HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

Legnagyobb fideszes hazugságok - június 17., szerda

2015.06.17. 23:28 Hazugságvadász

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán bejelentette, hogy a bevándorlási hullám miatt az Orbán-kormány 4 méter magas kerítés megépítésére készül a magyar-szerb határ teljes hosszában (175 kilométeren).

Megbolondultak Orbánék? Magyarország korábban éppen a vasfüggöny lebontásában játszott kulcsszerepe miatt vált világszerte elismert állammá – s most egy újabb vasfüggönyt építenek, csak éppen nem nyugaton, hanem délen? Miközben Orbán 2011-ben még azt hangoztatta, hogy „Magyarországon még falakat kell lebontani ahhoz, hogy kiszabaduljunk a múlt hibáinak fogságából.” Varga Mihály, a jelenlegi gazdasági miniszter pedig szintén 2011-ben azt hangsúlyozta: „hidakat építs, ne falakat!” S Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke még szerda reggel, a TV2 Mokka műsorában, alig néhány órával a hivatalos bejelentés előtt is cáfolta a kerítésépítési szándékot, mondván: a fizikai határzár kiépítése „nem látszik szükségesnek”. Hát ennyit Orbánék igazmondásáról.

Szijjártó egyébként sajtótájékoztatóján azt is közölte, hogy a magyar fél részletesen tájékoztatja majd a szerb felet a tervről.

Erre szükség is lesz, mert a szerb kormányfő elég dühösen reagált a magyar bejelentésre. Aleksandar Vucic szerda este közölte: őt meglepte és sokkolta a hír, - Szerbia nem követi a magyar példát, „nem fog falakat emelni… és nem fog Auschwitzban élni” szögezte le. Szép kis mondat, ugye? Szóval Orbánék kezdeményezését a szerbek az auschwitzi haláltáborral hozzák összefüggésbe. S mondja ezt egy olyan politikus, akivel eddig kimondottan jó volt a Fidesz-kormány viszonya! Ami nagy szó, mert a magyar-román kormányközi kapcsolatok teljesen tönkrementek Orbán alatt, az osztrák kancellár már találkozni sem akar magyar partnerével, Kijevben ki nem állhatják Orbánt, akiről azt gondolják, hogy a kelet-ukrajnai válságért felelős Putyin „pincsikutyája” Európában, Zágrábbal a Mol-Ina botrány miatt romlott meg a viszony, Szlovákiában pedig csak úgy fogadják Orbánt, ha a kényes kérdéseket, így a magyarság helyzetét szóba sem hozza. A szomszédos államokhoz fűződő kapcsolatok közül egyedül a magyar-szerb kormányközi viszony működött. Eddig…

Szintén Szijjártó mondta, hogy Fazekas Sándor, az agrártárca vezetője szerint a határmenti gazdáknál felméréseket végeztek, s ők is rendkívül súlyos problémaként említették a bevándorlók vonulását.

Ugyan ki végezte ezeket a felméréseket, s mennyire lehet hinni bennük? Csak nem a Nézőpont Intézet, amelyet a kormány százmilliós megrendelésekkel töm ki, s ennek megfelelően mindig Orbánék szája íze szerinti eredményeket mér, legyen szó bármiről. (Legfrissebb példa: kedden kihozta, hogy a magyar lakosság természetesen Orbánt tartja a legjobb miniszterelnöknek a rendszerváltás óta. S ki a legrosszabb a Nézőpont szerint? Hát persze hogy Gyurcsány Ferenc!!!)

De térjünk vissza még egy pillanatra  Szijjártó közléseihez. Szerinte az uniós belügyminiszterek keddi luxemburgi tanácskozásán kiderült, hogy Magyarországot érinti a legsúlyosabban a bevándorlási kihívás az EU-tagállamok között.

Milyen kár hogy erről az ülés magyar résztvevője, Pintér Sándor egy szót sem szólt az MTI-nek aznap adott nyilatkozatában. Vagy lehet, hogy neki nem derült ki? Ő nem is tudott róla, hogy a többi belügyminiszter ezt így látja? Úgyhogy hagyjuk: Szijjártóék szokás szerint nem mondanak igazat. Természetesen nem Magyarországot érinti a legsúlyosabban a bevándorlás, hiszen az ide érkező külföldiek rögtön mennek is tovább. Dehogy akarnak ők Magyarországon maradni!  Ausztriában, Németországban, Angliában sokkal jobb viszonyok várják őket. Hisz a magyarok százezrei is épp ezért mennek Nyugatra, itthagyva Orbánékat!

Az AP amerikai hírügynökség épp most szerdán adott ki egy anyagot a magyarországi bevándorlási helyzetről, s az ebben megszólaltatott külföldi, Habib Deldar - aki 2004-ben jött Magyarországra Afganisztánból – elmondja: „az érkezők közül a legtöbben nem akarnak itt élni. Mi általában Magyarországot az Európára nyíló kis ablaknak hívjuk, ahonnan továbbmehetünk az EU többi tagállama felé.” A pápa pedig épp szerdán jelentette be: arra kéri a világ országait, hogy ne zárják be az ajtót azok előtt, akik egy jobb élet reményében más országokban keresnek menedéket. „Arra hívok fel mindenkit, hogy kérjen megbocsájtást (Istentől) azon emberek és intézmények számára, akik bezárják az ajtót a jobb életet, a családot és védelmet keresők előtt” – mondta Ferenc pápa. Hogy is van ez, kedves Orbán Viktor, Kövér László, Balog Zoltán, Semjén Zsolt, Harrach Péter, s a többiek – akik melldöngetve vallják magukat nagy keresztényeknek, de a vallás parancsát (segíts felebarátodnak), s a pápa szavát persze nem követik? S hogy is van ez, kedves katolikus, református, evangélikus magyar püspökök? Akik nem nagyon akarják bírálni ezt a politikát!

Egyébként Orbánék ezzel a szöveggel, a bevándorlási ügyekben kezdett demagógiával csak azt érték el, hogy külföldön tovább romlott a magyar kormány hírneve. Hogy még az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) is rákényszerült arra a szokatlan lépésre, hogy saját plakátkampányt indítson Magyarországon, a bevándorlással kapcsolatos fideszes hazugságok ellen. S hogy Európa legnagyobb hírtelevíziójában, a lakosok százmillióihoz eljutó Euronewsban szerdán egy olyan riport számolt be a magyarországi fejleményekről, ahol az UNHCR illetékese nyíltan kimondta: „számos országban van idegenellenesség, csakhogy ezeket marginális, jobboldali pártok tüzelik. Ami Magyarországon szokatlan, az az, hogy itt viszont maga a kormány próbálja szítani az idegenellenességet.” Szép kis elismerés! Valóban növeli Magyarország jóhírét a világban!

 

Emellett már csak röviden szólnék egy másik nagy fideszes hazugságról (miközben persze szokás szerint számtalan közül lehetne választani…) Arról, hogy a fideszes politikusok továbbra is „Magyarország jobban teljesít” feliratok közepette tartják szónoklataikat a magyar gazdaság „szárnyalásáról.” Miközben  a 444.hu felfigyelt rá, hogy az EU statisztikai hivatala nyilvánosságra hozta, vajon miként alakul a 28 uniós tagállam gazdasági helyzete, hol állnak az egy főre eső nemzeti össztermék tekintetében: azaz hogy mennyire jól élnek az ottani emberek. S mi az eredmény? Magyarország az EU negyedik legszegényebb országa. NEGYEDIK LEGSZEGÉNYEBB! Tényleg büszkék lehetnek Orbánék.

S csak még egy dolog: az MTI természetesen nem írt egy szót sem erről a brüsszeli bejelentésről, ehelyett arról készített anyagot, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint Magyarország a foglalkoztatás növelésében az Európai Unió élvonalában van. No persze tudjuk, hogyan nő a foglalkoztatás Magyarországon: a család egy része kivándorol, a másik meg közmunkás lesz….

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr847552950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása