HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - július 22., szerda

2015.07.23. 11:29 Hazugságvadász

Ha a baloldalon múlik, ma nincs nyugdíj – ezzel a hangzatos címmel adott ki közleményt szerdán a Fidesz.

Merthogy szerintük a Gyurcsány-Bajnai kormányok veszélybe sodorták a nyugdíjrendszert, ezek a kabinetek az emberek nyugdíj-megtakarításait külföldi érdekeltségű magánnyugdíjpénztáraknak adták, amelyek elcsalták az emberek nyugdíjjárulékát. S a szocialista kabinetek már csak az IMF-hitelből tudták fizetni a nyugdíjakat- állítja a Fidesz a közleményben.

Sajnálatos módon azonban mindebből egy szó sem igaz – azaz mondhatjuk, a Fidesz hozza a szokásos formáját, az állandó hazudozást. Gyurcsány és Bajnai kabinetjei az emberek nyugdíj-megtakarításait külföldi érdekeltségű magánnyugdíjpénztáraknak adták? De hisz ezt a rendszert, hogy az állami nyugdíj mellett legyen egy magánnyugdíj is, s így az emberek nagyobb biztonsággal számíthassanak majd a megélhetést biztosító nyugdíjra öregkorukban, még a Horn-kormány alatt vezették be, s utána az első Orbán-kormány is fenntartotta. Akkor, 1998 és 2002 között Orbánéknak nem volt vele semmi bajuk? S miért lenne gond, hogy külföldi érdekeltségű? Ez éppen hogy jó! Egy külföldi nagybank valamivel nagyobb garanciát jelent a kifizetésekre, mint egy magyar. Hisz óriási összegek állnak mögötte biztosítékként. Ha ott van a pénzünk, kicsit biztosabban alhatunk, mint ha egy magyar pénzintézetnél - hogy mást ne mondjak, emlékezzünk csak a Questor-ügyre (s persze a fideszes vezetők otteni szerepére...).

Hogy a szocialista kabinetek csak IMF-hitelből tudták fizetni a nyugdíjt? Egyrészt nem igaz: az IMF-hiteleknek nem volt olyan rubrikája, hogy ez a rész csak nyugdíjakra mehet. Másrészt pedig LEGALÁBBB FIZETTÉK! Medgyessy és Gyurcsány alatt vezették be a 13. havi nyugdíjat, ami valóban nagy segítség volt az idős embereknek. S bár a világgazdasági válság miatt ezt meg kellett szüntetni, így is előtte évekig volt ez a pluszjuttatás. A Fidesz vajon most, hogy a világgazdasági válság elmúlt, miért nem vezeti be újra? Ők hogyhogy nem akarnak segíteni az idős embereken. Lehet, hogy ez csak a baloldali kabineteknek volt fontos? Úgy tűnik! A Fidesz csak szövegelni tud!

S hogy a magánnyugdíjpénztárak elcsalták volna az emberek pénzét? Ez színtiszta hazugság, rágalom: ugyan mutassanak már rá valami bizonyítékot!

Mellesleg még egy dolog! Ha van olyan téma, ahol a Fidesz és Orbánék jobban tennék, ha tényleg mélyen hallgatnának, az épp a nyugdíjkérdés! Hiszen hatalomra kerülve szinte az első dolguk az volt, hogy elvették a magánnyugdíjpénztárakban addigra összegyűlt 3 ezer milliárd forintot: ez nagyjából azt jelenti, mintha minden egyes magyar családtól elvettek volna egy-egymillió forintot, amit az öregkorukra tettek félre. Lehet, hogy ezt most még nem tudják: de majd nagyon is megérzik a pénz hiányát, mikor nyugdíjba mennek. Ugyanis Orbánék lépése után a magyarok immár nem számíthatnak semmiféle pótlásra az állami nyugdíj mellett: ez utóbbi pedig egyre kevesebb lesz, hiszen az emberek szerencsére egyre tovább élnek nyugdíjasként, egyre több pénz kell a nyugdíjakra, miközben ma már 500 ezer magyar dolgozik külföldön, s az ő járulékaik ezentúl nem a magyar nyugdíjkasszába futnak be. Azaz a Fidesz-kormány tragikus intézkedései miatt külföldre kényszerülőkre, az ő befizetéseikre már nem számíthatnak azok, akik a következő években, évtizedekben mennek nyugdíjba.

Úgyhogy sose feledjük: a Fidesznek, Orbánéknak köszönhetjük, ha néhány év, vagy évtized múlva, mikor nyugdíjasok leszünk, nyomorognunk kell majd, olyan kevés pénzt kapunk. Köszönjük meg nekik minden egyes nap: főleg akkor, ha saját hazug közleményeikkel ezt még külön eszünkbe is juttatják….

 

Ehhez az orbitális hazugsághoz képest csak apróság, de azért jellemző a Fideszre a következő, szintén szerdai eset: az a nagyképűség, nagyzolás, amivel Szijjártó Péter külügyminiszter montenegrói látogatását beharangozta. A kiadott közlemény szerint Szijjártó szerdán és csütörtökön Montenegróban a NATO-külügyminiszterek találkozóján vesz részt. Értjük ugye? A NATO-külügyminiszterek találkozója: azaz egy olyan rendezvény, ahol az összes NATO-tagállam külügyminiszterei részt vesznek. Azonban gyanús módon a kiadott magyar hírekben csak arról volt szó, hogy Szijjártó mit szövegelt odakint: sehol egy infó a német, vagy a francia, vagy ne adj Isten az amerikai külügyminiszter beszédéről. Úgyhogy kicsit utánanéztem. A NATO-honlapján semmi, még csak meg sem említik a montenegrói eseményt. Furcsa… A nemzetközi médiában semmi: nem hogy a német, francia, amerikai külügyminiszter kijelentéseit nem idézik, de még Szijjártóét sem. Ez még furcsább… Ám szerencsére a román külügyminisztérium végül fellebbentette a fátylat a rejtélyről: a román külügyminiszter, Bogdan Aurescu kezdeményezésére látogatott Montenegróba a román, a lengyel, a horvát és a magyar külügyminiszter, hogy támogassák Montenegró NATO-csatlakozási erőfeszítéseit. Tehát szó sincs „a NATO-külügyminiszterek” tanácskozásáról: esetleg „egyes NATO-külügyminiszterek” látogatásáról. S még csak nem is a legfontosabb tagállamok minisztereiről. Ahogy mondani szokták: micsoda különbség!!!!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr437649070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása