HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - szeptember 6., vasárnap

2015.09.06. 17:52 Hazugságvadász

„A bőség zavara” - válogatás az elmúlt napok leghazugabb, vagy éppen legundorítóbb, a menekültválsággal kapcsolatos magyar kijelentéseiből, tetteiből

 

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki brüsszeli látogatásán közölte, hogy „egyetlen migráns sem hagyhatja el az ország területét addig, amíg nem vették nyilvántartásba”. Másnap este a magyar kormány engedélyével, sőt a magyar kormány szervezésében migránsok ezrei hagyták el Magyarországot Hegyeshalomnál, köztük tömegével olyanok, akik elutasították a nyilvántartásba vételt.

 

Orbán Viktor ugyanitt azzal érvelt: a kötelező kvóták rendszere megvalósíthatatlan, hiszen a menekültek nem akarnak Magyarországon maradni. („Tiszaföldvár szép hely, de ők Berlint akarják választani” – mondta.) Akkor meg mit hazudoztak hónapokon keresztül, például az óriásplakátokon, hogy a menekültek elveszik a magyarok munkahelyét? Hisz immár maga Orbán is elismeri: eszük ágában sincs Magyarországon letelepedni.

 

Orbán (ismét csak ugyanitt): „nem menekültkérdésről van szó, mert sokkal többen vannak, akik egy jobb élet reményében, s nem kényszerből hagyták el hazájukat”. Orbán úr, előadná kijelentése bizonyítékait? Nem? Hát nem csoda, mert ez is színtiszta hazugság. A Magyarországra érkezők között túlnyomó többségben vannak az életüket mentő, a háború elől menekülő emberek, a szírek, az afgánok, az irakiak. Ez már csak amiatt is egyértelmű, mert a Balkánon át, a szárazföldi útvonalon nem Csádból, vagy Maliból jönnek az emberek (ők választják a hajós utat Líbiából – mert hozzájuk ez esik közel), hanem a Közel-Keletről. Mellesleg az ENSZ adatai szerint még a teljes európai kontinenst nézve is az idei menekülthullám felét a szírek alkotják. (AFP francia hírügynökség, vasárnapi hír) Akkor most hogy is van ez, Orbán úr?

 

No de hagyjuk a mostani magyar miniszterelnököt: nem újdonság, hogy soha nem mond igazat. Legfeljebb annyit érdemes még vele kapcsolatban megemlíteni, hogy mikor péntek este összeült a kormányzati válságstáb, eldönteni, mi legyen a Keletiben összegyűlt menekültekkel, ő nem vett részt rajta: elment focimeccset nézni. Orbánnak fontosabb a foci, mint az ország sorsa. Fontosabb az élvezet, mint a miniszterelnöki feladatkör!

Lássuk azonban a többieket!

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap közölte, hogy bűncselekményt követhet el az, aki segíti a menekülteket Ausztriába jutni. Erre két válasz is létezik: ezek szerint bűncselekményt követett el Lázár János miniszter, s a kormányzati válságstáb összes tagja, akik engedélyezték a menekültek péntek éjszakai buszos „átmenekítését”. Kíváncsian várjuk a büntetőeljárások megkezdését. Mert egyelőre a politikusok közül csak Gyurcsány Ferenc ellen indított eljárást a rendőrség. Gyurcsánynak – aki egyébként megmutatta, milyennek kell lennie egy emberséges, a humánum parancsát követő politikusnak, hiszen minden este menekülteket fogad be otthonában – az a „bűne”, hogy „illegálisan átlépte”a magyar-szerb határt, mert az ottani menekültekkel akart beszélgetni.

S a másik választ a magyarországi menekültek megsegítésére vasárnap elindult osztrák autókonvoj kapcsán az egyik twitterező adta meg, aki a magyar rendőrség fenyegetőzésére ezzel válaszolt: „Annak idején Anna Frank bújtatása is illegális volt, mégis megtették….” A konvoj osztrák szervezője, Kurt Wendt pedig közölte: „tényleg őrültnek kellene lennie annak, aki olyan embereket tartóztatna le, akik épp azt támogatják, amit ők (azaz a magyar hatóságok) politikailag eldöntöttek: azaz hogy hagyják az embereket Ausztriába távozni…”

 

Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek csütörtökön azt állította, hogy „pillanatnyilag a magyar egyházak nem jogosultak arra, hogy befogadjanak menekülteket. „Ez tilos, ha így tennénk, embercsempészek lennénk” – mondta.

Milyen érdekes: Bécs érseke, Christoph Schönborn a hét elején éppen azt közölte, hogy a menekültek elszállásolására az egyházmegyéje ezer helyet biztosít a következő hetekben. De nem csak a „nyugatias” Bécs lépett ilyen formában. Most vasárnap Stanislaw Gadecki érsek, a lengyel püspöki kar elnöke is kijelentette, hogy minden lengyel egyházközségnek készen kell lennie az üldözöttek befogadására, s a „lengyel hívőknek fel kell készülniük a szenvedőknek való segítségnyújtásra.” S végül – szintén most vasárnap – vajon mit jelentett be a pápa? Hát hogy minden európai plébániának, vallási közösségnek és rendháznak be kell fogadnia egy-egy menekült családot, s ő maga már a következő napokban így tesz majd a Vatikánban. „Magukhoz a lelkipásztorokhoz, testvéreimhez, az európai püspökökhöz fordulok most, s arra kérem őket, hogy támogassák felhívásomat saját egyházmegyéikben” – mondta a katolikus egyház feje. Remélem, ezt már meghallotta Erdő Péter is! Aki ráadásul az európai püspökök konferenciájának vezetője,, azaz amikor Ferenc pápa az „európai püspökökhöz” fordult, ő a lehető legközvetlenebbül érintve van!

 

S a hét talán legnagyobb szemétsége a magyar hatóságok részéről (bár sok-sok lépés vetélkedik ezért a „kitüntető” címért): csütörtökön a Keleti pályaudvaron összesereglett menekültek egy részével elhitették, hogy nyugodtan szálljanak csak fel egy ottani vonatra, mert noha a nemzetközi járatokat leállították, az elviszi őket a nyugati határszélre. A vonat – rajta az összezsúfolódott több száz menekülttel – el is indult, az utasok éljeneztek. Ám alig negyven perc múlva, Bicskén a magyar hatóságok a szerelvényt megállították, s a rajta lévőket le akarták szállítani, hogy bevigyék az ottani menekülttáborba. A több száz ember ebből megértette: átverték őket, a magyar szervek (a rendőrség és a vasúttársaság) kezdetektől azon dolgoztak, hogy csapdába csalják a menekülteket. Hát ilyen az Orbán-rendszer….

 

Utóirat: Werner Faymann osztrák kancellár vasárnap délután bejelentette, hogy most már itt az ideje az eddigi, rendkívüli intézkedések befejezésének, azaz fokozatosan beszüntetik az osztrák határ menekültek előtti megnyitását.

Na most vajon mit lép majd a mi híres fideszes kormányzatunk? A menekültek ugyanis továbbra is jönni fognak Magyarországra, s továbbra is a Nyugat felé akarnak távozni. Ha Orbánék ezt az utat megkönnyítik (mint tették ezt péntek éjfél óta, buszokat szervezve, illetve megengedve számukra a vonatok használatát), akkor az osztrákok és a németek nagyon dühösek lesznek a magyar vezetésre. Ha meg a hét elejének a politikáját követik (vonatok leállítása, a menekültek kiszorítása a Keleti pályaudvarról, stb.) akkor csak azt érik el, hogy a szírek, afgánok, irakiak, stb. újból gyalogosan indulnak el a határ felé, s mindezt a világ összes tv-társaságának kamerája előtt, amelyek beszámolói a magyar vezetést fogják bírálni – azaz Magyarország presztízse csak tovább romlik világszerte, ismét csak Orbánéknak köszönhetően.

Persze lehet egy harmadik változat is: a Fidesz-kormány eleve megakadályozza, hogy a menekültek szabadon mászkálhassanak Magyarországon, bezárja őket a szerb határ menti táborokba, majd visszaküldi Szerbiába. De mennyibe kerül majd az egyre csak érkező tízezrek bezárása? Hány tábor kell majd hozzá, mennyi pénz a mi adónkból? S Szerbia sem fogja visszafogadni őket, hiszen ők még szegényebbek: miből fizessék a menekültek tízezreinek évekig tartó elszállásolását, élelmezését? S maguk a menekültek: több ezer kilométert jöttek saját hazájukból, ahol életük is veszélyben volt. Csak nem gondolja Orbán, hogy 300 kilométerrel az áhított cél, a „Nyugat” (az osztrák határ) elérése előtt hagyják magukat e céltól eltántorítani? Hogy fogja őket a sok okos fideszes politikus rákényszeríteni, hogy nyugodtan a gyűjtőtáborokban maradjanak? Sehogy nem tudja erre rávenni. Még akkor sem, ha – ne adj Isten - a rendőrök és a katonák lőparancsot kapnának a kormánytól (ami mellesleg ezzel tényleg belépne a gonosztevők táborába, s bizton számíthatna a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság előtti perre.) Hiszen ezek a menekültek saját hazájukban már átélték, milyen az, ha életveszélyben vannak, ha lőnek rájuk: épp ezért hagyták el otthonaikat. Ha az Iszlám Állam terroristái nem tudták fegyveresen visszatartani őket, akkor vajon épp a magyar rendőröknek, katonáknak fog ez sikerülni? Ugyan már! Hogy a híres mondást idézzem: lári-fári…

S akkor arról ne is beszéljünk, hogy milyen hatása lenne ennek a harmadik változatnak a világ közvéleményére? Hogy elborzadna mindenki, milyen kép alakulna ki Magyarországról? Hiszen már most is egyre-másra mondják le a külföldi utazási irodák a hozzánk tervezett utakat, s egyre erősebbek azok a hangok, hogy ha Orbánék ilyen politikát folytatnak továbbra is, akkor Magyarországnak nincs helye az Európai Unióban!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr537765190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása