HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A hétvége dobogós hazugságai

2013.05.05. 09:26 Hazugságvadász

Az alábbi 3 közlés sorrendje nem rangsort jelent: nem lehet megítélni, melyik a nagyobb félrevezetés....

1. Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő szombati bejelentései: "Ha Mesterházy Attilán és baloldali csapatán múlna, akkor még nyugdíj sem lenne". Mondja mindezt a Fidesz "nyugdíjvédelmi megbízottja", akinek közreműködésével úgy megvédték a nyugdíjat, hogy a magánnyugdíjpénztári vagyont a kormány elvette, s így erre már nem számíthatnak a jövő nyugdíjasai. A mostani nyugdíjasok meg annak örülhetnek, hogy a világ legnagyobb ÁFÁ-ját Magyarországon szedi az Orbán-kabinet, tavaly itt volt az EU legnagyobb inflációja, s minden úgy megdrágult, hogy ők is egyre kevesebbet tudnak venni pénzükből. Közben az egészségügy romokban, a várólisták sok esetben évekre szólnak - tényleg, a nyugdíjasok megköszönhetik Orbánnak azt a sok jót, amit velük tesz. A nyugdíjasok számára egyébként épp azok voltak a viszonylag jó idők, amikor a szocialisták voltak hatalmon: ha csak néhány évre is (mert a válság miatt ezt el kellett törölni), de akkor valóban pluszpénzt adtak nekik a 13. havi nyugdíj révén! 

Szintén Selmeczi közölte ugyanezen a sajtótájékoztatón: minden olyan közlekedési jegy, ami eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz. Hát ez fantasztikus! Akkor miért is cikkeznek a lapok arról, hogy immár a vonatközlekedésben is megszűnik a nyugdíjasok ingyenes utazási lehetősége? (Egyes buszokon már néhány hónapja bevezették számukra a fizetési kötelezettséget.) Csak nem arról van szó, hogy a jegy ingyenes marad, csak bevezetik a pótjegyet - ami már a 65 év felettiek számára is kötelező, s azért persze immár fizetni kell. Ez olyan, mintha azt mondta volna: a levegővétel eddig is ingyenes volt, ezután is az marad - csak épp minden mást megemelünk, ami az élethez kell, s ezeket az emeléseket persze letagadjuk... Azt azért hozzátenném: az a pech a fideszesek számára, hogy ezekre a hazugságokra csak a hülyék nem jönnek rá...

S hogy a Selmeczi-témát lezárjuk - persze csak a következő megszólalásáig, mert az a Fideszt ismerve bizonyosan újabb dobogós helyet hoz számára - hadd idézzem fel május elsejei sajtótájékoztatóját, miszerint "a baloldal kormányzása alatt a magyar emberek jövedelmük felét a rezsire, a másik felét az adókra költötték." Akkor e 8 év alatt miből éltek? Miből vettek élelmet? Hogy utaztak a buszon? Meztelenül jártak? Szóval a Fidesznek vigyáznia kellene, mert szóvivője lassan olyan szintre süllyed, ahol már tényleg csak közröhejt vált ki!

 

2. Ágh Péter, a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak az elnöke szintén szombaton maffiabaloldalról beszél (mondja ő! Miközben az elmúlt napokban mindenki a maffiakormányt emlegeti a trafikpályázatok kapcsán!) S azt állítja, hogy "az MSZP rendszeresen együttműködött a magyar maffiavezérekkel. Amíg ezeket a kérdéseket nem tisztázzák, nincs erkölcsi alapjuk arra, hogy bárkiről ítéletet mondjanak". (Erkölcsről beszél egy fideszes az azeri baltás gyilkos kiadatása után?) S végül szerinte "forró drót volt az alvilág urai és a szocialisták között, elég volt csengetni a pártból, Portik Tamás és körei készséggel szállították a megrendelt információkat..."

"Forró drót", "elég csak csengetni", "az MSZP rendszeresen együttműködött" - ezek és a többiek olyan erős vádak, hogy nem ártana bizonyítani őket. Mert - kedves fideszes barátunk - ne is haragudjon, Önöknek csak úgy bemondásra már semmit sem hiszünk el, pláne nem a titkosszolgálatokat illetően. Hogy is történt Orbán 1998-as, nagy hangon tett bejelentése, hogy a Fidesz vezetőit az előző, Horn-kormány idején titkosszolgálati eszközökkel megfigyelték? Kiderült, hogy hazugság volt! Lemondott utána Orbán, meg a többi fideszes főnök, bocsánatot kérve, hogy megpróbálták átverni a magyarokat? Persze hogy nem...

Hogy is volt az UD-ügy? Ahol kiderült, hogy Dávid Ibolya akkori MDF-elnököt saját riválisai, azaz szintén jobboldali politikusok egy magán biztonsági céggel akarták megfigyeltetni, lejáratni. Ebből nekik semmi bajuk nem lett, sőt az Orbán-kormány idején jól fizető pozíciókba kerültek, illetve a cég zsíros pénzeket kapott - miközben az áldozatnak, Dávid Ibolyának no meg a korabeli szocialista titkosszolgálati miniszternek kellett bíróságra mennie, csak azért, mert ezt nyilvánosságra hozták. Még szerencse, hogy a bíróság felmentette őket...

S végül épp  Ágh Péter nagyhangú bejelentésének előnapján hozott a bíróság jogerős ítéletet Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatója ügyében, felmentve őt a hivatali visszaélés vádja alól. Miról van szó? A Magyar Nemzet és a Heti Válasz (azaz a Fidesz-körökhöz közelálló két lap) 2011 őszén azt írta, hogy a korábbi kormány idején a titkosszolgálat adatokat gyűjthetett Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról, azaz "Oviról" és "Bajuszról". Ezt a szocialista kormány illetékesei cáfolták, s most a Fővárosi Ítélőtábla is jogerősen felmentette Laborcot.

Ez persze nem zavarta Demeter Ervint, az első Fidesz-kormány titokminiszterét, hogy ugyenezen a napon, pénteken még mindig azt hajtogassa: a volt főigazgatónak "Ovi" és "Bajusz" néven volt telefonbeszélgetéseket és kapcsolatokat elemző dossziéja. De mindezeket az előzményeket látva ugyan miért kellene akár egy szavát is elhinni a fideszeseknek?   

 

3. Orbán Viktor pénteken Portugáliában járt, ahol egy gazdasági fórumon a következő meglepő kijelentéseket tette: "A magyar gazdaságpolitikát sokan bírálják, de annak eredményességét senki sem vitatja". Valamint "2010 októberében nem újítottuk meg az IMF-fel a megállapodást, hanem saját lábra álltunk, s bár akkor azt mondták, hogy ebbe bele fogunk pusztulni, láthatóan elég jó állapotban vagyunk azóta is."

Ezek után csak egy kérdést kellene megválaszolni: Orbán komolyan gondolja mindazt, amit mond (s akkor álomvilágban él), vagy maga is tudja, hogy hazudik? Nem is tudom, melyik a súlyosabb változat... Hiszen a magyar gazdaság eredményessége a béka feneke alá süllyedt, amióta ő van kormányon. A GDP zuhant a tavalyi évben, s az idén is maximum stagnálás, vagy minimális növekedés várható: hogy lesz ebből jólét az embereknek? A beruházások zuhannak, köszönhetően annak, hogy Orbánban külföldön már senki, így az üzletemberek sem bíznak. Hogy lesz ebből több munkahely? Évek óta egyre újabb és újabb megszorításokat vezet be Orbán (persze nem így hívja - de ugyan kit sújt a végén a tranzakciós adó, a bankadó, meg a többi? Csak nem az embereket?) S e megszorításoknak semmi eredménye: az Európai Bizottság épp Orbán bejelentése napján hozta nyilvánosságra, hogy jövőre megint 3 százalék felett lesz a magyar államháztartási hiány, azaz hiába vettek el tőlünk Orbánék több százmilliárd forint pluszadót, még ezt a célt, az Orbán-kormány elsőszámú gazdasági célját sem sikerül elérniük. S arról már ne is beszéljünk, hogy mekkora hülyeség volt Orbánék részéről csak erre, a hiánycsökkentésre koncentrálni, feláldozva a sokkal fontosabb dolgokat, mint például a növekedést.

S az Orbán-út kapcsán lenne még egy kérdés: egyáltalán volt valami értelme a portugáliai látogatásnak? A kérdést indokolja, hogy természetesen nem saját zsebéből fizette az utat, hanem azt már megint mi, az adófizetők finanszíroztuk. Az út előzetes beharangozójában ugyanis arról volt szó, hogy Orbán megbeszélést folytat a portugál miniszterelnökkel, majd közös sajtótájékoztató lesz. Ehhez képest az MTI-anyag a nap végén egy szót sem szól sajtóértekezletről, s arról sem, hogy  legalább Orbán elmondta volna, miről tárgyaltak. Megvolt egyáltalán a két kormányfő tárgyalása? Ha igen, miért nem tudunk róla semmit? Csak nem olyan protokolláris jellegű volt, hogy a kölcsönös kézfogásokon, s az időjárásról szóló társalgáson kívül semmi sem történt rajta, s így a résztvevők sem tudtak utólag semmi érdemit mondani? Akkor viszont miért kellett nekünk, egyszerű magyaroknak fizetni a repülőjegyet, a szállást, stb - akkor menjen Orbán a saját pénzéből. Megteheti, hisz van mit aprítania a tejbe: ő az elmúlt 23 év egyetlen magyar miniszterelnöke, aki saját kormányfői periódusában gazdagodott meg.... 

 

Szólj hozzá!

Címkék: közélet hazugság Orbán Selmeczi Ágh Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr995281679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása