HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - augusztus 19., szerda

2015.08.20. 10:46 Hazugságvadász

Idén június 4-én Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke egy tv-interjúban közölte a magyar nézőkkel: tucatnyi charterjárattal küldik vissza nyáron Magyarországra a német, svájci és francia hatóságok azokat a menekülteket, akiket illegális határátlépés után először Magyarországon vettek nyilvántartásba. Arra hívta fel a figyelmet, már 160-200 ezren lehetnek olyanok, akiket Magyarországnak vissza kellene fogadnia az uniós szabály értelmében. S közölte, idén 14 ezer ilyen határozatot hoztak a német hatóságok a menekültek Magyarországra küldéséről, míg tavaly még csak 800 embert küldtek vissza.

Már aznapi bejegyzésemben is azzal reagáltam minderre: várjuk ki a végét, hiszen jól tudjuk, mennyire lehet megbízni a fideszesek nyilatkozataiban, azok igazságtartalmában. (Vagy mondjam inkább úgy: mennyire NEM LEHET MEGBÍZNI a nyilatkozataikban…)

Szóval azóta eltelt csaknem 3 hónap, vége a nyárnak: hát akkor lássuk, mi a helyzet? S kiderült: Kósa szokás szerint szemenszedett hazugságokat mondott. Hol van a tucatnyi charterjárat, amikkel a nyáron a német, a svájci és a francia hatóságok visszaküldték a menekülteket? Hallott róluk valaki? S ha már nem, akkor vajon kiállt Kósa a tv nyilvánossága elé, hogy bocsánatot kérjen az alaptalan riogatásért? Persze hogy nem… Sőt, a fideszes vezetők azóta is folytatják a feszültség szítását, az emberek hergelését, a menekültek ellen fordítását.

Mellesleg megtudtam: Németország idén májusban összesen 15 (tizenöt), júniusban pedig 23 (huszonhárom) menedékkérőt küldött vissza Magyarországra. 15-öt és 23-at! Igencsak messze van ez a 38-as szám a „tucatnyi chartergéptől”. S még messzebb az állítólagos németországi 14 ezer kiutasító határozattól. Ennyivel még egy buszt sem lehetne megtölteni…. Szóval ennyit a fideszesek közléseinek hitelességéről!

Pedig Németországba tényleg özönlenek a menekültek: éppen szerdán jelentette be a berlini kormány, hogy az idén akár a 800 ezret is elérheti az ottani menedékkérők száma, ami négyszerese a tavalyi adatnak. De jellemző, hogy miként reagált erre Thomas de Maiziere belügyminiszter: „a menekülthullám megterheli Németországot, de nem terheli túl.” Szó sincs kerítés építéséről, határvadász-századok felállításáról, a menedékkérők azonnali visszafordításáról. Inkább kivizsgálják az ügyeket, még azok ügyét is, akik egyébként Magyarországon keresztül érkeztek. Mert a németeknél az emberiesség a legfontosabb szempont!

Orbánéknál viszont az uszítás, a kirekesztés, a távoltartás. S ez még az olyan kormányokkal is megterheli a viszonyt, amelyek korábban a Fidesz-vezetés szövetségesének számítottak a nemzetközi porondon. Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök például szerdán közölte: országa barátságosan fogadja a Szíriából és Afganisztánból érkezőket, s örül annak, hogy az Európai Unióba vezető útjuk során Szerbia az egyik legbiztonságosabb hely és menedék a számukra. Vucic megismételte kormánya álláspontját, miszerint Szerbia nem emel falakat, s nem telepít szögesdrótot a határra azért, hogy megakadályozza a migránsok belépését. Megfogalmazása szerint a drótkerítés felállítása szörnyű, s már csak az hiányzik, hogy „valaki áramot vezessen bele, s befejezze a munkát”. Szerinte az Európai Uniónak sem lenne szabad sem lenne szabad szemet hunynia más országokbn az ilyen esetek felett.

Áramot vezetni a szögesdrótba? Elég durva feltételezés. Mivel azonban Vucic egyértelműen a magyar kerítésről beszélt, az AP amerikai hírügynökség saját jelentésében levonta a nyilvánvaló következtetést: a szerb miniszterelnök a magyar létesítményt a náci koszak koncentrációs táboraihoz hasonlította. Szép kis propaganda Magyarországnak, Orbánéknak köszönhetően ismét csak jó hírünk lett világszerte. (Vucic egyébként következetes: már a kerítésépítési tervek nyilvánosságra hozatalakor, június közepén a náci táborokat emlegette, közölve, hogy „Szerbia nem követi a magyar példát, nem fog falakat emelni, s nem fog Auschwitz-ban élni….”)

S végezetül még egy intő példa. Olaszországban a katolikus egyház megelégelte, hogy ott is vannak politikusok (szerencsére azért ott még nem kormányon), akik a menekültválságot puszta szavazatszerzésre, az emberek ijesztgetésére akarják használni. Nunzio Galantino püspök, az olasz püspöki kar főtitkára egy hete élesen elítélte azokat a politikusokat, akik „rendkívül ostoba dolgokat mondanak néhány szavazat megszerzéséért”. S a püspök – aki épp a közelmúltban tért vissza Jordániából, ahol a 6,5 milliós ország kétmillió menekültet fogad be – bírálta azokat, akik Olaszországban a menekültek „kezelhetetlenül magas számával” riogatnak. Galantino a menekültekkel riogató politikusokat „két fillért sem érő üzéreknek” nevezte, de a társadalmat is bírálta: mint mondta, nem elég kimenteni a bevándorlókat a tengerből a „nemzeti lelkiismeret megnyugtatására”. - Megmentjük őket, de eszünk ágában sincs befogadni őket – tette hozzá.

Ehhez csak egy dolgot tudok hozzáfűzni: vajon mikor szólal meg végre a magyar katolikus egyház ebben a témában, mikor kezdi el ostorozni a menekültek ellen uszító Orbán-kormányt?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr817720650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása