HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - június 4., csütörtök

2015.06.04. 23:08 Hazugságvadász

A magyarság csak akkor léphet ki a trianoni áldozatszerepből, ha a nemzeti teljesítőképességének kulcsát jelentő nemzeti összetartozását erősíteni tudja a 21. században - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett megemlékezésen Hatvanban csütörtökön.

Nagyon szép gondolat. S még igaz is. Csak az a baj, hogy éppen Kövér szájából igencsak hamisan hangzik, ő ugyanis ennek ellenkezőjét csinálja már évtizedek óta. Hiszen a nemzeti összetartozást mindenekelőtt az erősítené, ha a Fidesz vezetői, s köztük is Kövér nem próbálnák nap mint nap megalázni, földbe döngölni a társadalom másik felét, azt, amely a baloldalt, a demokratikus erőket támogatja. Ha őket is emberszámba vennék, ha az ő véleményüket is beépítenék az új törvényekbe, a kormányzásba. De ennek épp ellenkezője történik. Idézzük csak fel: vajon ki beszélt korábban „csaholó baloldalról” (Kövér – 2013.03.17.), ki mondta, hogy a másik oldalnak „a csalás a vérében van” ((Kövér – 2014. 01.26.) – miközben az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet a 2014-es parlamenti választások után éppen hogy nem a demokratikus oldalról, hanem a Fideszről mondta ki, hogy az általa életbe léptetett választási rendszer nem biztosította a tisztességes voksolás feltételeit. Nem sok kormány „büszkélkedhet” ilyen értékeléssel az Európai Unióban…

Ki mondta, hogy a „magyarországi baloldal továbbra is saját hazájára támad Brüsszelben” (Kövér – 2014.09.19.) – miközben persze ezt a vádat sokkal inkább Orbán kapcsán lehetne emlegetni, aki 2006-ban Strasbourgban azt követelte, hogy az EU ne adjon több pénzt a magyar kormánynak, azaz Magyarországnak. Ki mondta, az ellenzékre utalva, hogy „önmagában az méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselők egyáltalán az Országgyűlésben ülhetnek” (Kövér – 2012.04.02), hogy „amit a polgári oldal felépít, azt a baloldal lerombolja” (Kövér - 2012.12.24.) , vagy hogy a „baloldal néha kifejezetten ellensége az országnak” (Kövér – 2013.06.28.). S akkor Orbánt még nem is idéztük: ő olyan szépeket szokott mondani, hogy „a baloldal, ha csak teheti, ráront saját nemzetére” (2005.07.25.)

No de ne csak a múlttal foglalkozzunk. Hiszen akár az is megtörténhetne, hogy Kövér (Orbán, Lázár, stb.) megváltozott, ma már szégyelli korábbi szavait, s próbál gesztusokat tenni a magyar társadalom velük egyet nem értő tömegei felé. Hogy minden fontosabb kérdésben (vasárnapi boltbezárás, földügyek, paksi atomerőmű, alkotmány, stb.) kikéri a véleményüket, valósággal egymást érik a népszavazások, s ezek eredményei be is épülnek a döntésekbe, az Orbán-kormány tényleg igyekszik minden magyar kormányává válni. Ám ne ábrándozzunk: erről sajnos szó sincs! Sőt, még a szavak szintjén, a másik oldalt rágalmazó kijelentések kapcsán sem változott semmi. Ugyanis Kövér ugyanebben a hatvani beszédben – miután a nemzeti összetartozás fontosságáról papolt – megint elkezdte a baloldalt és a liberálisokat becsmérelni, mondván: ezek a nemzeti, vallási, családi közösségek tudatos meggyengítésén dolgoztak, hogy a magyarság nemzeti tudatosságát felszámolják, s így könnyebben uralhassák az embereket….

Azután a nemzeti összetartozást azzal is erősíteni lehetne, ha a fideszesek legalább néha elismernék, hogy bizony hazudtak. Ez különösen olyankor lenne elvárás, ha ráadásul le is buktak. Ha elszégyellnék magukat a tetteik miatt. Ha elismernék, hogy bizony koránt sincs mindig igazuk, hogy a másik oldal politikája is lehet jó, hasznos. De hát ez sincs így soha. Csak egy példa: ugyanezen a hatvani rendezvényen Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője ismét Gyurcsány Ferencet támadta az Altus-ügy kapcsán, mintha nem bizonyosodott volna be, hogy minden, amit ebben a témában a Fidesz mond, színtiszta hazugság. (Lásd június 2-i bejegyzést.) Szóval ennyit arról, hogy hogyan képzeli a Fidesz a nemzeti összetartozást…

S akkor végezetül lássunk még egy mai témát: Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke reggel a tv-ben azt mondta, hogy tucatnyi charterjárattal küldik vissza nyáron Magyarországra a német, svájci és francia hatóságok azokat a menekülteket, akiket illegális határátlépés után először Magyarországon vettek nyilvántartásba. Emlékeztetett arra, hogy 2012-ben 2500, 2013-ban 18 ezer, 2014-ben 42 ezer, az idén májusig több mint 50 ezer menekült érkezett Magyarországra. Arra hívta fel a figyelmet, már 160-200 ezren lehetnek olyanok, akiket Magyarországnak vissza kellene fogadnia az uniós szabály értelmében. S közölte, idén 14 ezer ilyen határozatot hoztak a német hatóságok a menekültek Magyarországra küldéséről, míg tavaly még csak 800 embert küldtek vissza. Emellett a Fidesz alelnöke végül arról is beszélt, hogy Magyarország az uniótól lényegében - néhány eszközt leszámítva - nem kap támogatást a menekültek ellátásához.

Eddig a Kósa-idézetek. S most lássuk a valóságot. Ami a tucatnyi charterjáratot illeti, várjuk ki a végét, valóban megtörténik-e mindez: tudjuk jól, hogy a fideszesek bejelentéseiben mennyire lehet megbízni. De még ha meg is történne, s a létező legnagyobb repülőgépekkel, a 700 férőhelyes Airbus A380-asokkal hoznák ide az embereket, ez akkor is csak mintegy 8000 ember. Miközben Kósa csak Németországnál 14 ezret, összességében pedig 160-200 ezret emlegetett. A többivel mi van? Ráadásul – mint a 444.hu összeszámolta – a 2012-15 közti összes bevándorló Kósa számait összeadva 112 ezer embert jelent. Akkor hogy jön ki a 160-200 ezer? Vagy csak azért mond a fideszes politikus ilyen nagy, s a valóságtól teljesen elrugaszkodott számot, hogy ijesztgessen minket? Abban bíz, hogy senki sem tud számolni?

S hogy az EU-tól ebben az ügyben nem kapunk segítséget? Szintén a 444.hu számolta ki, hogy az EU-tól a 2007-2011 közötti időszakban 14,5 milliárd forintnyi támogatást kaptunk a menekültügy kezelésére, 2015-ben pedig 3,5 milliárd forint az uniós forrás, míg a magyar forrás csak 481 millió forint. Hát tényleg semmit sem kapunk az EU-tól!!!

Úgyhogy az egész menekültügyben az Orbán-kormány a szokásos formáját hozza: hazudik, hazudik, hazudik. S ezt még olyan, korábban fideszes orgánumok is kezdik észrevenni, mint a Heti Válasz: legújabb számában megírja, hogy a kormány tudatosan összemossa a menekültek/menedékkérők/bevándorlók kategóriáit, feltehetően abban bízva, hogy ha elég gyakran hangzik el a tavalyi 43 ezer menedékkérő kifejezés, akkor valódi egzisztenciális szorongás alakul ki a magyarokban velük szemben. S ehhez immár én teszem hozzá: hát ez undorító módszer, becsapni az embereket, csak hogy néhány szavazót nyerjünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr537518990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása