HTML

Hazugságvadász

A fideszes-KDNP-s politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás, s nem is szégyenkeznek miatta. Akkor legalább emlékeztessük őket, hogy mi nem vagyunk hülyék...

Friss topikok

Címkék

A legnagyobb fideszes hazugságok - szeptember 7., hétfő

2015.09.12. 13:13 Hazugságvadász

Folytatódik az év eleje óta tartó szervezeti átalakítás a magyarországi Tesco áruházláncnál: a vállalat egységeiben megszüntetik az éjszakai műszakot. A döntés nagyjából 4 ezer dolgozót érint és megközelítőleg 150 millió forintos megtakarítást jelent a multivállalatnak – írta a Magyar Idők című kormánylap hétfőn.

 

4 ezer dolgozót érint. OK. No de hogyan? Szerencsére nem kell sokat törni az agyunkat, mert az újság rögtön a következő mondatban ezt is megírja. Hát rosszul. Ugyanis – olvasható a lapban - dolgozónként nagyjából 18-20 ezer forint kiesést jelenthet a havi nettó jövedelemből az éjszakai műszak megszüntetése: ennyivel kevesebbet fognak keresni a munkavállalók, miközben a Tescoban amúgy sem voltak óriásiak a fizetések...

S mindezért persze jelentős részben ismét csak az Orbán-kormány a felelős, a hipermarket-hálózatok, no meg a külföldi cégek elleni politikájával. (S mivel a hipermarket-hálózatok mind-mind külföldiek Magyarországon, őket Orbánék duplán sújtják.) Hiszen gondoljunk csak vissza: Orbánék bevezették a hipermarketeket sújtó különadót (hadd fizessenek a gazok!), bevezették a vasárnapi boltbezárást (ami szintén bevételkiesést okozhatott volna nekik, hiszen a hét hét napjából egyben immár nem lesz bevételük), s törvényileg előírták, hogy ha a boltok a következő két évben veszteségessé válnak, be kell zárniuk. (S a különadókkal, vasárnapi bezárással meg is próbálták elérni, hogy veszteségessé váljanak…) Mi a következmény: a Tesco, az Auchan és a többiek kénytelenek minden erővel takarékoskodni!

 

No jó, de mit érdekel ez minket? Legyen ez az ő bajuk – mondhatja magában az átlagos magyar (különösen, ha még fideszes is, aki egyelőre Orbánék minden hazugságát elhiszi.) . De hát ez nem így van! Látjuk a Tesco éjszakai műszakjának esetében: kormányunk dilettáns politikája először is épp az egyszerű dolgozókat, az árúházi munkásokat sújtja, hiszen csökkeni fog a keresetük, s akár el is bocsáthatják őket. (Mint ahogy a vasárnapi boltbezárás is dolgozók ezreinek elbocsátását hozta: köszönjük, Orbán Viktor!) Azután sújtja az összes vásárlót is (azaz minket, magyar embereket), hiszen a vasárnapi, s következő lépésként az éjszakai bezárás miatt immár nem tudunk bármikor betérni a boltokba vásárolni: nem tudunk akkor menni, amikor épp szükségünk van valamire, vagy amikor időnk akad az ilyen teendőkre. S ha a Tesco ráadásul ki is vonul Magyarországról (mint ahogy vannak ilyen hírek, hogy magyarországi boltjai eladását tervezi), akkor azután végleg beköszönt a cudar világ: hiszen azt mindenki tudja (a jelek szerint csak Orbánék nem), hogy minél nagyobb a választás lehetősége, a boltok közötti rivalizálás, annál nagyobb az esélye, hogy a konkurencia letöri az árakat, s mi a kevéske fizetésünkből olcsóbban vásárolhatunk! A fideszes kormányunknak a nagy külföldi bolthálózatok ellen vívott háborújában a végén mi magyarok, egyszerű emberek fogunk veszíteni, mert – miután vége lett a vasárnapi boltba járás, vagy éppen plázázás lehetőségének – előbb-utóbb megszűnik a munkahelyünk is, vagy éppen az olcsó vásárlás lehetősége.

 

Azért ne fessük előre a falra az ördögöt – mondhatja erre egy fideszes választópolgár. De azért a tényeknek ugye hiszünk? – kérdezem én. Az elmúlt években ugyanis kivonult Magyarországról a Cora árúházlánc, a Bricostore, a Baumax és a Praktiker. Vajon miért mentek el mindannyian? S vajon jól jártunk-e mi, átlagos vásárlók, hogy ezek elmentek? Nos hát nem árt ezen elgondolkodni!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazugsagvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr527782146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása