HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - augusztus 9., vasárnap

2015.08.10. 16:54 Hazugságvadász

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke és Schiffer András, az LMP társelnöke részvételével rendeztek beszélgetést a hétvégén. A megjelent felvételek azt mutatják, hogy Schiffer nagyon jól érezte magát Kövér társaságában, vígan nevetgélt mellette. Pedig a fideszes politikus ismét hozta formáját, s előhozakodott hazug, rágalmazó állításaival, például hogy a „baloldal a XX. század eleje óta nemzetgyűlöletből táplálkozik.”

Az egy dolog – nekem legalábbis ez a véleményem – hogy minden olyan ember, aki a demokrácia mellett áll a diktatúrával szemben, aki elveti, s Magyarország számára tragikusnak tartja a Fidesz 2010 óta folytatott politikáját, az állandó hazudozást, a saját csókosok kinevezését, az önkényesen meghozott alaptörvényt, a bevándorlókkal szembeni gyűlölet szítását, a magyarok elszegényedésének gyorsuló folyamatát, s különösképpen a magyarság kettéosztását, az „igaz magyarok” (Fidesz-tábor) szembeállítását a „hazaárulókkal” (összes többi) – szóval egy ilyen ember szóba sem állhat Kövérrel, aki kulcsszerepet játszott mindezekben a folyamatokban, az állandó ellenségkeresésben. Szóba sem állhat – nem hogy leüljön mellé beszélgetni, sőt együtt nevetgéljen vele. Kövérnek ott lesz a helye a történelem ítélőszéke előtt mindazért, amit Magyarország tönkretételéért tett az elmúlt 25 évben.

De ez csak egy kitérő: mindössze a személyes véleményem. Van ennél sokkal lényegesebb gond is: mindaz, ami az Ökopolisz Nyári Akadémián Kövér szájából elhangzott. Itt van rögtön az előbb idézett kitétel: nem először állítja, hogy a baloldal gyűlöli a saját nemzetét. Ezzel megbélyegez mindenkit, aki baloldali, sőt: mindenkit, aki nem a Fidesz-táborba tartozik. Ám hol van az állítás bizonyítása? Sehol. S ez nem csoda: hiszen ez szemenszedett hazugság. S akkor még van képe azon sajnálkozni, hogy 1990 után „a kommunizmus kisöpréséhez szükséges minimális konszenzus sem jött létre a rendszerváltó erők között.” Egyrészt dehogynem, létrejött: a Fidesz például akkoriban még az SZDSZ-szel szövetségben a legfőbb kommunistaellenes erők közé tartozott, s csak 1994 után vetette le a liberális öltözetet, hogy hirtelen magát konzervatív, vallásos pártnak mondva próbálja megszerezni a választók szavazatait. Másrészt egy ilyen hazug, a társadalom nagy részét rágalmazó kijelentés után hogy akarná elérni a kompromisszumot Kövér? Egy ilyen emberrel, egy ilyen ember vezette párttal kellene összefogni? Hát arra várhat!!!

A rendszerváltás utáni minimális konszenzus „hiányára” vezette vissza Kövér azt is, hogy 2006-ra „polgárháborús állapotok” alakultak ki Magyarországon. Mivel azt azért nem tételezném fel Kövérről, hogy szellemileg visszamaradott (magyarán: teljesen hülye) lenne, itt is kénytelen vagyok inkább arra gondolni: egyszerűen hazudik. Csak hogy felidézzük, mi is vezetett a 2006-os „polgárháborús állapotokhoz”? Orbán csúfosan elbukta a miniszterelnök-jelölti vitát Orbánnal szemben, a Fidesz pedig vereséget szenvedett a baloldali erőktől a 2006 tavaszi parlamenti választásokon. A szocialista párt képviselői ezek után úgy gondolták: minden rendben van, elégedetten hátra lehet dőlni. Gyurcsány viszont az elért győzelmet épp ellenkezőleg, változtatásokra, az ország megreformálására akarta felhasználni, mert látta, hogy erre van szükség, máskülönben hazánk lemarad nem csak a Nyugathoz, de a szomszédos országokhoz is. Ezért akarta felrázni, cselekvésre kényszeríteni pártbeli társait a híres öszödi beszédével: ami mind a mai napig rejtélyes módon eljutott a Fideszhez, s amit Orbánék – kiragadott szemelvényeket, mindössze néhány mondatot ismételgetve éjjel-nappal – arra használtak fel, hogy bosszút álljanak az őket megverő Gyurcsányon. Nem a baloldal, hanem a Fidesz tartott nagygyűléseket heteken át a parlament előtt, ezzel természetessé téve a társadalom őket támogató rétegei számára, hogy igenis, nincs semmi baj azzal, ha az utcán próbálják megbuktatni a törvényes kormányt. Ők szervezték az Astoriához az október 23-i nagygyűlésüket, hogy minél nagyobb káoszt okozzanak – s ráadásul azóta bizonyított tény, hogy egyes Fidesz-képviselők meg egyenesen kapcsolatot tartottak a város más részein törő-zúzó csőcselékkel, tanácsokat adva nekik, hogy merre vonuljanak, mit csináljanak. Ha az imént azt írtam, hogy Kövér majd a történelem ítélőszéke elé kerül mindazért, amit a társadalom kettészakítása érdekében tett, akkor ezt ki kell egészítenem: Orbánnak és társainak is ott lesz a helye, többek között a 2006. szeptemberi-októberi cselekedeteik miatt.

S végül térjünk vissza még egy mondat erejéig Kövér mostani beszédére. Azt mondta: „engem már nem érdekel a Fidesz. Engem a saját gyermekeimnek a sorsa érdekel… Én nem lettem milliárdos, nekem nincsenek vállalkozásaim. Nekem van három szép, okos, felnőtt gyerekem, boldog vagyok a családomban. Én azt szeretném, hogy ők is boldogok lennének…”

No szóval. Egyrészt azért kár lenne Kövért „tiszta kezű lovagnak” beállítani: lehet, hogy nincsenek milliárdjai, vállalkozásai, de azért ő is igencsak kihasználta a Fidesz nyújtotta előnyöket a meggazdagodásra. Hiszen időtlen idők óta parlamenti képviselő, az első Orbán-kormány idején miniszter volt, 2010 óta parlamenti elnök: igen jó fizetést kap, méghozzá a mi adónkból. (Igen, még a baloldali szavazók adójából is – hogy azután nap mint nap rágalmazzon minket.) Ugyan hol van még egy olyan foglalkozás, ahol elegendő a pártelnökkel (Orbánnal) való barátság, s ezzel az ember évtizedekre be is betonozza magát a képviselőségbe? Ráadásul házelnökként ő a legjobban fizetett országgyűlési képviselő: 2012-es adatok szerint havi csaknem 2,5 millió forintot kapott. HAVI 2,5 MILLIÓT! Miközben a magyar lakosság átlagban ennek egytizedéből él, s egyre szegényedik.

Azután beszéljünk csak egy kicsit arról is, hogy Kövér 2010-ben a Zala megyei Fidesz-listáról került be a parlamentbe, így azután – noha a fővárostól mindössze 23 kilométerre lévő Szigetszentmiklóson lakik – az utazási költségtérítést úgy utalják neki, mintha Zala megyéből járna fel Budapestre dolgozni. Ugyan mi ez, ha nem csalás? Etikai szempontból mindenképp. Havi 313 ezer forintot kapott csak utazási költségtérítésre 2010-től – többet, mint a magyarok 95 százaléka teljes havi fizetésként. S akkor – mert úgy látszik, a szigetszentmiklósi bejáráshoz már a havi 313 ezer sem volt elegendő – 2012-ben ezt még meg is duplázták számára: ekkortól már 626 ezer forintot fizettek neki havonta benzinpénzként. Ugyan miért? A Blikk korabeli cikke szerint a Budapest-Szigetszentmiklós távolságot ennyi pénzből havonta 400-szor lehet megjárni: vajon Kövér naponta 13-szor jön-megy munkahelye között, még szombat-vasárnap is? Akkor egész nap utazna – s ugyan mikor dolgozna?

Szóval ennyit arról, hogy ő „nem lett milliárdos”. De ami igazán felháborítja az embert, az a mondat előző része: hogy őt a saját gyermekeinek a sorsa érdekli. Tényleg? Ha érdekelné, akkor a Fidesz egyik legfőbb vezetőjeként nem adná hozzájárulását olyan intézkedések sorozatos megtételéhez, amelyek csak tönkreteszik Magyarország – s így a mai gyerekek – jövőjét. Hogy lesz nyugdíjunk, miután a Fidesz elrabolta a magánnyugdíj-pénztárak 3 ezer milliárdos vagyonát? Hogy lesz a gyerekeknek jövője, mikor a külföldi termelő beruházások egyre kevésbé jönnek Magyarországra (miért is jönnének, hisz nincs jogbiztonság: egyik pillanatról a másikra büntetőadókat kaphatnak a nyakukba, s Lázár János miniszternek még van képe azt is nyíltan kijelenteni: lehet panaszkodni Brüsszelnél, de akkor még több adót vetünk ki rátok.) Hogy lesz a magyarságnak jövője, ha már most 500 ezren dolgoznak külföldön, mert Magyarországon nem találnak maguknak megélhetést. S eközben Magyarország az egy főre jutó GDP-t (azaz lényegében a magyarok „gazdagságát”) nézve immár a másik 3 közép-európai rivális, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mögé került, s míg ezek 20-30 éven belül felzárkózhatnak a nyugati életszínvonalhoz, nekünk száz évre lesz szükségünk ehhez. SZÁZ ÉVRE! Hát ennyit arról, hogy „milyen jól működik” az orbáni gazdaságpolitika. S egyben ez újabb bizonyíték arra is, hogy mennyire igaza volt Gyurcsánynak, mikor 2006-ban reformok útjára akarta léptetni az országot – amit azután a Fidesz megakadályozott…

Hát ennyit arról, hogy vajon mennyire érdekli Kövért a mai magyar gyerekek sorsa, jövője. Legfeljebb a saját gyerekeié… Akiknek mellesleg tényleg nem kell tartaniuk a jövőtől, hiszen őket - a 2,5 milliós havi fizetésből, a 626 ezer forintos utazási költségtérítésből, s az összes többi olyan előnyből, amelyhez Kövér a Fidesz-vezetés második embereként bármikor hozzájuthat – apuci bármikor tudja majd támogatni… De mi lesz velünk, a többi magyarral?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr97696630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása