HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - június 25., csütörtök

2015.06.26. 10:16 Hazugságvadász

Tapasztalom, hogy a trafikellátók körül lökdösődés alakult ki, ami igazolja, hogy jó üzletről van szó – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a szokásos heti sajtóértekezletén.

Jó üzlet, ez biztos, No de kinek? A korábbi trafikosoknak biztos nem, hiszen a Lázár által korábban „levezényelt” trafikmutyinak köszönhetően ők ezrével vesztették el megélhetésüket, zárhatták be boltjaikat. (Ne feledjük, hogy ment a trafikengedélyek kiosztása: a régi tulajdonosok pályázatait el sem olvasták, miközben a Fideszhez köthető emberek egymás után kapták a trafiknyitási engedélyeket, s a szekszárdi fideszes polgármester nyíltan ki is mondta: az a lényeg, hogy a mi embereink nyerjenek…)

Szóval a régi trafikosoknak ez már nem nagy üzlet. Akkor talán az államnak? Annak sem, hiszen az Orbán-kormányzat olyan cégre bízná a trafikok ellátását, ami mindössze évi 600 millió forintot fizetne ezért (s azt is csak évek múlva: a jövő évben például még csak 100 milliót), miközben az évi haszna elérheti a 16 milliárd forintot. Értjük ügye: odaadunk valakinek 16 milliárdot, s ezért cserébe csak évi 600 milliót kérünk fizetségért. Hol lehet jelentkezni, hogy mi is megkapjuk ezt a lehetőséget? Egy ilyen üzlet minden magyar embert érdekelne…

Szóval kormányunk óriási hülyeséget csinált, hogy ilyen olcsó áron adja át valakinek ezt az üzletet. Még szerencse, hogy lehetőséget kapott a javításra: jelentkezett egy konzorcium, amely évi 600 millió helyett évi 6 milliárdot fizetne be a költségvetésbe (azaz ennyivel kevesebb adót kellene fizetni nekünk, átlagembereknek), ha ő kapja meg a tarfikellátás jogát. S erre mit csinál az Orbán-kormány? Ahelyett, hogy kapva kapna az alkalmon, hogy kijavítsa saját hülyeségét, azonnal elutasította a magasabb árajánlatot. Elutasította. Nem kell neki. Elég a kisebb összeg is, a felajánlott egytizede!!!!!!

Szóval ezek után nagyon kilóg a lóláb! Nem az a lényeg, hogy az állam, azaz a magyar adófizetők jól járjanak, hanem hogy egy konkrét cég, egy érdekcsoport tovább gazdagodjon Orbánék jóvoltából. S ha megnézzük, hogy ki is lett a győztes, akkor már nem is kell tovább kutatnunk: ez az állítás 100 százalékban beizonyosodott. A zsíros üzletet ugyanis a pécsi dohánygyár, a BAT, valamint a magyar Continental egyik leányvállalata, a Tabán Trafik kettőse kapta. Márpedig a Continental első embere a Lázárhoz igencsak közel álló Sánta János: ő annyira közeli „barát”, hogy az ő számítógépén íródott a Lázár által kidolgozott (s mint az előbbiekben már írtam: régi trafikosok ezreit tönkretevő, de az új, fideszes „csókosokat” helyzetbe hozó) trafiktörvény, s azt így küldték ki Brüsszelbe egyeztetésre. Szóval a lényeg az: az állam már megint átszervez valamit, ami eddig működött, s az új rendszer egyetlen szempontja, hogy egy fideszes oligarcha gazdagodhasson belőle – még akkor is, ha ezáltal az állam rosszul jár. Sőt: nehogy bárki is beleköthessen az ügyletbe, Orbán egy rendeletével nemzetstratégiai fontosságúvá minősítette az új trafikellátó létrehozását. Nemzetstratégiai fontosságú a trafikok dohánnyal való ellátása. Hát persze….

S ezek után már csak egy kérdés marad. Vajon miért pont ez a Fidesz-közeli (még pontosabban Lázár-közeli) üzletember kapja ezt a gazdagodási lehetőséget? Mit várnak el tőle cserében Orbánék? Hogy is mondták A tanúban? „Egyszer még kérni fogunk magától valamit, Pelikán elvtárs…”

Nos, Sánta már meg is kezdte a „törlesztést”. Szintén ezen a héten érkezett a hír, hogy a dohányipari nagyvállalkozó, aki eddig nem sok érdeklődést mutatott a média világa iránt, most hirtelen megvette a Napi Gazdaság című lap 49 százalékos tulajdonrészét. S mi a Napi Gazdaság? Az új kormánylap, amivel Orbánék az elvesztett Simicska-médiabirodalmat próbálják pótolni. Azaz Sánta kap egy hatalmas üzletet, s az így szerzett nyereség egy részét máris visszaadja, hogy segítsen az új kormánylap megerősítésében.

Így zajlik az élet az Orbán-féle Magyarországon 2015 nyarán….

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr927574410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása