HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - szeptember 10., csütörtök

2015.09.12. 13:48 Hazugságvadász

Hogy hazudik a kormánypárti média – s a Fidesz….

 

A Napi Gazdaság című gazdasági napilapból kormányszócsővé változtatott Magyar Idők szerdán címoldalon hozta a szenzációs leleplezést: „a bevándorlók voksaira számít a baloldal”.

A címből az ember azonnal arra gondolt: Úristen, a magyar baloldalról van szó! Különösképp, hogy a cím alatt egy hatalmas fotón Gyurcsány látható, amint menekültekkel beszélget: azaz a cikket a lap vele illusztrálja. Tóbiás, Gyurcsány és a többiek tehát amiatt állnak ki a bevándorlók mellett, mert az ő szavazataikkal akarnak majd kormányra jutni 2018-ban, így akarják megverni Orbánt! „Aha, szóval kibújt a lóláb, most már mindent értünk” – gondolhatja ennek nyomán a Fidesz-szavazó elégedetten.

Az csak a jó hosszú cikket végigolvasva derült ki, hogy nem Magyarországról, hanem a nyugati országokról van szó, ott számíthat a baloldal a bevándorlók szavazataira. Ám még ez sem igaz! A Magyar Idők szerint például a francia muszlimok 93 százaléka a 2012-es elnökválasztáson a szocialista jelöltre, Francois Hollandra szavazott. Lehet. De könyörgőm, ők nem új bevándorlók, hanem olyanok, akik már évtizedek óta Franciaországban élnek, megkapták az ottani állampolgárságot. Másképp nem is szavazhattak volna!

No de a Magyar Időket nem kell félteni: van itt félrevezető információ minden napra! Csütörtökön már arról közölt nagy cikket – természetesen ismét a címoldalon – hogy a bevándorlókkal immár 4000 iszlám harcos is beszivároghatott Európába. Hadd rettegjen a magyar, hadd féljen még jobban a több ezer kilométert megtett, szerencsétlen menedékkérőktől! S a lapot persze most sem zavarja, hogy semmilyen bizonyítékkal nem tudja alátámasztani ezt a hazug állítását. Mert természetesen ez sem igaz. Ugyanezen a napon tette közzé az MTI Gerhard Schindlernek, a német szövetségi hírszerző szolgálat vezetőjének interjúját, aki nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy terroristák felhasználják-e a mostani menekültáradatot arra, hogy bejussanak Európába. Mint rámutatott, a terroristák egyáltalán nem szorulnak rá ilyesmire, „elég kevéssé valószínű, hogy terroristák vállalják az Európába vezető, gyakran életveszélyes út kockázatait, hiszen lopott vagy hamisított papírokkal és a repülőjeggyel sokkal könnyebben bejuthatnak a kontinensre” – mondta a német hírszerzés vezetője. Szóval akkor mi a helyzet, kedves kormányszócső-újságírók?

 

S jöjjön még egy harmadik példa: a mandiner nevű portál alapján az MTI csütörtök este fontosnak tartotta beszámolni arról, hogy „egy főiskolai hallgatót támadott meg négy bevándorló Budapesten.”

Hogy mikor? Hát nem épp friss a történet: egy héttel korábban történt. Miért nem számoltak be róla akkor? S miért nem tett a megtámadott nő azóta sem feljelentést? A hölgy arra a kérdésre, hogy biztosan migránsok voltak-e a támadók, így válaszolt: „Biztos. Arabul beszéltek.” Mintha nem lenne Magyarországon, s pláne Budapesten épp elég arabul beszélő egyetemista, vagy éppen pénzváltó, kereskedő, stb. Szóval itt is nagyon kilóg a lóláb: ez a hír csak azért jelent meg, hogy a bevándorlók elleni hangulatot tovább szítsák. Hiszen hányszor de hányszor történik olyasmi, hogy magyarok vesznek körbe az utcán egy fiatal lányt, hogy magyarok rabolják el a táskáját, vagy szólnak be neki. S ebből vajon lesz hír a köztévében, no meg az MTI-ben? Dehogy lesz! Csak ha a bevándorlókat lehet szidalmazni: na az már döntő érv a fideszes politikusok, s az őket minden további nélkül kiszolgáló szerkesztők szemében….

 

Utóirat: a napi.hu nevű portál csütörtökön észrevette, s meg is jelentette, hogy tavaly rekordösszegű, 183,3 milliárd forintnyi többlet keletkezett az állami nyugdíjalapban, ám ezt a pénzt a nyugdíjalap befizette a költségvetésbe. Magyarán: ahelyett, hogy odaadták volna a nyugdíjasoknak, odaadták az államnak, az meg csinált vele, amit akart. Orbánék biztos úgy gondolták: a nyugdíjasoknak nem kell a többletpénz, minek az nekik, így kapnak bőven! Önök, kedves nyugdíjasok, Önök is így gondolják?

Mindez két okból is felháborító. Egyrészt az elmúlt években a fideszes politikusoktól mást sem hallottunk, mint hogy a szocialisták „elvették a 13. havi nyugdíjat”, megrövidítették a nyugdíjasokat. (Már ez is hazugság: pontosabb lenne úgy mondani, hogy a szocialisták bevezették a 13. havi nyugdíjat, s éveken át adták ezt a nyugdíjasoknak. S noha a világgazdasági válság miatt meg kellett szüntetniük, azóta a válság elmúlt: az időközben kormányra került Fidesz vajon miért nem vezette be újra?) Szóval Orbánék a szocialistákat vádolták – miközben most kiderült, hogy a nyugdíjkasszában van jócskán pluszpénz, azaz a Fidesz-kormány ezt valóban odaadhatta volna az idős, s bizony nem nagy jólétben élő embereknek…

S a másik felháborító dolog: Orbánék éppen azzal akarják megakadályozni a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjbamenetelének lehetőségét, az erről szóló népszavazást, hogy úton-útfélen hangoztatják: „nincs pénz”! (Szerdán például ezt mondta Gulyás Gergely parlamenti alelnök is – újabb bizonyítékként arra, hogy egy fideszes politikusnak soha egyetlen szavát sem szabad elhinni….) Ez az érvelés már eddig is visszatetsző dolog volt, hiszen azonnal az eszünkbe jutott az a 3000 milliárd forint, amit Orbánék 2010 végén egyszerűen elvettek a magánnyugdíj-kasszából. Ha ez a pénz (ami egymillió forintot jelentene minden magyar családnak) még ott lenne, nem lenne semmi gond a nyugdíjakkal! De már nincs!! S most ráadásul jön a hír, hogy egy év alatt 183 milliárd forint többlet keletkezett a nyugdíjalapban? S ezek után a Fidesz még mindig akadályozza, hogy a nők után a férfiak is – akik eleve jóval hamarabb halnak meg – egy kicsit előbb nyugdíjba mehessenek, s még néhány évig a mindennapos gürcölés helyett élvezhessék az életet? Hát ilyenek a fideszes politikusok: s mi is így viszonyuljunk majd hozzájuk!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr217782216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása