre senkivel. Az pedig ne tévesszen meg, hogy ha valamiben egyezik a véleményem az övével, akkor ez más ügyre is vonatkozik.
Ha jól emlékszem, akkor vele a devizahitelezés következményeiben és annak kezelésében nem értettem egyet. A többi ügyre ez nem vonatkozik. Nem követem a megnyilvánulásait, nem ismerem a véleményét minden kérdésben. Ha az mnb viselt dolgait a közpénzzel való gyalázatos visszaélésnek tekinti, az külön szerencse, mert én is annak tekintem, mivel az is. És akkor tarsolycsabiról még egy szót sem ejtettünk, aki az mnb hathatós kussolása mellett árulhatott nem létező kötvényeket bőven az engedélyezhető mennyiség felett (kb. 160 milliárd) és a világbajnok buktát a beva volt kénytelen kifizetni a károsultaknak, amit pedig a tisztességes befektetők és pénzpiaci szereplők védelmére hoztak létre a transzparensen működő pénzintézetek. Tehát nem azon lepődnék meg, ha egyszer csak fő hír lenne, hogy tarsolycsabit élve bebtonozták egy épülő irodaház alapzatába. Folyamatosan meg vagyok lepve, hogy nem ezt olvasom.

s 2016.03.17. 17:55:58

@nemecsekerno_007: Nem. Az a bolsevizmus, hogy eltakarítasz 3000 milliárd nyugdíjmegtakarítást. Aztán bekonferálod, hogy nincs nyugdíj.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 18:20:04

@s: És a hitelek amiket fel kellett venni, hogy betömjék a nyugdíjkassza hiányát ami a manyup miatt volt arra mit reagálsz?

A "járni jár, csak nem jut" sztori sokkal régebbre nyúlik vissza mint a Fidesz Manyup lenyűlása. Így építettük fel a rendszert, ami folyamatosan újratermeli a hiányt. Az EÜ pontosan ugyanez.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 18:22:29

@$pi$: "Persze vannak olyanok is, akik tényleg sokat fizetnek, sokkal kevesebb jut nekik mint amennyit befizetnek..."

De ezek közül senki sem akarja visszaállítani a korábbi rendszert. Ahol még többet szedett el az állam és az egészségügy se volt sokkal jobb. És még szopatta is a NAV az embert. Ezért jogos az amit sokan mondanak, hogy nincs alternatíva.

s 2016.03.17. 18:33:09

@nemecsekerno_007: "És a hitelek amiket fel kellett venni, hogy betömjék a nyugdíjkassza hiányát ami a manyup miatt volt arra mit reagálsz?"

Azt, hogy a pénzt egyszer elő kell teremteni. Ha most nem, - márpedig nem, mert orbán nem foglalkozik ezzel - akkor majd később, amikor a takarékoskodni próbáló korosztály nyugdíjba menne. Ez már nem orbán gondja lesz, mert addigra ő gennyesre lopta magát és koktélokat szürcsöl Balin. Ez az akkori kormányzat gondja lesz, de ő is szarik majd rá, mert azt mondja, hogy azt a faszszopót végül is ti szavaztátok meg. Tehát legvégül majd a te problémád lesz. Most ne gyere azzal, hogy te teszel félre, nem lesz gond. Lesz. Ugyanis azt a pénz az a későbbi kormány EL FOGJA VENNI TŐLED ERŐSVEL. Tudod miért? Egyfelől már volt rá precedens, ez fontos. A másik, hogy lesznek nálad szarabbul állók, akik konkrétan éhezni fognak. Egy kormány pedig nem fogja bevállalni azt, hogy szociális katasztrófa következzen be a ma feketén, okosba' foglalkoztatottak és közmunkások nulla megtakarításai miatt. Tehát szopni fogsz. Viszont te legalább megszavaztad, ennyi vigaszod lehet. Gondold el, én még csak meg sem szavaztam és nekem is pont ez nézne ki. Persze a terv már megvan, hogy jövök ki ebből jól. Tehát ti fogtok szopni, mert buták vagytok és meg is érdemlitek.

nemecsekerno_007 2016.03.17. 18:40:49

@s: "Azt, hogy a pénzt egyszer elő kell teremteni..."

Kell?!!! Hát itt viszik. Akkor lépek én innen. Akkor már csak a nyugdíjasok meg a köztisztviselők maradnak és eszik a galambokat, meg egymást. Akkor lássanak pénzt ha én adok nekik, hogy klasszikust idézzek.

"Ugyanis azt a pénz az a későbbi kormány EL FOGJA VENNI TŐLED ERŐSVEL..."

Muhahahahaha. Persze. Majd nyílván elveszi mondjuk az osztrák biztosítónál lévő számlámat v. a paypal-ról mi?! Ha ez mégis megvalósulna akkor tényleg lépni kell innen.

Peterpapo 2016.03.17. 22:27:38

@$pi$:

Ha neked a gyermekéhezés, mély szegénység, a kórházak és az egészségügy katasztrofális állapota, az oktatás mélyrepülése csak hangzatos dolgok, akkor elég nagy baj lehet a fejedben.

s 2016.03.17. 22:48:56

@nemecsekerno_007: "Akkor már csak a nyugdíjasok meg a köztisztviselők maradnak"

Azok a te öreganyád is, a te nyugalmazott tanáraid is, továbbá a te orvosaid is. Nem sétálhatsz ki a képletből, amikor szükségük lenne rád, mert ők sem sétáltak ki, amikor neked volt szükséged rájuk, mert egy fiatal pöcs voltál. Felneveltek, zabálni adtak és gyógyítottak. Itt akinek menni kell, az a lótolvaj suttyó szardarab orbán és bandája, akik miatt ez az egész faszszopás van. Nem gazdálkodnak jól, minden mozdíthatót ellopnak maguknak, végül a szarban hagyják az egész országot. Az a kibaszott 3000 milliárd hol a kurva anyjában van? Mert nyugdíjként már nem jön szóba, de az államadósság is nagyjából ott van, mint előtte volt. Rohadtak volna meg ezek a kurva kibaszott anyjuk mocskos picsájában, de kivágták őket onnan, hogy baszódna rájuk a csillagos ég.

"Majd nyílván elveszi mondjuk az osztrák biztosítónál lévő számlámat"
Simán. Ha megtartod a magyar állampolgárságodat, akkor simán. Ugyanis a pénzintézetek kötelesek kiadni minden kibaszott adatodat, rossz esetben (minden eset rossz) még a pénzedet is hazautalják. Csak pislogsz majd. Az én tervem alapvetően más. Lenyomozhatatlan és bizonyíthatatlan. Semmi köze egy szájbabaszott pénzintézethez sem, pont ezért.

Bobby Newmark 2016.03.18. 10:51:23

@$pi$: Értem, tehát nyugodtan szórjuk a pénzt tökfelesleges hülyeségekre, meg lopjanak a politikusok annyit amennyit akarnak, nehogy véletlenül azokra a szolgáltatásokra is jusson pénz, amiért eleve ezt a kibaszott államot tartjuk és az adót fizetjük.

Jó, oké, rendben. Roppantul korrekt és gerinces hozzáállás ez.

Bobby Newmark 2016.03.18. 10:53:33

@s: Egyrészt valóban, nem ártana némi kis antidemokratikus politikusakasztás.

Viszont a külföldi munkavállalás kurvára nem "kisétálás a képletből". Nagyon sokan küldenek haza pénzt.

monddazigazatmar 2016.03.18. 10:59:05

@s: " Ez már nem orbán gondja lesz, mert addigra ő gennyesre lopta magát és koktélokat szürcsöl Balin."
Olvasgatlak itt téged, jó nagy balfasz vagy, aki semmihez sem ért.
De ez, ez a mondat megragadott.
Te tényleg úgy képzeled el a világot, hogy mondjuk Orbán vagy Putyin majd 10 év múlva Balin koktélozik?
Tehát azért "lop el ezercsilliárdokat" (amire persze semmi bizonyíték, de fennen hangoztatjátok folyamatosan) hogy Balin koktélozzon?
Tényleg érdekel a proli kis világképed. Mesélj, mi értelme offshore számlán tartani a pénzt? Hogy úgy járj mint ciprus?

Bobby Newmark 2016.03.18. 11:23:14

@monddazigazatmar: Jellemzően Dél-Amerikába szoktak menekülni a bukott diktátorok.

És tényleg nem tudod mire jó az offshore-számla? És így akarod osztani az észt?

s 2016.03.18. 12:01:14

@Bobby Newmark: Azt a pénzt apunak, anyunak és az estleg itt maradt feleségnek, gyereknek küldik. Nem pedig a furcsa nézésű matolcsynak. Továbbá nem az itteni eü. és oktatás részére. Annak csak felhasználói vannak, befizetői nem nagyon. Ami meg esetleg menne oda, azt ellopja valami faszkirály. Kb. ezért tartunk itt.

s 2016.03.18. 12:05:57

@monddazigazatmar: Balfasz a te tripperes, folyós picsájú fogatlan ribanc kurva rohadt anyád. Érdekel a többi is?

s 2016.03.18. 12:19:32

@monddazigazatmar: Akkor mondom, te értelmi sérült faszökör.
Tehát, putyinnak valószínűleg nem kell távoznia Ororszországból, mert rendesen megrendszabályozza az ottaniakat. Ebbe beletartozik az, hogy simán megöleti azokat, akik számára kellemetlen információkat akarnak megszellőztetni. Ha valami véletlen folytán mégis le kellene lépnie, akkor simán megteheti, mert akkora vagyonnal, ami neki van bárhova mehet, fogadhat testőröket, stb.
A fasz orbánodnak ekkora hatalma az eu-n belül sosem lesz. Lesz neki valamennyi, de közel sem ekkora. Tehát neki majdnem biztosan el kell húznia innen a retek gecibe, nagyjából úgy, mint a gázóra megfékező lakodalmas lajosnak. Itt nem lenne biztonságban, ezt ő is tudja, mi is tudjuk. A legjobb, ha elad minden szart, amit összeharácsolt és távozik egy sötét éjjelen. Te majd nem fogsz tudni hova lelépni, mert egy csóró szardarab vagy. Nem lesz más választásod, mint megtagadni a száműzetés keserű osztrigáját zabáló orbán apádat. Tudod honnan fogom tudni? Egy kurva darab embert nem lehet majd sem égen, sem földön találni, aki azzal hencegne, hogy ő orbán híve volt. Mivel ennyi ember nem távozhatott ilyen rövid idő alatt az élők sorából, ezért nem marad más megoldás, minthogy tagadtok, kis buzeráns tetűláda geciszopók.

s 2016.03.18. 12:22:44

@monddazigazatmar: "mi értelme offshore számlán tartani a pénzt?"
Amennyi neked lehet, azt valóban kár. Arra elég egy uborkás üveg. A kisebbik fajtából.

Bobby Newmark 2016.03.18. 13:17:55

@s: Na igen, de azt is megsarcolják 27% áfával amikor elköltődik. Ha meg nem fogyasztásra megy, arra meg vannak speckó adók meg illetékek.

Az meg tökmindegy, mit mire szednek be, úgyis bekerül a nagy húsosfazékba, amiből ha már mindenki körülötte jókorát merített, talán összekaparászható néhány cafat arra is, amire beszedték.

monddazigazatmar 2016.03.18. 13:20:37

@Bobby Newmark: :D Én tudom mi az offshore számla. Te meg nem tudsz olvasni. Tudod mi történt cipruson?

monddazigazatmar 2016.03.18. 13:24:19

@Bobby Newmark: Ja, szerinted Bali Dél-Amerikában van?
Így hirtelen nem ugrik be, sorolj már bukott diktátort aki Dél-Amerikába menekült.

monddazigazatmar 2016.03.18. 13:25:05

@s: :D:D:D:D:
Na, balfaszkodj tovább- Orbán biztosan beszart, hogy a nagy fotelhuszár S vadászik rá.

Bobby Newmark 2016.03.18. 13:31:01

@monddazigazatmar: Hát amilyen kibaszott okosat kérdeztél, abból nem úgy tűnik.

És igen, én tisztában vagyok vele mi történt Cipruson, pontosan ezért baromság, hogy azt sugallod, hogy az megismétlődik, sőt, hogy szükségszerűn megismétlődik.

s 2016.03.18. 14:06:46

@Bobby Newmark: "ha már mindenki körülötte jókorát merített"
Akkor megy a következő kör. Csak azt nem lopják el, amit nem is lehet, de mostanában inkább átírják a törvényt, hogy azt is el lehessen tenni, amit amúgy nem volt szabad.

s 2016.03.18. 14:18:58

@monddazigazatmar: Én? Ugyan már, ne viccelődjél. MAJD TI, BAZDMEG. 2020 után nem kapunk egy cent eu támogatást sem. Nekik nem lesz miért maradni, ti meg rájöttök, hogy ez egy kibaszottul kurva drága szopás volt nektek.

s 2016.03.18. 14:43:27

@nonolet: Mit mondanál, Nagy Fehér Sámán? Hogy az év végi jutalmak januárban jönnek? Hogy volt szja csökkentés 16%-ról 15%-ra? Hogy az állam a saját faszszopóit fizeti a legjobban? (fegyveresek, bürokraták)

2016.03.18. 16:13:54

Az olyan mocskos szájú-bunkókkal nem társalgok, mint te...
(ez is csak kivétel volt)

s 2016.03.18. 17:32:19

@nonolet: Akkor baszodjál bele a buzi kurva anyádba, te pöcs.
süti beállítások módosítása