HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - július 21.

2015.07.21. 23:11 Hazugságvadász

Szabadság után, újra Magyarországon.... Lássuk, változott-e valamit az elmúlt időben a Fidesz, lehet-e már bízni politikusainak igazmondásában?

 

Múlt hét szombaton Szegeden bevándorlónak vélt barátja miatt brutálisan megvertek egy fiatal nőt. Az együtt sétáló párra négyen támadtak, s egyikőjük, egy fekete ruhás, kopasz fiatal azt üvöltözte, hogy a félvér fiú takarodjon haza Magyarországról. A fiú barátnője próbált közbelépni, s elmagyarázni, hogy a barátja itt született, azóta is itt él, s magyar állampolgár. Ez a támadókat nem hatotta meg, sőt a lányt is verni kezdték: ő kapta az ütések többségét, s arccsontja eltört, szája felrepedt, meg kellett műteni.

Nem nehéz összefüggést találni a Fidesz-kormányzat idegenellenes kampánya és a történtek között: Orbánék szítják az idegenellenességet már hónapok óta, a „nemzeti konzultációnak” álcázott, a valóságban uszító és demagóg kérdésekkel, a határkerítés megépítésének bejelentésével, a plakátkampánnyal, stb. S íme, az elvetett mag beérett: immár rátámadnak az utcán emberekre, csak azért, mert más a bőrszínük. Ám a Fidesz persze nem vállalja a felelősséget: Tuzson Bence, a párt egyik szóvivője kedden az M1 műsorában azzal rázta le a vádat, hogy „az ország problémáját nem lehet összekeverni egy bűncselekménnyel”. Azaz ne általánosítsunk, egy egyedi eset alapján ne keltsünk feszültséget!

No persze. Pechjükre azonban még sokan vagyunk Magyarországon, akik emlékszünk egy másik, hasonló esetre, amikor a Fideszt egyáltalán nem feszélyezte az előbbi logika: épp ők voltak, akik általánosítani próbáltak egy egyedi esetből, csak hogy minél nagyobbat üthessenek az akkori kormányon. Mert hogy akkor a szocialisták álltak az ország élén, s ellenük a fideszes logika szerint minden eszköz megengedhető volt.

Szóval 2007 áprilisában rosszul lett egy férfi Hódmezővásárhely közelében. A mentő bevitte a hódmezővásárhelyi kórházba, ahonnan az ügyeletes orvos továbbküldte Szentesre. Útközben ismét rosszul lett, s meghalt. Az esetet a Fidesz felkapta, ugyanis épp akkortájt vezették be Gyurcsányék az egészségügyi reformot. Ez utóbbi célja a gyógyítás jobbá tétele, a feltételek javítása volt – a Fidesz viszont folyamatosan támadta, mert hisz a „szocikat ütni kell mindenütt, ahol csak lehet..” Láthatjuk, a fideszes ellenkezés nyomán hol tart most a magyar egészségügy: köszönjük meg a Fidesznek, hogy már jóformán nincs orvos, ápolónő, s a kórházak, kórtermek állapota tragikus…

Tehát a férfi halálát Orbánék a szocialista kormány elleni támadásra használták ki: Lázár János (akkoriban Hódmezővásárhely fideszes polgármestere) egyenesen az egészségügyi reform első áldozatának nevezte a 67 éves férfit. Mintha az egészségügyi reform (vagy egyenesen Gyurcsány) tehetne a haláláról.

Persze a vizsgálat kimutatta, hogy a reformnak ehhez semmi köze, hogy a hódmezővásárhelyi kórházi orvost az új szabályok sem kötelezték a beteg továbbküldésére Szentesre. Egyéni hibáról, az orvos hibájáról van szó, aki az ügyészség szerint a betegnél a minimálisan előírt vizsgálatokat sem végezte el, s a beteg tényleges állapotának ismerete nélkül döntött a Szentesre való továbbszállítás mellett. A bíróság 2011 novemberében a doktornőt el is ítélte 150 ezer Ft pénzbüntetésre foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. De Lázár - micsoda egy "jellemóriás"! -, s a Fidesz többi vezetője persze nem kért bocsánatot, nem követte meg Gyurcsányt, s a szocialista kormányzat egészségügyi illetékeseit.

Hát ennyit arról, hogy a Fidesz ismét csak mennyire mond igazat…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr477645752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása