HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

Zavar támadt az "erőben": Orbánék össze-vissza beszélnek az EU-csúcs eredményeiről

2016.03.20. 10:05 Hazugságvadász

Soha nem volt még ilyen időszerű a népszavazás a menekültek szétosztását szabályozó kvótáról, mint most, a pénteki EU-török csúcs után – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szombaton az MTI-nek.

Hogy miért? Hát Kovács ezt is megmagyarázza. „A megállapodás egyértelművé teszi, hogy az unió vezetői továbbra is a kötelező betelepítésben látják a válság megoldását” – mondja a kormányszóvivőnk szombaton, továbbra is az MTI-nek nyilatkozva.

Ezzel az érveléssel azonban van egy kis probléma: mégpedig az, hogy egy szó sem igaz belőle!

Nézzük, mit mond a pénteki EU-török csúcs után elfogadott brüsszeli egyezmény. (Az MTI által kiadott pénteki anyagból idézek – csak ha Kovács szeretné felfrissíteni tudását…) „A Törökországból való áttelepítéseknél az Európai Unió felhasznál 18 ezer szabad helyet, amelyek egy korábbi áttelepítési terv nyomán maradtak meg, s hasonlóan önkéntes alapon számba vesz egy pótlólagos 54 ezer fős keretet migránsok szétosztására.”

Tehát önkéntes alapon! Érti ezt, Kovács úr? De ha nem értené, idéznék még egy MTI-anyagot, szintén péntekről. Itt egy olyan személy nyilatkozik, akinek szavait Ön valószínűleg soha nem merné megkérdőjelezni – s már csak ezért is igen furcsánik tűnik a kvóta-népszavazás „szükségességéről” szóló szombati halandzsája. Szóval pénteken, az EU-török csúcs után Brüsszelben Orbán Viktor kormányfő kijelentette (figyelem, ismét MTI-s anyag!), hogy „minden egyes, a menekültek áttelepítési rendszerére vonatkozó pontnál külön és hangsúlyosan szerepel az, hogy az abban való részvétel önkéntes. A céljainkat ezzel elértük.”

Szóval kormányszóvivő urunk, nem ártana legalább saját főnökének szavait figyelemmel kísérni. Csak hogy egy dologról ne állítsák azt és annak ellenkezőjét is, mindössze egy nap alatt! Hogy is tartja a mondás? „Könnyebb a hazug embert utólérni, mint a sánta kutyát…”

De menjünk tovább. Március 7-én, a menekültüggyel kapcsolatos, a mostanit megelőző EU-török csúcson a magyar kormányzat a mellét verve, saját hősies kiállását hirdetve közölte, hogy „megvétózta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a török menekülttáborokból Európába történő direkt áttelepítési javaslatot, ezért megszakadt az uniós csúcstalálkozó.” Az MTI kiadta a gyorshírt – más kérdés, hogy másnapra kiderült, természetesen Orbánék hazudtak, szó sem volt magyar vétóról, s persze arról sem, hogy ezért megszakadt volna az uniós csúcstalálkozó. A fenti hírből csak annyi volt igaz, hogy Orbánék ellenezték a menekültek egy részének Törökországból való áttelepítését az EU területére. Mint a március 7-i csúcsértekezlet után tartott brüsszeli sajtóértekezletén Orbán közölte (Kovács úr, figyelem: ismét szó szerinti idézet következik az akkor kiadott MTI-anyagból), „Magyarország élesen ellenzi azt az EU-Törökország megállapodás szövegében szereplő utalást, amely szerint Törökországból embereket kellene behozni Európába. Szlovákiával közösen jogfenntartó nyilatkozatot tett Magyarország, amelyben kimondták, hogy a szöveget nem tudják támogatni.”

Ehhez képest mi történt most pénteken? „Az EU-tagállamok vezetői megállapodtak abban, hogy a görög szigetekről visszaküldött minden egyes szíriai menekültért cserében egy másik szíriait telepítenek át Törökországból az Európai Unióba.” (MTI-hír) Azaz megállapodtak abban, amit másfél héttel korábban Orbán „élesen ellenzett”, amit állítólag „megvétózott” – s ehhez a megállapodáshoz Orbán is a nevét adta, hiszen mind a 28 EU-tagállam vezetőjének jóváhagyására szükség volt az egyezséghez.. S ezek után mit közölt nagy büszkén a most pénteki megegyezés után, brüsszeli sajtóértekezletén? „A magyar diplomácia elérte céljait.” Tényleg, ezt látjuk….

Úgyhogy ezek után sajnos nem lehet mást mondani, mint hogy Orbánék ismét bebizonyították: össze-vissza hazudoznak! S teljesen igaza van Gyurcsánynak, aki szombaton azt követelte, hogy az EU-csúcs ereményei nyomán Orbán vonja vissza a kötelező betelepítési kvótákról szóló népszavazást, hiszen „a közös európai megoldás megszületésével okafogyottá vált az eredetileg is hazug kvótaügyi népszavazás… Orbánnak már nincs mi ellen uszítania és hangulatot keltenie.” A Demokratikus Koalíció közleménye szerint innentől Orbánnak már nem lesz lehetősége arra, hogy a menekültügyi hisztériakeltéssel takarja el kormányzásának kudarcait, az egészségügy és az oktatás összeomlását…

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr518506166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása