HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - június 5., péntek

2015.06.05. 23:09 Hazugságvadász

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arra a kérdésre, hogy mi az, amit másképpen csinált volna, azt válaszolta: tízedik éve miniszterelnök, és ha felsorolná az összes hibáját, "itt ülhetnénk még délután is.” De a lényeg, hogy – mint mondta – ők képesek voltak ezeket a hibákat felismerni, s változtatni.

Szép szavak: kár hogy ezúttal sem igazak. Az önkritikát ugyanis csak akkor lehetne komolyan venni, ha Orbánék valóban mindent elismernének, amit elrontottak, s utána az ellenzékkel összefogva ezeket mind-mind megpróbálnák rendbetenni.

Orbán azonban már az első elemnél, az őszinte leltárkészítésnél elbukott: ugyanis mindössze két negatív jelenséget említett meg konkrétan, mégpedig hogy nincs lakossági megtakarítás, illetve hogy kívánnivalót hagy maga után a közbiztonság. Hát akkor segítsünk neki, kiegészítve a listáját még néhány további elemmel, amikkel nagy károkat okozott Magyarországnak.

  • új alkotmány, holott a 2010-es választási kampányban egy szót sem szólt arról, hogy ilyet terveznek. S azután persze az ellenzék, no meg az ellenzékre szavazó tömegek véleményének teljes figyelmen kívül hagyásával dolgozták ki, s fogadtatták el a szöveget – miközben a Horn vezette szocialista-SZDSZ-es kormány annak idején jóval nagyobb többséggel rendelkezett, mint Orbánék, s mégis az akkori ellenzék, így a Fidesz egyetértésétől tette függővé az alkotmányozást, s mikor azt nem kapta meg, lemondott a tervről.
  • a magánnyugdíjpénztári pénzek elvétele. 3000 milliárd forintot vettek el Orbánék, olyan pénzt, amiből 10-20 év múlva a nyugdíjakat fizették volna. Ez az összeg azóta szőrén-szálán eltűnt, s így a következő generációknak jóval kevesebb nyugdíja lesz: megköszönhetjük Orbánnak és társainak, akik felélték a jövőnket.
  • a munkanélküli segély időtartamának lecsökkentése 9-ről 3 hónapra. 3 hónap alatt szinte senki nem tud új munkát találni, így azután rákényszerül, hogy elfogadja a közmunkát, nyomorúságos bérért. Sőt nem ritka, hogy az új rendszerben elbocsátják a munkavállalót, majd visszaveszik közmunkásként – csak épp addigi fizetése feléért, negyedéért. Gratulálunk!
  • Az összes fontos közéleti posztot, még az addig független szervezetek vezetői helyeit is saját csatlósaival, fideszes politikusokkal töltötte be, s ha ehhez az kellett, hát egész intézményeket átszervezett, csak hogy a régi embereket kirúghassa, s saját embereivel válthassa fel. Lásd például a legfelsőbb bíróság elnökének esetét: Baka Andrásnak még évekig tartott volna a mandátuma, így azután Orbán inkább átneveztette a Legfelsőbb Bíróságot Kúriára, csak hogy a régi elnököt eltávolíthassa, s saját emberét helyezhesse oda. Így persze senki nem mer szólni, nincs semmiféle intézményi fék, ami visszatartaná Orbánékat a sok téves döntéstől, hibától.

S még lehetne sorolni tovább, oldalakon keresztül. Ami a lényeg: Orbán kormányzása alatt a demokratikus rendszert komoly károk érték, miközben az emberek óriási része elszegényedett, s Magyarország is mind jobban lemarad – nem csak a nyugati országokhoz, hanem immár a korábban „lesajnált” regionális riválisokhoz, a csehekhez, szlovákokhoz, lengyelekhez képest is. Úgyhogy amikor a most pénteki interjúban egy szót sem ejt minderről, az bizony azt mutatja: az újsüttetű önkritika bizony csak mellébeszélés. De hát ezt mindig is tudtuk: hiszen mit mondott Orbán korábban? „Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem amit teszek…”

 

Ugyanebben az interjúban Orbán részletesen beszélt a bevándorlás kérdéséről – sőt, ezt a témát a környezete olyan fontosnak tarthatta, hogy az MTI-vel a reggeli anyag után délben kiadattak egy újat, ami ugyanazt ismertette, csak még részletesebben… Ez ám a jól működő kormányzati propagandagépezet!

Szóval Orbán a fideszesek által hetek óta hangoztatott dolgokat ismételgette – nem is térnék ki rá részletesebben, az elmúlt napok bejegyzéseiben már cáfoltam ezeket. Pénteki közléseiből így csak két elemet idézek fel. Egyrészt azt mondta, hogy akik Szerbián át érkeznek Magyarországra, azok már nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók, hiszen Szerbiában nem üldözik őket. Orbán szerint a menekültek, akik valóban életüket féltve jönnek Szíriából, vagy Irakból, először Görögországban lépnek az EU területére – azaz a görögöknek kellene ezt a problémát megoldaniuk. (Orbán szóhasználatával: „mindenkinek a saját határait kell megvédenie”.) Szép kis gondolat! Akkor hát az EU-n belül Orbán szerint nincs szolidaritás, a bajba került másik tagállamon nem kell segíteni, oldja meg ő maga, ránk ne számítson! Még szerencse, hogy az EU többi tagállama Magyarországgal kapcsolatban nem ezt az elvet alkalmazza, mert akkor nem kapnánk semmilyen EU-támogatást, leállnának a magyarországi fejlesztések (hiszen ezeket szinte teljesen EU-pénzből finanszírozzák), nem mehetnének ki a jobb életet kereső magyarok százezrei Ausztriába, Németországba, vagy Nagy-Britanniába dolgozni, s így tovább.

S a másik elem: Orbán pénteken megbeszélést folytatott Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfővel, az arab világ egyik legvéreskezűbb diktátorával (van úgy, hogy rendszere egyetlen nap alatt több száz embert ítél halálra), aki a törvényesen megválasztott elnök megbuktatásával, puccsal jutott hatalomra. Az egy dolog, hogy Orbán (hasonlóan ahhoz, amikor Putyin orosz elnök látogatott néhány hónapja Budapestre) szinte hétrét görnyedve fogadta vendégét, például úgy hajbókolva, hogy „egy különleges ország különleges vezetőjét fogadjuk”, s „mi nem ódzkodunk az olyan vezetőktől, akik katonaemberek” – Szíszi ugyanis tábornokként puccsolta meg saját elnökét, akit időközben szintén halálra ítéltek. De az már tényleg furcsa, hogy Orbán, aki újabban éjjel-nappal a bevándorlók elleni küzdelmet harsogja, az egyiptomi elnök társaságában épp ellenkezőleg, a „kulturális diverzitás” fontosságát hangsúlyozta, azt, hogy ő maga is „hisz abban, hogy a kultúrák sokszínűsége a Jóisten adománya.” Mondja ezt az, aki mostanában másról sem beszél, mint hogy Magyarországot meg kell őrizni a magyaroknak, hogy ide ne jöjjenek más népek lakosai, más kultúrák követői. Azért Orbán időnként elgondolkodhatna, hogy mit hazudozik össze-vissza, hogyan mond ellent egyik szavával a másiknak.

 

S mindezek után már csak egyetlen dolog. Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) pénteken külön sajtóértekezletet tartott Budapesten, hogy elismételje az Altus-ügyben a Fidesz által már sokszor elővezetett (s immár százszorosan megcáfolt – lásd a június 2-i bejegyzést) állításokat. Úgyhogy én csak annyit mondanék: Deutsch kapcsán azért ne feledjük, hogy éppen az ő javaslatára kapott 3 millió forint támogatást hiteltörlesztésre a Paralimpiai Bizottság vezetője, s így a fideszes politikusnak kulcsszerepe van ebben az egész undorító ügyben. Erről tartson sajtótájékoztatót Deutsch. Ez jobban érdekelne. Meg az is, hogy EP-képviselősége, brüsszeli munkája mellett hogy van ideje még a Paralimpiai Bizottság elnökhelyettesi posztját is ellátni, meg az MTK vezetői posztját, s még ki tudja mi mindent. S hogy mindez mennyi pénzbe kerül nekünk, az adófizető magyaroknak!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr337521402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása