HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - június 8., hétfő

2015.06.13. 10:27 Hazugságvadász

Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára hétfőn azt mondta Brüsszelben, hogy a magyar kormány saját maga szeretné kivizsgálni az EU-s pénzekkel való visszaéléseket.

No persze: ismerjük, milyen az, amikor az Orbán-kormány, vagy annak vezető tisztségviselői vizsgálják saját maguk tevékenységét. Akkor a végeredményt előre borítékolhatjuk: minden tökéletes, nincs sehol semmilyen bűncselekmény. Hiszen tavaly ősszel, az amerikai kitiltási botrány csúcspontján milyen ügyesen kivizsgálta Vida Ildikó, a NAV (az adóhatóság) vezetője is, hogy vajon ők követtek-e el bármilyen szabálytalanságot! Persze hogy a válasz „nem” lett! De a lépés mindenesetre új távlatokat nyit a magyar igazságszolgáltatásban: ezentúl a bűncselekmények gyanúsítottját (mondjuk a gyilkost, vagy a tolvajt) kell megbízni, hogy saját maga vizsgálja ki saját ügyeit, s szóljon, ha már annyira szégyelli magát, hogy hajlandó elismerni a bűnösségét…

Ez egyébként abból a szempontból is korszerű lenne, hogy így meg lehetne spórolni olyan szervezetek fenntartását, amelyekre semmi szükség: mondjuk az ügyészségét! Hisz a mai ügyészséget – legalábbis a politikai töltetű, azaz a kormányzatot, vagy az ellenzéket érintő ügyekben - mi jellemzi? Orbánt, s az embereit kimosdatják, még eljárást sem indítanak ellenük, kövessenek el bármit, az ellenzékhez köthető politikusokat viszont meghurcolják. Erős állítás? No jó, lássunk néhány példát tőszavakban: Kaya Ibrahim- és Yosip Tot-ügy, a Sárazsadány Kft „taggyűlésének” ügye – „ne mi nyerjük a legtöbbet” – mondta saját cégének állami támogatásáról Orbán Viktor akkori kormányfő -, a kormányközeli oligarchák csodás meggazdagodásának kérdésköre, a föld- és trafikmutyi, Orbán anyagi helyzete, a Questor-botrányban a fideszes politikusok szerepe, s így tovább. Vagy a másik oldalnál: a Gyurcsány elleni ügyészségi erőfeszítések a sukorói kaszinóberuházás terve miatt (miközben ez milliáros adóbevételeket, s több száz ember foglalkoztatását hozta volna magával, azaz a magyar államnak, s így a magyar lakosságnak igencsak hasznos lett volna: az ügyészség végül nem is merte Gyurcsányt megvádolni, de a beosztott állami tisztségviselők ellen azért pert indított). Vagy a Hagyó elleni per, ahol a kihallgatott embereket olyan nyomás alá helyezték, hogy inkább mindenféle hazugságot „bevallottak”, csak nehogy előzetes letartóztatásba kerüljenek (így került ki a Fidesz-sajtóba, hogy a szocialista főpolgármester-helyettes Hagyónak „nokiás dobozban” adták a korrupciós pénzt – miközben utólag kiderült, persze ez sem igaz). Vagy olyan pitiáner ügyek, mint hogy az ügyészség vádat emelt Szilvásy György volt titkosszolgálati miniszter (Gyurcsány korábbi közeli munkatársa) ellen hamis tanúzás miatt, mert az ügyészség szerint Szilvásy nem mondott igazat, mikor egy másik ügyben azt állította, hogy ő bizony kifizetett 30 gesztenyefa-csemetét, s nem korrupcióból kapta azokat. Értjük? Az ügyészség 30 gesztenyefa-csemete miatt beperel egy ellenzéki politikust, míg a kormánypártiakat százmilliókért, milliárdokért sem!

S mindebben a közös nevező a legfőbb ügyész személye: Polt Péter, aki rendszeresen együtt mutatkozik Orbánnal a focimeccsek dísztribünjén, s aki ezt a posztot töltötte be az első Orbán-kormány (1998-2002) idején, s ezt tölti be 2010 óta is. S mit tesz Isten? Néhány napja kiderült, hogy nem csak Polt, de a felesége is az Orbán-kormányzat kiemelt embere: a Matolcsy-féle Magyar Nemzeti Bankban kapott magas posztot (ügyvezető igazgató), s ehhez felháborítóan kiemelt fizetést, havi 4,95 millió forintot! Havi 4,95 millió forintot! Nagyjából naponta keres annyit, mint az átlagemberek egy hónap alatt!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr797538644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása