HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - szeptember 25., péntek

2015.09.25. 23:07 Hazugságvadász

 

 

ÓRIÁSI HAZUGSÁG, mikor Orbán Viktor a szerdai brüsszeli EU-csúcs után azt nyilatkozta, hogy a hat pontból álló magyar elképzelések közül ötben sikerült dűlőre jutni a rendkívüli csúcstalálkozón. (A kormányfő ehhez azt tette hozzá: arról nem sikerült megállapodni, hogy ha Görögország nem képes megvédeni a határait, akkor azt az Európai Unió közösen tegye meg."Kár, hogy ez a legfontosabb az összes javaslat közül” – közölte.) Szóval Orbán szokás szerint nem mondott igazat: az általa felvetett hat pont többi elemét sem fogadták el az állam- és kormányfők. Mert azt talán elfogadták, hogy új pénzügyi források megteremtése érdekében minden uniós tagállam növelje egy százalékkal uniós befizetését, és csökkentsenek minden kiadást egy százalékkal? Hol van ez a zárónyilatkozatban? (Sehol.) Azt vajon elfogadták, hogy hozzanak létre világkontingenst, azaz a világ többi országa számára is szabjanak meg kvótákat arról, hogy hány menekültet kell befogadniuk? Ez hol van a zárónyilatkozatban? (Ismét csak sehol…) Egyébként Orbán nem lehet olyan hülye, hogy komolyan gondolja, hogy ezeknek a javaslatoknak egyáltalán bármi esélye volt az elfogadásra – úgyhogy ez az egész csak a magyar emberek becsapására irányuló fideszes propaganda. Hiszen gondoljunk bele: minden ország nagyon féltékeny a szuverenitására – ezt épp ő ne tudná, aki szavakban nap mint nap küzd „Magyarország függetlenségéért” a brüsszeli (washingtoni, berlini, stb.) „elnyomók” ellen? Miből gondolta, hogy a görögök, akik legalább olyan büszkék, mint a magyarok, majd elfogadják, hogy külföldről küldjenek hozzájuk katonai alakulatokat a görög határok védelmére? Orbán elfogadná ezt Magyarország esetében? Ugyan már… Vagy a világkvóták: majd épp Magyarország szólítja fel az Egyesült Államokat, vagy Kínát, hogy fogadjanak be ennyi meg ennyi menekültet. Majd a bolha fogja ugráltatni az elefántot! Hát persze….

 

Ennek megfelelően az is IGENCSAK MEGKÉRDŐJELEZHETŐ, hogy Orbán másnap, miután Bécsben tárgyal Faymann osztrák kancellárral, a megbeszélés eredményét úgy próbálta bemesélni a magyar újságíróknak, hogy „Ausztria is tudomásul veszi, hogy a magyar-horvát határon is létre kell hozni egy, a szerb határnál létesítetthez hasonló határrendészeti rendszert a határátlépés európai formáinak biztosítása érdekében.” Érdemes kétkednünk, vajon itt igazat mond-e (nem szokott), hiszen egyrészt az osztrák kancellár nyilatkozatában (amit az Orbánnal való beszélgetés után adott ki) ennek a „jóváhagyásnak” a nyomát sem találjuk. Faymann csak az Európai Unió külső határának biztosítására hozott intézkedéseket nevezte jogszerűnek - márpedig Magyarország és Horvátország határa nem tartozik az EU külső határai közé, hiszen mindkettő EU-tag. Ráadásul Faymann előző nap, még csütörtökön nyomatékosan bírálta a magyar-szerb határszakaszra épített kerítést, amely szerinte ugyan jogilag lehetséges, azonban nyilvánvalóan nem akadályozza meg a menekültek Magyarországra való bejutását. - Mióta szeptember közepén elkészült a kerítés, 60 ezer ember érkezett Magyarországon keresztül Ausztriába - olvasható az osztrák kancellár nyilatkozatában. Akkor ugyan miért helyeselné a magyar-horvát kerítést? Hol van ebben a logika? S magán az EU-csúcson azt közölte Orbánnal a migránsok kapcsán: "ha csak kerítéssel tudjuk őket megállítani, akkor inkább engedjük őket". No szóval akkor miért hazudozik már megint Orbán?

        

A NAP HÜLYESÉGE magyar részről a szlovén határszakaszon elkezdett kerítésépítés. Részben, mert immár úgy tűnik, hogy Orbánéknak minden problémára egy válasz jut az eszükbe: a kerítés. Ami ráadásul nem is hatásos (lásd Faymann előző nyilatkozatát), viszont az egész világban lerombolja Magyarország presztízsét. Ráadásul a lépéssel Orbánék felháborították a szlovén vezetést, az egyetlent (talán a szlovákok mellett), akikkel a szomszédok közül eddig nem rúgták össze a port. (- Szlovéniát meglepte a magyar kerítés a magyar-szlovén határon, amelynek építéséről Magyarország előre nem értesítette Ljubljanát - jelentette ki Bostjan Sefic, a belügyminisztérium államtitkára csütörtökön. Vesna Györkös Znidar belügyminiszter pedig a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy több együttműködést várt volna egy szomszédos országtól.) S végül mindenki felkapta a fejét az egész világban, hisz mind Szlovénia, mind Magyarország a szabad, határellenőrzés nélküli schengeni övezet tagja: már két schengeni tagország között is kerítést épít Magyarország? Ilyen eddig nem volt soha…

 

A NAP KÉPMUTATÁSA, mikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Tanjug szerb hírügynökségnek adott interjúban azt vetette a horvát vezetés szemére, hogy nem regisztrálja a migránsokat, hanem egyszerűen csak elszállítja őket Magyarországra. Miért? Magyarország mit tesz az így érkező menekültekkel? Tán regisztrálja és menekülttáborokba viszi őket? Dehogy: egyszerűen továbbszállítja az osztrák határra. Vagy mit tettek Orbánék a szeptember 15. előtti néhány napban a szerb-magyar határra érkező menekültekkel? Hát ugyanezt: gyorsan vonatra tették őket, s minden regisztráció nélkül elvitték az osztrák határra, csak hogy minél gyorsabban szabaduljanak tőlük. Szóval hogy is van ez, kedves Szijjártó úr?

 

A NAP KÍNOS BUKÁSA Orbánék számára, hogy az EU csütörtökön bejelentette: a nyugat-balkáni migrációs útvonallal kapcsolatos konferenciát október 8-án Luxemburgban tartják. Hogy miért bukás ez? Mert Orbánék a nyáron nagyon lobbiztak, hogy Magyarországon rendezzék meg ezt a tanácskozást (Szijjártó júniusban hivatalosan át is adta a magyar kezdeményezést a többi tagállamnak), sőt, Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség EU-ügyi államtitkára július 24-én azt jelentette be: a 28 uniós tagállam és a csatlakozásra váró országok miniszterei megerősítették, hogy kora ősszel Budapesten konferenciát rendeznek a nyugat-balkáni útvonallal kapcsolatban. Hát ennyit arról, hogy hova süllyedt a magyar kormány befolyása a nemzetközi porondon: vagy Takácsék hazudtak, s nem is kaptak semmilyen ígéretet, vagy az EU-tagok immár nem akarnak Magyarországra jönni…

 

A NAP SZEMÉTSÉGE, hogy a kormányközeli médiában kampány indult a menekülteket önzetlenül segítő Migration Aid szervezet ellen: az M1 híradó, a pestisracok.hu Fidesz-közeli honlap mindenféle hazugságokat összehord róla. Hogy zavarosak a pénzügyeik, „pénzügyi visszaélések gyanújára utalnak egyes Facebook-bejegyzéseik”, hogy Soros György pénzéből működnek, s még azzal is megvádolták őket, hogy (s ez a közpénzből fenntartott M1-en hangzott el) „a Migration Aid nevű csoport szóvivője is értesült arról, hogy önkénteseik találkozhattak olyan migránsokkal, akiknek a Facebook-profilján szerepelt fegyveres fénykép”. Hát ez fantasztikus! Én meg mondjuk azzal vádolom Orbán Viktort, hogy pályafutása során ő is találkozhatott már olyan emberekkel, akiknek Facebook-profilján szerepel fegyveres fénykép! S akkor mi van? Mondjon le? Menjen börtönbe? (Mellesleg a sok gazembersége miatt IGEN.) A Migration Aid önkéntesei, mikor szendvicset adtak az éhező menekülteknek a Keleti pályaudvar előtt, előbb el kellett volna kérniük az illető nevét, s gyorsan ellenőrizni a Facebook-profiljukat, hogy nincs-e rajta fegyveres kép? Ha mi beszédbe elegyedünk valakivel a villamoson, előbb leellenőrizzük az illetőt ily módon? Hát hülyék ezek a kormányzati médiában dolgozó propagandisták? S hogy Soros György pénzéből működne a Migration Aid? Egyrészt ez nem igaz! (Bezzeg Orbánéknak akkor nem volt büdös Soros pénze, mikor a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején még a Fideszt is pénzelte az amerikai üzletember.) Másrészt még ha igaz lenne is, ez miért lenne baj? Hiszen a Migration Aid a kormánytól egy fillért sem kapott a menekültek segítésére – miközben Orbánék tízmilliókat adnak a „hivatalos”, de a menekültáradat sorsának javításában nem sok szerepet vállaló segélyszervezeteknek. A Migration Aid viszont mindent saját tagjai, segítői önzetlen munkájának köszönhet. Hát ezért nagy szemétség, amit a Fidesz-közeli média ismét csak művel….

 

S végül a NAP POFÁRA ESÉSE, hogy úgymond „terrorcselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt” gyanúsítottként hallgatta ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken azt a 39 éves szír férfit, Ahmed H-t, aki ellen már eljárást folytatott - derült ki a rendőrség honlapjára felkerült közleményből. Az illetőt egyrészt azzal vádolják, hogy egyik hangadója volt a múlt szerdai röszkei összecsapásnak a rendőrök és a menekültek között, másrészt hogy a Szövetség a hit terjesztésére elnevezésű iszlám fundamentalista mozgalom tagja, márpedig terrorszervezetek ezt a mozgalmat fedőszervezetként is felhasználják radikálisok célországokba juttatásához – legalábbis a rendőrség szerint. S a férfit úgymond az is gyanússá teszi, hogy kilenc útlevelet találtak nála.

No most vegyük csak sorra. Korábban már megírtam, szégyenletes, hogy Orbánék már a tiltott határátlépőket, a kerítést úgymond megrongálókat is terroristának próbálják beállítani, csak hogy fokozzák a magyarok idegenkedését a menekültektől. Ilyen alapon ezentúl a bolti lopást is át lehet majd minősíteni „terrorizmussá”, s akkor majd hogy büszkélkedhet a magyar rendőrség, hogy hány „terroristát” fog el naponta. Másrészt hangadó lett volna? A férfi ügyvédje szerint ő nem lázított, hanem épp békíteni próbált Röszkén. A nála talált 9 útlevélből 8 a családtagjaié – mert hogy rokonait kísérte volna Németországba. S hogy egy iszlám fundamentalista szervezet tagja lenne? Egy internetes portálon megszólalt az ügyben egy neves magyar iszlámkutató, aki szerint a Szövetség a hit terjesztésére nevű szervezetnek nem sok köze van a terrorizmushoz. Egyébként meg – mint mondta – „a világ legegyszerűbb dolga, hogy valakire valamit ráfogok”….

S az egész röszkei incidens kapcsán érdemes felidézni, milyen információkat hozott nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke épp egy hete a sajtótájékoztatóján. Mint mondta, Röszkénél előre megfontolt szándékkal, brutális módon, tervezetten, "minden bizonnyal a miniszterelnök" utasítására a rendőrök támadtak rá a békés menekültekre, nem pedig fordítva.

         Röszkénél ugyanis szerdán a rendőrség hátrébb vonta a sorfalat, kinyitották a határzárat, hogy később a Magyarországra érkező ünneplő, boldog tömeget minden előzetes figyelmeztetés nélkül megtámadják - mondta Gyurcsány Ferenc, kijelentve, hogy "a megvert szerb tévéstáb", a lengyel köztévé riportere és az ENSZ helyszínen lévő cseh alkalmazottja is hasonló tapasztalatokról számolt be.

         A sajtótájékoztatón bejátszották az Al Jazeera tévécsatorna és a Kettős Mérce blog egy-egy felvételének egy részletét. Az elsőn a narrátor arról beszél, hogy a menekültek ünnepelve lépnek át a kinyitott kapun, miközben angolul azt kiabálják, hogy köszönöm. Elhangzik, hogy ezt követően viszont a rendőrök rájuk támadtak. A másik felvételrészleten egy feltehetően menekült férfi tolmácsolja angolul egy másik menekült szavait, aki szintén a rendőrség támadásáról számol be.

         Gyurcsány Ferenc szerint egy békés ünneplő tömeg érkezett Magyarországra, akik előtt a rendőrség kinyitotta a határzárat, majd amikor a tömeg odaért a rendőrsorfalhoz, az nem szétnyílt, hanem brutális támadást indított.

         A kormány által bemutatott felvételek - mondta - azt követően készültek, hogy a rendőrök visszaszorították a menekülteket a senki földjére, újra bezárják a kapukat és "pár tucat fiatalember" elfogadhatatlan módon erőszakos cselekményeket követ el.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr897831598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása