HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A magyar Münchausen báró újabb csúcsteljesítménye: egyetlen kijelentése sem igaz!

2016.02.23. 10:29 Hazugságvadász


 
Az alábbiakban az MTI egyik hétfői hírét ismertetem, szó szerint: Orbán Viktor parlamenti fellépéséről van szó.

Orbánnál már megszokhattuk, hogy úgy hazudik, mint a vízfolyás. A hétfői felszólalása azonban mégis említést érdemel: az ugyanis még nála is ritka, hogy eljut egy olyan furcsa tudatállapotba, amikor immár genetikailag is képtelen igazat mondani. Az alábbi felszólalásában ugyanis egyetlen állítása sem igaz! Valódi világcsúcs! Hát lássuk!

 

A kormányfő értékelése szerint az ellenzék rendszeresen megtámadja és negatív színben tünteti fel azokat a magyarokat, akik külföldön vállalnak munkát.
Orbán Viktor - miután napirend előtt beszámolt a múlt heti uniós csúcstalálkozóról, majd meghallgatta a frakcióvezetők reakcióját - visszautasította a külföldi munkavállalásra vonatkozó kritikákat, rámutatva: különböző emberek különböző okokból döntenek így és ebbéli jogukat nem helyes elvitatni.
Azt kellene inkább mondani - folytatta, hogy "nagyra becsüljük őket, hogy van bennük bátorság, elszántság meg kraft". Megjegyezte: az érintettek lassan több mint 2 milliárd euró értékben hazaküldik jövedelmük tekintélyes részét. A kormány elismeréssel adózik azoknak, akik kockázatot vállalva Magyarországon kívül is megpróbálnak tenni családjuk boldogulása érdekében - hangsúlyozta a miniszterelnök.

MINDEZ SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG! Az ellenzék ugyanis nem a külföldi munkavállalókat bírálta, éppen ellenkezőleg: Orbánt, aki a brüsszeli EU-csúcson beleegyezett, hogy a külföldi magyar munkavállalók ezentúl az eddiginél hátrányosabb helyzetben legyenek. Az ellenzék soha nem vitatta el a magyarok jogát a külföldi munkavállalásra, éppen ellenkezőleg: szolidáris velük. S egyben sajnálja, hogy Orbán katasztrófális politikája miatt immár több százezren kénytelenek külföldre menekülni, hogy ott találjanak megélhetést – mert Magyarországon ezt már nem tehetik meg. A kormány elismeréssel adózik nekik? Inkább igazi, normális megélhetést biztosító munkahelyeket teremtene, hogy a gyerekeknek ne kelljen külföldre menni. Így ugyanis a szülők, nagyszülők már csak Skype-on láthatják gyerekeiket, unokáikat, a külföldön dolgozók adói nem Magyarországon folynak be (az itthon maradt 9 millió embernek nem is lesz nyugdíja 20-30 év múlva), s a szülőknek nem lesznek itthon gyerekeik, ha idős korukban már betegeskedni kezdenek – nem lesz kire támaszkodniuk!

Orbán Viktor megköszönte a KDNP és a Fidesz támogató hozzászólásait, az MSZP-nek viszont azt javasolta, hogy a brit népszavazás témakörében egyeztessen az európai szocialistákkal is, akik majd elmondják, hogyan kell értelmezni a megállapodást. "Ők nem lesznek ilyen udvariasak a tárgyi tévedésekkel szemben, mint ahogy mi vagyunk" - mondta Tóbiás Józsefnek címezve.

MICSODA KÉPMUTATÁS! Nincs itt semmiféle tárgyi tévedés, az ellenzék nagyon jól látja, hogy Orbán behódolt, s ezzel egyszersmind elárulta a külföldön dolgozó százezrek érdekeit. Hadd idézzem vissza az előző bejegyzésem egyik elemét: a visegrádi négyek február közepén

közös állásfoglalást hoztak, miszerint a britek legfeljebb 4 évig különböztethetik meg hátrányosan a külföldi bevándorlókat, köztük a magyarokat. Már ez is micsoda árulás! De a mostani csúcson Orbán belement, hogy ez hét évre hosszabbodhasson. Ez a tény! Nem az ellenzéknél van a tévedés, hanem Orbán fejében: agya azon részében, amely nála immár mindennapos gyakorlattá teszi a folyamatos hazudozást…


A bevándorlást érintő MSZP-s felvetésekre Orbán Viktor úgy reagált: ha a szocialisták lettek volna kormányon az elmúlt másfél évben, akkor ma több százezer beazonosítatlan, ismeretlen, közvetlen veszélyt jelentő idegen tartózkodna Magyarországon.

SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG. Közismert, hogy a Magyarországra érkezett külföldi menekültek azonnal mentek is tovább Nyugat felé: egy sem akart Magyarországon maradni. Akkor hát hogy tartózkodna Magyarországon több százezer idegen? S hogy ezek ráadásul mind közvetlen veszélyt jelentenének? Minden bevándorló bűnöző? Hol vannak az ezt alátámasztó adatok? Természetesen sehol! Ez csak Orbán aljas hazudozása…

"Ha a szocialisták politikáját fogadta volna meg a magyar kormányzat, akkor Magyarország ugyanolyan mértékig lenne kitéve a terrorveszélynek, mint ahogy Párizs ki volt téve és Magyarországon a nők ugyanúgy ki lennének téve a veszélynek, mint Köln városában voltak szilveszter éjszakáján" - hangoztatta Orbán Viktor.

EZ IS HAZUGSÁG! Először is a demokratikus ellenzék politikája nem az, hogy mind a 170 ezer, tavaly Magyarországra érkezett menekült nálunk maradjon. Ők azt képviselik, amit Merkel kancellár is: nem határkerítésre van szükség, hanem európai összefogásra, közös, egyeztetett menekültpolitikára, hogy aki valóban menekültsátust érdemel, az maradhasson az EU-ban, az országok közt igazságosan elosztva (az EU-döntés alapján Magyarországra nagyjából egy százalék jutna: nem teljesíthetetlen…), a többiek, a gazdasági menekültek pedig menjenek vissza. Magyarország ugyanúgy ki lenne téve a terrorveszélynek, mint Párizs? Ez is micsoda hazugság! Hiszen Párizsban januárban az összes elkövető az ott élő muzulmán közösségből került ki (s nem a bevándorlók közé tartozott), s novemberben is így volt döntő többségüknél. Vagy talán Magyarországon is jelentős hazai muzulmán közösség él, amely ráadásul radikalizálódott? Magyarország is részt vesz légicsapásokkal az Iszlám Állam elleni szíriai és iraki hadjáratban – amit azután a dzsihadisták meg akarnak bosszulni? Ugye hogy nem! Akkor meg miről is beszél Orbán? S hogy a magyar nők ugyanúgy ki lennének téve a veszélynek, mint Köln városában? Először is Köln városában is a zaklatások többségét a már évek, évtizedek óta ott élő muzulmánok követték el, nem a most érkezett bevándorlók. Másrészt meg sajnos a magyar nők sokkal inkább egyes magyar férfiak miatt vannak kitéve a veszélyeknek, mert hogy a zaklatás, a szexuális erőszak ma is létezik Magyarországon, s nem a bevándorlók miatt. Gondoljunk csak a volt fideszes képviselőre, a „kommondoros” Baloghra…

 

Az EU-n belüli szakadást komoly kérdésnek ítélte és azt kérte Tóbiás Józseftől, hogy beszéljen a francia szocialistákkal erről, mert ők az első képviselői ennek a koncepciónak.

ÉN MEG AZT TANÁCSOLOM, hogy Orbán olvassa el nagy haverja, Fico szlovák kormányfő nyilatkozatát, amelyben ő elismeri, sőt üdvözli is a kétsebességes Európa létrejöttét. „A fejlődés egyik sebessége az eurózónáé lesz, ahol mindannyian a nagyobb mértékű integrációt támogatjuk, a nem euróövezeti tagországokat pedig másik sebesség jellemzi majd.” Magyarország hova is tartozik? Hát persze: kívül van az euróövezeten, S mindez amiatt, mert az Orbán-kormány egyre csak halogatja az euróövezetbe való belépést, nyoma sincs nála ennek a törekvésnek. Akkor hát neki köszönhetjük, hogy kimaradunk a fokozottabb integrációból, annak minden tragikus hatásával.


A kormányfő az LMP-s Schiffer Andrásnak azt felelte: a "politikai diszlexiával" nem tud mit kezdeni, a zárónyilatkozatot el kell olvasni, s ha azt valaki nem tudja értelmezni, akkor azon nem tud segíteni.

SAJNOS ORBÁNÉK AZOK, AKIK NEM TUDNAK OLVASNI. VAGY LEGALÁBB ÚGY HAZUDNI, HOGY AZ NE DERÜLJÖN KI AZONNAL. A zárónyilatkozat ugyanis egyértelmű, az van benne, mint amit az ellenzék mond. Részletek az előző napi blogomban…


"Mielőtt a tudással arányban nem álló bátorsággal nyilatkoznak erről", próbálják megérteni, mi van oda leírva - javasolta, kifejtve: világosan rögzítették a szövegekben, hogy Szlovákia és Magyarország folyamatosan ellenzi a 160 ezres kvótát. Ezt Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista elnöke is megerősítette nyilatkozatában - hívta fel a figyelmet.

NEM RÖGZÍTETTÉK VILÁGOSAN. Azt ellenben világosan megírták (s Orbán ezt elfogadta), hogy a korábbi áttelepítési döntéseket, így a 160 ezres kvótát is végre kell hajtani. (Szintén lásd előző napi bejegyzésemet.) Erről ennyit. S miközben Schulz egy későbbi, németországi interjújában valóban kárhoztatta Orbánt, amiért még ezt a minimális, Magyarországra jutó egy százalékos menekültkontingenst sem hajlandó elfogadni (miközben az EU pénze persze kell neki), az EP elnöke egy szót sem szólt arról, hogy az EU-csúcs szövegeiben „világosan rögzítették, hogy Szlovákia és Magyarország folyamatosan ellenzi a 160 ezres kvótát”. Arról pedig pláne nem szólt, hogy az EU-csúcs záródokumentuma felmentést adna Orbánnak a menekültek egy részének befogadása alól…

Orbán végül kitért arra is, hogy a külföldön élő magyarok választójogát nem éri sérelem, ők a pontosan lefektetett szabályok szerint élhetnek szavazati jogukkal.

NO PERSZE! Csakhogy ezeket a „pontosan lefektetett szabályokat” Orbánék hozták, méghozzá szándékosan hátrányos helyzetbe hozva a külföldön dolgozó magyarokat. Míg a romániai magyarok levélben is szavazhatnak, a Glasgowban (Nizzában, Nürnbergben) dolgozó magyaroknak személyesen kell elmenni a nagykövetségre, konzulátusra, pénzt költeni az utazásra, órákat sorban állni, stb. Így azután nem csoda, hogy a romániai magyarok, akiknek pedig nem sok közük van a magyarországi történésekhez, mert nem ők viselik az itteni terheket, tömegesen szavaznak, mert ez nem kerül erőfeszítésbe számukra. Míg a külföldön élő, dolgozó százezreknek Orbánék megpróbálják minden eszközzel elvenni a kedvüket a voksolástól. S hogy miért? Mert a romániai magyarok döntő többségükben a Fideszre adják szavazatukat – míg a külföldre kényszerült magyarok, akik Magyarországon nem találtak megélhetést, valószínűleg nem zárták annyira szívükbe Orbán barátunkat, s a politikáját…

Hát ennyit a mi kormányfőnk folyamatos hazudozásáról.

2016. február 22.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr268412962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása