HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

Fejétől bűzlik a hal - a "konszolidáció" korszakát is hazugságokkal kezdik Orbánék

2012.02.07. 12:05 Hazugságvadász

Régi, s nagyon találó magyar közmondás, hogy "a fejétől bűzlik a hal". Ez ismét bebizonyosodott azokból a kijelentésekből, amelyeket Orbán és Lázár tettek az elmúlt napokban: kiderült, hogy a Fideszen belül ők a hazugságok igazi nagymesterei (ami pedig nem könnyű, hiszen náluk e tekintetben nagy a rivalizálás, nehéz az élre törni.)

Lássuk, miről van szó. Orbán a Le Monde című francia lapnak például a hét végén azt mondta, hogy amikor átvette a hatalmat, az ország a szakadék szélén állt, s ezért kellett nagyon gyors ütemben törvénykezni. De hát ez hazugság! Én magam is bebizonyítottam már egy korábbi blogbejegyzésemben, hogy Bajnaiék konszolidált helyzetet adtak át Orbánéknak. Az ország inkább ma áll a szakadék szélén - s ez éppen a mostani kormánynak, az ő "áldásos", immár lassan kétéves tevékenységének köszönhető.

Ugyanitt Orbán azt állítja, hogy mindig ügyelt a törvények tiszteletben tartására. Hát hülyének néz minket? (Igen, annak...) Visszamenőleges hatályú törvényeket hoztak, s hogy azokat nehogy bármely fórum "elkaszálhassa", megszüntették az Alkotmánybíróság jogkörének jelentős részét, sőt feltöltötték azt saját fideszes seggnyalóikkal. Kirúgták a főbírót, s betették helyére Szájer József fideszes politikus, volt frakcióvezető feleségét, hogy a bíróságok munkáját is befolyásolhassák. Az ügyészség élére pedig ismét Polt Pétert tették, aki oly sikeresen akadályozta meg a Fidesz első kormányának bukása után az Orbánékhoz köthető törvénytelenségek kivizsgálását. S még lehetne sorolni a példákat...

Az eladósodottságról Orbán közölte, hogy a "nemzetgazdaság már közelít a kiúthoz". Mily kár, hogy az EU statisztikai hivatala épp most hétfőn hozta nyilvánosságra legújabb kimutatását, miszerint a tavalyi év 3. negyedévében Magyarországon nőtt legjobban az EU 27 tagországa közül az államadósság aránya. Ha Orbán szerint ez a siker, akkor vajon milyen lehet a kudarc? 

S végül (bár még bőven lenne mit kiemelni) Orbán is, meg Lázár János fideszes frakcióvezető is - ez utóbi a Népszabadságnak adott hétfői interjújában - azt pedzegették, hogy az eddigi rohamtempó után most már jön a konszolidáció időszaka, amikor "több idő lesz az egyeztetésre". Csakhogy - függetlenül attól, hogy van egy alapvető probléma, mégpedig az, hogy Orbánék eddigi munkásságát látva nekik immár egy szavukat sem szabad elhinni - ugyan mi értelme lenne az "egyeztetéseknek" most, amikor minden igazán fontos törvényt már meghoztak, lenyomtak a társadalom és az ellenzék torkán? Amikor már megszereztek minden pozíciót, az összes demokratikus intézményt saját csókosaikkal töltöttek fel, most akarnának hirtelen "demokratának" látszódni? Ki veszi ezt be? Teljesen igaza van az MSZP-nek, amely hétfőn közölte: egy csomó, eddig meghozott törvényt és intézkedést vissza kell vonni ahhoz, hogy ők komolyan vegyék Orbánék hangzatos bejelentését, s leüljenek egyezkedni velük.

Orbánék azonban képtelenek saját hibáik elismerésére: jellemző, hogy Lázár hétfő este Berlinben azt mondta a kormány "legnagyobb hibájának", hogy "túl keveset konzultált európai partnereivel". Nem! Ennél millió még súlyosabb hibát követtek el, a demokrácia szétverésétől a gazdaság tönkretételén át a jogbiztonság megkérdőjeleződéséig, vagy éppen a fideszes "újmagyar beszéd" bevezetéséig (melynek legfőbb jellemzője, hogy semmi sem igaz belőle - lásd például Orbánék közlését a "nyugdíjak megvédéséről". Vagy Lázár berlini kifakadását, hogy "sértés valamennyi magyar számára" az az állítás, miszerint Magyarországon diktatúra épülne. Hát Lázár úr, szokása szerint ismét hazudik: nekem például nem sértés, én is így látom - pedig szintén magyar vagyok...) Ezeket a döntéseket, lépéseket mind fel kéne adniuk ahhoz, hogy bármi hitelük legyen az ellenzék, s az egyre dühösebb lakosság szemében. Erre Orbán és Lázár (és Szijjártó, és Rogán és Matolcsy és még sorolhatnám a Fidesz-KDNP jelenlegi vezető politikusait) képtelen: ezzel az elmúlt majd két év összes lépését kellene megtagadniuk. Úgyhogy nekik menniük kell, s az ország érdekében minél hamarabb: hogy azután jöjjön egy normálisabb garnitúra, megpróbálva eltakarítani az Orbánék hagyta romokat.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán hazugság lázár

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr444074938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása