HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - szeptember 19., vasárnap

2015.09.19. 18:45 Hazugságvadász

Mottó: a fideszes tolvajkormány számos más gaztette mellett (egészségügy lerombolása, földpanama, a kormánypártiak szemérmetlen meggazdagodása – s még sorolhatnám) tönkretette minden magyar jövőjét is: hiszen a 3000 milliárd forintos magánnyugdíjkassza elvétele és eltüntetése után öregkorunkban olyan kevés nyugdíjra számíthatunk, hogy az csak az éhenhaláshoz lesz elég. Köszönjük, Orbán Viktor: egymillió forintot vettél el csak ezzel minden egyes magyar családtól!

 

Túl erős ez az indítás? Túl szókimondó? De hát nem teszek mást, mint követem a fideszes vezetőink útmutatását! L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára (emlékezzünk csak: ő az, aki a cége által gyártott barackmagot akarta gyógyító szerként a rákosokra rátukmálni) most szombaton Bécsben kijelentette: „magunk mögött kell hagyni azokat az álszent, politikailag korrekt beszédmódokat, amelyek uralják a politikai közbeszédet.” S Szijjártó Péter külügyminiszter rögtön konkrét példát is adott arra, hogy a fideszes politikusok szerint mi a követendő módi: szombati sajtótájékoztatóján „szemenszedett hazugságnak” mondta a menekültválsággal kapcsolatos egyes horvát kijelentéseket, s ugyanezen a napon a görög belügyminiszter egyik kijelentésére úgy reagált: ezzel az illető „a csillagokat is lehazudta az égről”.

Nos ha a fideszes vezetőink másokkal szemben immár ilyen kifejezéseket engednek meg maguknak, akkor gondolom, nem tiltakoznak, ha az ő munkájukat is ilyen nyílt, őszinte beszéddel ítélik meg az emberek. Hát lássuk! Ráadásul nem is az elmúlt öt év, csak az elmúlt egy hét terméséből válogatva…

 

HAZUGSÁG Orbán Viktor kormányfő hétfői közlése, hogy a menekültek a magyarok életformáját veszélyeztetnék. A menekültek ugyanis nem akarnak Magyarországon maradni, csak átutaznának itt, maximum egy-két napot töltve az országban. A magyarok életformáját éppen Orbán és társai veszélyeztetik, azzal, hogy a kormányzati lépések miatt alig lesz nyugdíjunk, hogy immár több százezer magyar fiatal kivándorolt nyugatra, s itthon lassan nem lesz orvos, ápoló, aki gyógyítson minket. Hogy immár a többi közép-európai ország is mind lehagyott minket a gazdasági fejlődés ütemében: a legújabb kimutatások szerint belátható időn belül nem tudunk felzárkózni mondjuk az osztrák életszínvonalhoz – miközben a cseheknek, lengyeleknek, de még a szlovákoknak is erre sokkal jobb az esélyük, mint nekünk. S még sorolhatnám…

 

SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG Orbán azon kijelentése (a pénteki, szokásos rádióinterjújában tette), miszerint Magyarországon a menekültválság kapcsán már fogtak el terroristát. Csak néhány órát kellett várni, hogy kiderüljön: ez persze nem igaz. A külügyminisztérium sajtófőnöke, Menczer Tamás (jól jegyezzük meg ezt a nevet is) ugyanis indoklásul közölte: aki a határt megtámadja, az terrorcselekményt követ el. Szóval így kell érteni az Orbán által emlegetett „terroristát”: ő az, aki megtámadta a határt, mondjuk rángatta, mert át akart jutni! Érdekes, eddig azt hittük, az a terrorista, aki pokolgépet robbant, repülőgépet térít el, de legalábbis több embert politikai-vallási okokból megöl… (Ilyen alapon Orbán holnap hozat egy törvényt, hogy a bolti lopások is terrorizmusnak számítanak, majd másnap a rendőrség beszámol róla, hogy Magyarországon 178 terroristát fogtak el egy nap alatt. Ez lesz ám a szenzáció!)

 

HAZUGSÁG, amit Kovács Zoltán kormányszóvivő mondott pénteken, hogy az embercsempészek egy nap alatt legyűrték Horvátország menekültügyi rendszerét, amely pénteken összeomlott – míg Magyarország már kilenc hónapja foglalkozik a menekültproblémával, s 200 ezer ember ügyében járt el. Hiszen hogy járt el? Hát úgy, hogy a 9 hónapból 8 hónap 26 napon át egyszerűen hagyta átmenni a menekülteket az országon, Ausztria és Németország felé (nem véletlen, hogy ebből a 200 ezer menekültből már alig van valaki Magyarországon – no hol a többi?) Sőt, voltak olyan napok az elmúlt hetekben, mikor a magyar hatóságok saját maguk szervezték meg a menekültek kibuszoztatását, kivonatoztatását az osztrák határhoz – azaz ugyanazt tették, mint amit most a horvátok, s ami miatt Orbánék most annyira ki vannak akadva.

S tegyük fel még egyszer a kérdést: hogy is járt el a fideszes kormányunk a menekültek ügyében? Hát ezzel nem nagyon dicsekednék. A világ szinte összes államával összevesztünk (már nem csak a románokkal, de Ausztriával, Szerbiával, Horvátországgal, Franciaországgal, s még sorolhatnám), külföldön még soha nem volt olyan rossz a kép Magyarországról a közvéleményben, mint most, maguk a menekültek Guantánamóként emlegetik Magyarországot, az itteni hatóságok eljárását, s valóban, mi is emlékezhetünk, milyen körülmények között kellett élniük embereknek a Keleti pályaudvarnál napokon át…

S még egyszer utoljára: miért is tette mindezt Orbán? Az életformánk védelmében? Nem – fentebb már megírtam, miért. A jogszabályok betartásáért, az EU külső határainak védelméért? Ez sem igaz: hiszen napokon át regisztráció nélkül szállították a menekülteket a szerb határról Ausztria felé, megszegve ezzel éppen ezeket az EU-s szabályokat. Orbán mellesleg magasról sz…k az EU-szabályokra: hány de hány olyan intézkedést hozott az elmúlt években, amik szembementek ezekkel? S amúgyis: hogy lehet megmagyarázni, hogy a Szerbia felől érkező menekültekre a hét közepén vízágyúval és könnygázzal lövetnek Orbánék, míg két nappal később a szomszédos Horvátország felől érkezőket (többségükben ugyanazokat az embereket) már átengedik, sőt buszokkal szállítják tovább az osztrák határra. Szóval csak egy lehetőség maradt: hazai bázisának megerősítése érdekében vállalta az indulatok szítását, a menekültek bűnözőként való beállítását – miközben külföldön Magyarországot megfosztotta utolsó barátaitól is, s egyes nyugati politikusok immár nyíltan az EU-s források megvonásával fenyegetik Budapestet. Na az lesz majd a szép világ: az EU-s pénzek nélkül Magyarországon szinte minden beruházás le fog állni, jönnek majd az elbocsátások, a további elszegényedés. Köszönjük, Orbán Viktor!!!

 

HAZUGSÁG, amit Bakondi György, Orbán biztonságolitikai tanácsadója mondott, ugyancsak pénteken, hogy példátlan módon felfegyverzett horvát rendőrök kíséretében érkezett egy menekültvonat a magyar határra, s hogy a rendőröket a magyar hatóságok lefegyverezték. A valóságban a rendőröknél nem volt fegyver, s a magyar hatóságok tudtával kísérték a menekültvonatot.

 

SZÍNTISZTA HÜLYESÉG, hogy a magyar kormány a héten a szerb határkerítés folytatásaként Románia felé akarta kiterjeszteni ezt a „védvonalat” – miközben a menekültek két nappal később éppen az ellentétes oldalról, Horvátország felől kezdtek özönleni. Ahol csak ekkor, lóhalálában kezdtek el kerítést húzni. Hát ennyire előrelátóak a mi fideszes vezetőink!

 

ÓRIÁSI HÜLYESÉG, hogy a magyar kormány egy közös uniós erő létrehozásával, s annak Görögországba küldésével próbálná megoldani a menekültválságot. (Szijjártó pénteki belgrádi javaslata erre vonatkozott.) Minden ország érzékeny a saját szuverenitására: Orbánék ezt igazán tudhatnák, hiszen ők azután éjjel-nappal erre hivatkoznak, mikor a külföld valamilyen lépésüket bírálja. Szijjártó és társai el tudják képzelni, hogy a görögök beleegyeznének külföldi katonák megjelenésébe saját hazájukban? S ezen belül magyar katonák feltűnésébe? Mikor Szijjártó épp most szombaton küldte el melegebb éghajlatra, igencsak keresetlen szavakkal a görög belügyminisztert? A mi „fődiplomatánk” tényleg olyan, mint elefánt a porcelánboltban….

 

S VÉGÜL ÓRIÁSI HAZUGSÁG Orbán kijelentése, hogy Magyarországra döntően nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók jönnek. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának szóvivője épp szombaton közölte: a balkáni útvonalon át jövők 80 százaléka szíriai, afgán vagy iraki, s ezek „mind-mind menekült-termelő országok”. De a szóvivő szerint a többi 20 százaléknál (ők főleg Pakisztánból, Bangladesből és egyes afrikai országokból indultak útnak) sem lehet azt állítani, hogy köztük nincsenek életüket mentő emberek.

 

Hát ennyit erről. Úgyhogy nyugodtan induljunk csak ki a továbbiakban is abból: a fideszes politikusok egyetlen szavát sem szabad automatikusan elhinni, hanem érdemes őket szembesíteni a tényekkel!!!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr107801542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása